Prudký pokles testosterónu - muži po 40tke
Prosím vás dámy, tie, ktoré máte partnerov 40...50 plus.... Snažím sa logicky vysvetliť správanie partnera ktoré sa v priebehu cca dvoch rokov zmenilo.
V podstate je to stále správny chlap..... Príčinu len hádam.... K doktorovi ani ta svet samozrejme pre ego nie....
Je možné že nasledovne je príčinou prudkého poklesu testosterón?
Zlepší sa to? Zhorší? Spracuje to muž časom?
Cca dva tri roky dozadu bolo všetko inak....
- nižší, takmer žiadny sexuálny apetít
- frflanie, hundranie, urazlivost, zmeny nalad
- priberanie
-nechuť do fyzickej aktivity, bolesti.... Predtým aktívny sportovec
-zmena pachu
- zabúdanie, zhoršenie vnímania a spracovania informacii
???
Viem ze sa niečo deje, človek pri mne sa zo dňa na deň zmenil.
Chcem vedieť či toto môže byť príčina, a ak áno, či si to raz aj chlap prizná a spracuje a ako to my ženy vieme ovplyvniť k lepšiemu ci v nás prospech 😉🙂
- nizsi
Skusila by som dat si skontrolovat aj stitnu zlazu, ci je v poriadku, lebo aj ta velmi ovplyvnuje mnoho veci - aj priberavost, aj naladovost,... 🤷♀️ Napadlo mi to ako prve pri citani tych priznakov... Drzim palce.
@bennn ak áno, či si to raz aj chlap prizná a spracuje a ako to my ženy vieme ovplyvniť k lepšiemu ci v nás prospech
@heidi4 mhmm ďakujem pozriem niečo k tomu.... a rada ako dostať,, mužské ego,, k lekárovi? 😁
mne sa to nezdá, mám partnera staršieho o dosť a nič z toho, čo si opísala nepozorujem, ale teda je stále športovo veľmi aktívny. Aj keď je to u každého muža zrejme ináč, v 40 mi to príde veľmi veľmi skoro a skôr by som typovala nejaké ochorenie, zarazila by ma tá zmena pachu, napr. tá štítna žľaza. Aké mužské ego? Nechodí na preventívne prehliadky? Možno len vyšetrenie krvi a moču by veľa ukázalo. Treba s ním ale veľmi citlivo. A z mojich skromných 😎 skúseností môžem napísať, že sexuálne sú oveľa viac aktívni muži, ktorí pravidelne športujú.
Kup mu tribulus a davaj mu ho max 2x za den, obsahuje to kotvicnik a ten prirodzenou formou zvysuje testosteron moj ma 41 a asi od 35 kazdy rok si dava, okolo 38 si nedaval asi 2 roky a mal presne tieto priznaky a strasne ma vytacal🤣pol roka so mnou nespal, bol apaticky,unudeny, ufrflany.. odkedy znova bere tak mam spat svojho uzasneho veseleho aktivneho muza.. skus drzim palce.
Manzel ma 45 a zatial nebadam ziadne zmeny, stale je rovnako aktivny ako pred 10 rokmi ked sme sa dali dokopy. Ale on je celkovo velmi aktivny a dynamicky clovek
Je to o tom, ci a ako sa hybe. Ak sa prestane hybat, zacne priberat, aj produkcia testosteronu sa znizi. Musi sa namotivovat do pohybu, plus nejake doplnky na vyvazenie stravy.
@elizabet173 nie nechodí, on je z tých co k doktorovi idú keď horí. Práve to je najväčší problém....ze si problém neprizná, on je ok.... Ale ja na ňom badam zmeny a viem ze ok nie je.
Bude to chcieť správnu taktiku aby si to za a) priznal za B) sa neurazil....neofucal
@mon29 😁🙂 ešte radu poprosím ako ako si ten tvoj priznal že treba niečo riešiť??
Lebo keď mu dám na stôl toto tak sa určite zas ofuci....ja som to už mala raz aj v košíku keď sebe lieky objednávala, hovorím aha, toto ti zoberiem..... Pozerá, číta....,, Ja to nepotrebujem,,
Asi som to mala kúpiť a nechať len tak volne niekde, možno by sa sám chytil 🙂 ako keď dieťaťu nakrajas ovocie a dúfas že počas dňa podobka 😁
@majlo1234 aktívny, cinorody, veselý, plný života, apetitu bol aj manžel.... Behal maratóny, turistika, lyžovanie, Spartan bol jeho koníček..... Potom bum a pomaly za dva roky dole vodou.....
@liljana dobrý nápad 🙂 ešte mu vysvetliť ze sa mu chce a ma na to čas, lebo to je teraz to najťažšie 😁 zabojujem......
Ja som sa o tom s nim bavila, ze mi chyba a ze su to len vitaminy v podstate, nech skusi.. u nas to nebol problem...
Skus to oklukou. ;) Obcas povedz "uprimne" a starostlivo (bez ironie, to by sa nastval). Uz by si sa mal zlatko naozaj setrit, uz nie si najmladsi. Vlasy ti rednu, brucho rastie, nevladzes, prechod nie je sranda. Kupim ti teple papuce k tv, vonku nech chodia mladsi a vytrvalejsi. Mozno sa potom na truc hecne.
@liljana 😉 pekná formulácia. Dostane pocit ze,, sam som na to prišiel, ja sam chcem ísť behať, nechcem papuče...,, 😁 ďakujem
@mon29 ja si myslím ze tu je aj ten problém ze to prišlo bum hrr rýchlo nie pozvoľna..... Ze to jednoducho nestíha spracovávať
Môže mať aj depresiu všetky príznaky čo píšeš by sedeli...je spokojný v práci?alebo aj klasická ponorka koľko ste spolu?fitka a možnosti na šport nižšie, sociálna izolácia, ale teda kľudne aj ten mužský prechod koľko má rokov?
Môj muž 45 r a začali mu výrazne padať vlasy tiež som ho už navigovala k urologovi na vyšetrenie🙂)
@luccija vlasy už nemá dávno 🙂 tie mu tak v 30tke vypadali skoro všetky. Ma 44 a dva roky dozadu badam že sa,, mení,,
Ponorka nemyslím....nie sme non stop spolu. Spolu sme 16 rokov,
No mení sa vekom🙂mne sa páči ako si ženy robia starosti o mužov a oni ako trucovite deti.Tak ho pošli aspoň na prevenciu môže mať niečo so štítnou žľazou či málo železa.
tak to nie je dobré, keď nechodí ani na preventívky, podľa mňa musí sám cítiť, že nie je celkom OK, aj to skončenie so športom, je ešte príliš mladý na to podľa mňa. V partii kamarátov, s ktorými chodíme na cyklistiku, je viac takých, čo majú po 55 a zopár aj po 60 a to lyžujú, korčuľujú, plávu, volejbal., basketbal, nohejbal, futbal do zblbnutia. Možno by som začala tou preventívkou, veď nie je malý chlapec, aby pochopil jej význam. Na jar začnite s bicyklovaním, postupne môžete predlžovať trasy, dovtedy sa ho snaž aspoň vytiahnuť na dlhšie prechádzky, prípadne vás zapíš do turistického oddielu. Ale trvala by som na tej lekárskej prehliadke, nedalo by sa dohodnúť s jeho lekárom, že by mu poslala pozvánku, ideálne aj tebe, ak máte toho istého, mne sa na tom nezdá práve to, že to prišlo tak náhle. Možno je to len drobnosť, možno stačí nasadiť liečbu a bude všetko v poriadku, ak nie, včasnou diagnostikou predíde horším problémom
@anonym ani ma nestras ze sa to teraz zvrhne. Mozno je to dakt nejaky zdravotny problwm, ktoreho vyriesenim by sa vyriesilo vsetko ostatne

Uplne normalne, čo by sa dialo. Človek starne, už sa necíti na to čo predtým a to ho štve, už nie je najmladší a nejde to ako predtým a to ho štve, bolí ho kadečo, a to ho štve... ale ved to každeho... Ženy chcú sex moc neskoro, muži začinaju v 15tich a zaujem upadá vekom. Zaujem predovšetkym upada, lebo život sa stal stereotypom, priberanie to je pre mužov typické vo vyššom veku pokiaľ nešportujú. Pre ženy tiež ale na inych miestach.
https://www.intimatemedicine.com/fileadmin/user...
https://hamsy2000.files.wordpress.com/2014/01/s...
http://2.bp.blogspot.com/-RNufMtkyaaE/TjXyYKSqC...