Ragády na bradavkách
Ahojte minulý týždeň sa mi vytvorili veľmi bolestivé hlboké ragady. malého som od bolesti kojit nemohla tak som mu mlieko odstrekavala a bradavky si liečila aj mám compress, kalciovou masťou. Dnes som ho opäť priložila a zas sa mi otvorili. Viete mi prosím poradiť ako by som mohla kojit ďalej? Aj napriek ním alebo si mám dať klobúčiky? Za každu radu ďakujem.
@lucka_lullu a bradavky sa ti potom zahojili? Ja som prvu dcérku dva roky kojila a nemala som s týmto vôbec problém...no pri malom mi teraz príde že úplne inak saje, menej pusu otvára... V pôrodnici sme mali dve laktačne a techniku dojčenia mi ukázali aj tam sa mi spravila prvá ragada tak aspoň mi ju troska ošetrili aj striebornými klobúčikmi 🙂
K tym radam ohladom prisatia este pridavam - Stale dokola si davaj multi mam, lanolin natieraj aby neboli suche popraskane a investuj do striebornych klobucikov.. a aj ked mas pocit ze dobre, staraj sa o bradavky stale aj ako prevencia 🙂 ja kojim 9 mesiacov a vsimla som si posledny tyzden ze ma velmi boli jedna bradavka, zistila som, ze mam maleho na tej jednej strane prilis vysoko, ked kojim poleziacky a tak nebol dobre prisaty.
@ada77794 ja som si dávala lanolin, ale fakt po tej jednej návšteve u laktacnej (z mamily ) som ho už nepotrebovala. Tvoj pocit, ze sa prisava plytsie je správny. Môže to byť aj uzdičkou, to všetko vie laktacna pozrieť. Držím prsty.
@lucka_lullu ďakujem sa radu, skúsim nejakú nájsť v okolí... Uzdicku nemá práveže to mala staršia a prisaval sa mi paradoxne pekne ...🙂
@luccija áno,keď som prišla z pôrodnice tak malý mal hemolyticku chorobu, dr mi kázala mu mliečko radšej odsavat aby sme vedeli koľko vypije lebo mu hrozí transfúzia tak som to nechala tak. Bol spavy a prsník len dudlal..po kontrolách som si už povedala že ok, váhu som kúpila tak idem si ho prikladať .ale netrvalo to dlho lebo po troch dňoch som už mala tie ragady... Týžden ich hojim..a dnes som skúsila opäť no zas sa rany otvorili :(
ked bude spravne prisaty, tak aj ked budes kojit, tak sa tie rany budu hojit. este dnes si volaj laktacnu nech poriesite to prisatie. cim skor poriesis, tym menej bude nasledkov. lanolin nepouzivaj, ten ranu uzatvara a ty potrebujes aby rana dychala a tak sa rychlejsie hojila. laktacna ti poradi co pouzivat aby sa to lepsie hojilo
Ja som mala teraz pri stvrtej hroooozne bradavky. Do teraz neviem co s nimi bolo.
Davala som si aj multimam naplaste-tie mi vzdy pomohli a teraz nic.
Nakoniec mi zabrala tato masticka.
A samozrejme kojila som napriek bolesti. Prevazne z toho prsnika ktory bolel menej.
Odsavacka ci klobuciky boli pre mna este horsie.
A tiez odporucam vetrat. Nedavat podprsenku nech to tam "nemokva".
A posledna rada-dat bradavku co najviac do pusinky. Aby babo "drazdilo" dvorec nie bradavku.
@maryetta no tak prišla laktačná k nám a posúdila že poloha je dobrá, vraj to môže byť preto lebo malý nevie piť ešte tak z prsníka ako z fľašky...poradila mi gencianovu violet a kokosový olej zmiešať s nejakými grepovymi kvapkami... Malý sa prisal, ale už opäť vidím chrasticky také červené ktoré prasknú,krvácajú a vytvoria sa ragady tak natieram čím sa dá..

@ada77794 zavolaj si laktacnu. Ak sa tvoria ragady, zrejme sa bábätko zle prisava, určite ti poradí. Rieš čím skôr, aby sa ti neznižila zbytočne tvorba mliečka. Klobúčiky nevyriešia problém. Ja som mala do krvy popraskané bradavky a keď mi laktacna ukázala ako mam priložiť lepšie, bolo po bolesti