icon

Rakovina prsníka s metastázami na kostiach

elizabethlove
1. jan 2026

Ahojte nikde som nenašla aktuálne fórum o tejto téme,
Moja mama ma dlhšie rakovinu prsníka žiaľ keď to zistila nijak to neriešila áno jej rozhodnutie, ale už trištvrte roka je na pnke kvôli tomu že ju seklo v chrbte od tej doby chodí po lekároch ci už po neurológii alebo reumatologii alebo po ortopédii.
Naporiadok to začal riešiť až reumatológ ten si všimol ze prsnik ma vcucnuty a tak ju poslal na gynekológiu len žiaľ na Mamografiu bufr cakat ešte dva týždne lebo nebol žiaden skorší termín, ale tento pán doktor reumatológ napísal do spraví že pravdepodobne jej rakovina už metastazuje a ide jej to do kostí čaká aj na CT to ma koncom januára a na onkológii jej povedali ze sa ma ozvať keď bude mať všetke výsledky potom sa to bude riešiť.
Neviem aký býva postup, ale čo som si čítala tak viem ze sa nevylieci úplne že je ta možnosť aby viedla ako tak kvalitný život ale aj viem ze tu už dlho nemusí byť že jej telo to nemusí zvládnuť.
Prosím ak tu je niekto kto mi vie presne povedať postup liečby nech mi zanechá kométar ďakujem ❤️😊

pink_lady
1. jan 2026

preny postup ti nepovie nikto, kazdy pripad je individualny. Ale mozes pozreit na YT Adam Choma - on ma rakovinu s MTS v kostiach...chalan bojuje o dušu...

hedviga2
1. jan 2026

@elizabethlove asi toto nechceš čítať prvý deň v Novom roku, prežila som toto s mamou. Napíš mi do správy, ak chceš.

pribinak
1. jan 2026
maranta_leuconeura
1. jan 2026

@elizabethlove z metastaz sa vyliecit neda, vies len spomalit sirenie ochorenia a predlzit zivot, radovo su to ale len mesiace, zazrakom az roky. Bez presneho poznania typu nadoru a jeho rozsirenia ti nikto progrozu neda.

simona20201309
1. jan 2026

@elizabethlove postup liečby je pri každej chorobe iný. Podobný prípad sme riešili nedávno. Najprv boli chemo (skoro pol roka), potom operácia a liečba bude trvať ešte veľmi dlho. Netreba sa vzdávať, treba veriť. Držím prsty a hlavne prajem veľa síl. Mama vás bude potrebovať. Hlavne žiadne výčitky že to doteraz neriešila. Nijak jej to nepomôže.

elizabethlove
autor
1. jan 2026
@simona20201309

@elizabethlove postup liečby je pri každej chorobe iný. Podobný prípad sme riešili nedávno. Najprv boli chemo (skoro pol roka), potom operácia a liečba bude trvať ešte veľmi dlho. Netreba sa vzdávať, treba veriť. Držím prsty a hlavne prajem veľa síl. Mama vás bude potrebovať. Hlavne žiadne výčitky že to doteraz neriešila. Nijak jej to nepomôže.

@simona20201309 ja jej to ani nevycitam len ako jej dcéra jej chcem pomôcť a aj to ze ju nechcem tak skoro stratit

alickapusinka
1. jan 2026

mám znamu ktora žije s tou istou diagnozou ma už aj metastazia žije už 12 rok takže to je individualne.

pseudomonas87
2. jan 2026

@elizabethlove veľká skoda, že to neriešila od začiatku, sance sú veľmi dobre pri včasnom záchyte. Pravdepodobne bude najskôr chemoterapia, potom operácia, môže nasledovať rádioterapia . Najlepšie ale odpovie onkológ.
Keďže píšeš že mama ma dlhšie rakovinu prsníka, to znamená že uz bola v dispenzari onkológa? Mala aj biopsiu a potvrdenie o aký typ nádoru ide?

elizabethlove
autor
2. jan 2026
@pseudomonas87

@elizabethlove veľká skoda, že to neriešila od začiatku, sance sú veľmi dobre pri včasnom záchyte. Pravdepodobne bude najskôr chemoterapia, potom operácia, môže nasledovať rádioterapia . Najlepšie ale odpovie onkológ.
Keďže píšeš že mama ma dlhšie rakovinu prsníka, to znamená že uz bola v dispenzari onkológa? Mala aj biopsiu a potvrdenie o aký typ nádoru ide?

@pseudomonas87 ona nebola ešte u onkológa ako som povedala mala to povedané od gynekológa tým ze jej prsník vcucol vtedy keď jej to doktor povedal mala náročné psychické obdobie pretože zomrela babka a ona to ťažko niesla

pseudomonas87
2. jan 2026
@elizabethlove

@pseudomonas87 ona nebola ešte u onkológa ako som povedala mala to povedané od gynekológa tým ze jej prsník vcucol vtedy keď jej to doktor povedal mala náročné psychické obdobie pretože zomrela babka a ona to ťažko niesla

@elizabethlove rozumiem, škoda veru.

krisbar
2. jan 2026

Je mi to luto. A najma v stave nasho zdravotnictva sa obavam ze sa priprav na stratu maminky. Toto presne mala babka. Rakovinu prsnika, ze jej odtial vytekala tekutina, uplne zdeformovany. Zacala mat problemy s klbami, pohybom. Pomahali sme ako sa dalo, ale odmietala liecbu. Zomrela po 1.5 roku vo vedomi, ze ma nieco s klbami. Tu rakovinu nikdy neprijala.

anonym_cf7811
2. jan 2026

@elizabethlove ked to zametastazovalo tak okrem kosti to bude aj inde pecen a pod.
Matka mojho ex partnera na to umrela, prepac
Tu stratila kopu casu, treba sa pripravit aj na to, ze bude mozno len paliativne liecena
Mts ak su na chrbtici a na stavcoch tie ich uplne vyhlodaju a zbortia sa ako domcek z karat
Mrzi ma to, mamka mech sa drzi

elizabethlove
autor
3. jan 2026
@anonym_cf7811

@elizabethlove ked to zametastazovalo tak okrem kosti to bude aj inde pecen a pod.
Matka mojho ex partnera na to umrela, prepac
Tu stratila kopu casu, treba sa pripravit aj na to, ze bude mozno len paliativne liecena
Mts ak su na chrbtici a na stavcoch tie ich uplne vyhlodaju a zbortia sa ako domcek z karat
Mrzi ma to, mamka mech sa drzi

@anonym_cf7811 ja som si vedomá všetkých rizík viem že je tu aj ta možnosť ze tu dlho nepobudne len som chcela vedieť aký je postup alebo respektíve tá liečba keď už rakovina metastazuje lebo všade čo som čítala tak bolo písané že sa dá ak je podávaná aj liečba že niektorý pacienti vedia viesť ako tak normálny život aj keď sa s toho nevyliecia

veveli
3. jan 2026

svokra mala rakovinu prsnika, nikomu nic nepovedala.. az ked velmi kašľala začali sme to riešit, uz mala metastázy v pľúcach... V kostiach.. nasadili jej silnú chemo... Zial neskoro sa to zistila, bojovala 7 mesiacov, ťažkých 7 mesiacov... :( kazdy pacient je iny a vela je o hlave, sile bojovat.. my sme mali prve Vianoce uz bez nej. Držím palce, je to náročny boj pre všetkých 😢

anonym_cf7811
4. jan 2026
@elizabethlove

@anonym_cf7811 ja som si vedomá všetkých rizík viem že je tu aj ta možnosť ze tu dlho nepobudne len som chcela vedieť aký je postup alebo respektíve tá liečba keď už rakovina metastazuje lebo všade čo som čítala tak bolo písané že sa dá ak je podávaná aj liečba že niektorý pacienti vedia viesť ako tak normálny život aj keď sa s toho nevyliecia

@elizabethlove pozri, neviete poriadne ako je na tom
Nema vysetrenia, nemamv podstate nic
Ppsudi to onkolog, ak jej nasadia liecbu normalny zivot to teda rozhodne nebude na to sa treba pripravit
To nie, ze daju tabletku , zisdne neziaduce ucinky a clovek si pozije o rok dalej

hedviga2
4. jan 2026
@elizabethlove

@elizabethlove mojej mame po zisteni, mala uz puknute klby, dali iba 5 ožiarov. Lieky proti bolesti. Toť vše. Doba pokročila, možno niečo vymyslia.

anonym_90e904
5. jan 2026

@elizabethlove nerozumiem, ona už má diagnostikovaný nádor rakoviny s metastazami? Alebo čo zistila mama a čo lekár s chrbticou? Ja ani neviem či si tu uvedomujete aké je to vážne a že čakanie na mamografiu v tomto prípade do konca januára je úplne od veci. Moja mama keď si našla hrčku, tak okamžite mala mamografiu aj MR vyšetrenie. O pár mesiacov zomrela. Postup liečby ti povie jej lekár podľa štádia ochorenia, s metastazami prognózy komentovať nejdem.

elizabethlove
autor
20. jan 2026
@anonym_90e904

@elizabethlove nerozumiem, ona už má diagnostikovaný nádor rakoviny s metastazami? Alebo čo zistila mama a čo lekár s chrbticou? Ja ani neviem či si tu uvedomujete aké je to vážne a že čakanie na mamografiu v tomto prípade do konca januára je úplne od veci. Moja mama keď si našla hrčku, tak okamžite mala mamografiu aj MR vyšetrenie. O pár mesiacov zomrela. Postup liečby ti povie jej lekár podľa štádia ochorenia, s metastazami prognózy komentovať nejdem.

@anonym_90e904 ako som spomínala ona to už má dlhodobo len od minulého roka tuším začala mať problémy s chrbticou. Ci už to bolo kvôli seknutiu alebo iba kvôli bolestiam jej obvodný lekár ju posielal na neurológiu aj ortopédia s tým ze odtiaľ odišla iba s obstrekmi žiadne také ze by ju doktori poslali na CT alebo magneticku

cacianka
27. jan 2026

Nerobte paniku, ešte nemá potvrdenú diagnózu a pridružené dg. Alebo už áno ?, je koniec januára