icon

Rakovina krčka maternice

16. sep 2025

Ahojte v lete mi zo stredu zistili rakovinu krčka maternice. Mala dom ísť na operáciu už 27.8. No mala som nádchu tak mi to preložili na piatok no od minulého utorka dom zasa chorá…vlastne som sa úplne nevyslovila z tej predošlej nadchy…aj napriek tomu, že som mala ATB…užívam vitamín C,K,D a zinok …viem že ma zas nezoperuju kvôli diplom a kašlú len toto ide byt začarovaný kruh. Neviem čo robiť

simona20201309
16. sep 2025

@anonym_autor ako si sa chránila? Co poznám ludi s onko tak už 2 týždne pred zákrokom nikam nechodili a s nikým sa nestretavali. Kamoškou muž si dokonca vzal dovolenku aby bol s nou doma a neohrozil ju niečím.
Tak sa ešte rýchlo vylieč a tiež sa snaž neprísť už s nikým do styku. Držím palce!

anonym_d36aef
16. sep 2025
@simona20201309

@anonym_autor ako si sa chránila? Co poznám ludi s onko tak už 2 týždne pred zákrokom nikam nechodili a s nikým sa nestretavali. Kamoškou muž si dokonca vzal dovolenku aby bol s nou doma a neohrozil ju niečím.
Tak sa ešte rýchlo vylieč a tiež sa snaž neprísť už s nikým do styku. Držím palce!

@anonym_autor Choroba je oslabenou imunitou a myslím si,že aj stresom. Ja som to mala v tehotenstve tak.Akoby tehotenstvom sa mi oslabila imunita a hned chorá a viac krát antibiotiká počas tehotenstva. A dovtedy ani potom už nie.A veru musela som ostať doma na PN cez chrípkové obdobia. Robila som s ľuďmi a majacaj staršie dieťa.
Naoaj ako píše @simona20201309 musíš sa chrániť a vyhýbať teraz davom, obchodom a radšej si dávať rúško. Lebo toto he prioritné. Čím skôr to absolvuješ tým máš väčšie šance, že všetko bude v poriadku. Držím silno palce.

melanta
16. sep 2025

Vyvážená strava, veľa čerstvej zeleniny a ovocia, upratané v hlave a pokoj v nej. To je základ. Keď som sa liečila na rakovinu krčka, tak po operácii a aj po každej chemo muž ostal doma na OČR a mimo toho sa snažil robiť z domu, aby minimalizoval pohyb vonku, odkiaľ by mohol priniesť niečo. Návštevy ako dcéra, rodičia, brat, všetci vždy rúška a prísna hygiena. Proste ako píšu aj hore, chrániť sa. Držím palce, nech všetko dobre dopadne.

frzeiovn
16. sep 2025

Ako ti to zistili? Aké si mala problémy?
Ďakujem za odpoveď a veľa zdravia prajem.

melanta
16. sep 2025
@frzeiovn

Ako ti to zistili? Aké si mala problémy?
Ďakujem za odpoveď a veľa zdravia prajem.

@frzeiovn mňa si sa síce nepýtala, ale zistili mi to na preventívke zo sterov. Mala som zlé výsledky, do 2 týždňov som bola po hysterektómii a následne liečba. Príznaky som nemala absolútne žiadne.