Reakcia gynekológa
Ahojte
.v piatok som bola u lekára kedze už je to takmer 5 mesiacov čo som bez menzesu..v januári som absolvovala druhu dávku očkovania pfizer potom mi prišiel menzes ešte 2x a od apríla nič lekár má vyšetril vraj všetko ok prišli aj výsledku z horm.profilu ktorý mi robil keďže prvýkrát som išla s týmto problemom pred dvoma týždňami už ..opýtala som sa ho teda či to nemôže byť kôli očkovaniu a on na mňa hneď vyletel..že jasneee tie vakcíny už môžu úplne za všetko..že on toto nechápe ako môžu ľudia takto neveriť a spochybňovať očkovanie..úplne nasratým tónom hodil mi recept na duphaston a poslal ma prec..akože.ostala som ako obsadená..
@deti95060810 nie ale som v maličkom meste.a tu je ich málo..ale asi fakt vezmem od neho kartu..l
Bola to neadekvatna reakcia,. No pravdepodobne mu tam uz dlhsie chodi kopa zien a pytaju sa to iste. Ci uz maju problem s cyklom, otehotnenim, cystami..No a lezie mu to uz na nervy. Ja si vobec netrufam tvrdit, ze to ockovanie nemoze nic z toho sposobit, no on je zrejme jasne v tabore za ockovanie a vidi, ze sa to zeny pytaju ohladom problemov, ktore bezne riesil aj v dobe pred ockovanim.
Trochu ho chapem 😉
Nič v zlom, ale zo s tým očkovaním je pre mnohych lekárov doslova červene súkno
Ak nie di spokojná, nájdi si iného, sj v inom meste.
Mojej kplegine tiež vrátil menzes ktorý dlho už nemala a gynda sama povedala ze to spôsobila 3 dávka tak o čo mu ide
No tak mu lezie na nervy téma spochybňovanie očkovania. Kúsok to prehnal s tou reakciou, už je na tebe, ci mu to prepacis a budeš to považovať za obyčajne ľudské zlyhanie, alebo ci si bajdes iného dr. Prežije to on, aj ty. No big deal.
@samminka79 covid a očkovanie je rozdiel
Ja tiež poznám veľa žien čo majú problémy aj po očkovaní aj po covide..a kedze.mi onzamil že všetky výsledky sú ok tak čo iné má mohlo napadnúť?..keď sa tie problemy začali paradoxne vtedy po očkovaní
Mňa hneva to, ze vždy za to môže ockovanie ale prekonanie covidu nikdy a pritom prave covid vyvolava tieto problemy a to nepopieram, ze za to môže aj ockovanie, keďže to je založené na rovnakom mechanizme ako covid, len v menšej miere.
@777januska777 ja som aj prekonala covid potom niekedy v júni
a ja zas od gynekológa počas vyšetrenia počúvam historky s hysterickými ženami 😀 samozrejme, anonymne. nikdy nikoho nemenuje, vždy hovorí pre odľahčenie len príhody. napríklad taká, že musel dať liek na úpravu cyklu, lebo boli šialené cykly a liek sa "správal" ako antikoncepcia, hoci neobsahuje jej úplné zložky, ale u niektorých žien proste funguje aj ako HAK. a že žena priletela o pár dní, že bola na spovedi a povedala farárovi, čo berie, ten ju neskôr kontaktoval (asi si zapamätal názov a hľadal na internete) a že jej to zakázal, lebo je to hriech 😀 😀 tak ona to vysadila, cyklus sa posral s prepáčením a lekár jej povedal, že pri jej výsledkoch a stave jej bohužiaľ nevie ponúknuť inú alternatívu než liečbu týmto konkrétnym hormónom. tak sme sa zabavili. to len na margo vyšinutých žien 🙂
a mimochodom, k téme.... každá vírusová či bakteriálna infekcia (nie očkovanie) môže zmeniť alebo jednoducho pokaziť cyklus. to je stará dávna vec, mne sa toto dialo už pred 10 rokmi po nejakom ochorení som mala 2-3 mesiace problém rôzneho charakteru. je to imunita. nikdy som nemala zmeny cyklu po žiadnom očkovaní. ani proti covidu. ale po prekonaní covidov (oficiálne 3, neoficiálne cca 5-6) som mala problém zakaždým...
Nedávno vyšla štúdia, že očkovanie skutočne môže narušiť menštruačný cyklus a spôsobiť zmeny. Preto neviem, prečo tvoj lekár reagoval ako reagoval.
Ano moze to byt.. Hoci mavam cyklus cca 80 dni.po ockovani Johnsonom mi neprisiel 7 mesiacov..
mojakolegyna v prechode po2 davke krvacala, po 3 davke opat.
no ale k veci, dr fakt reagoval neadekvatne, nech ma akykolvek nazor, takto reagovat nemal.
@saxana000 ako ste to riešili?
Nijak proste som pockala kym zase nabehne..
Píšu o tom (síce s riadnym oneskorením) už aj slovenské médiá, ale radše prikladám priamo zdroj: https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.abm7201
Pre pobavenie, pred rokom/dvoma to bol hoax, dnes to volajú nepredvídateľný nežiadúci účinok.
Ano, spraval sa neadekvatne a neprofesionalne, ale je to tiez len clovek. Ja by som to tak osobne nebrala.
@777januska777 ono zalezi od toho, na co sa to viacze.
ci kovid, ci ock, vzdy sa do tela dostava, alebo sa v nom priamo vyraba spike protein, ktory je toxicky. preto mozu byt prolemy aj po kovide,a le po ockovanie tiez.
ockovacia latka je neotestovana, mnohe tazkosti, co sa spustili, sa spustili v obdobi po ockovani. ako dokazat, ze to ockovanie sposobili? to sa zisti,a z ked sa zosumarizuju udaje z ockovania. a nejake budu.
nahlasovat to neznamena nahlasovat neziaduce ucinky, o ktorych vieme, ze su to neziaduce ucinky, to znamena nahlasit vsetko co sa po ockovani udeje - hlavne vsetko nezvycajne, aby sa vytvoril z toho akysi sumar. zial vacsina tychto tazkosti sa nenahlasuje.
nehovoriac o tom, ze kolko ludi pozna neziaduce ucinky napr, Pfizer vakciny? oni existuju a dokonca aj priamo tato firma ich poisala a ked ich clovek ma, tak vsetci tvrdia, ze to z toho nie je. len neviem ako je to dostupne. ci je to aj v letaciku. co teda vacsina ludi ani nema k dispozicii.
Je to nervak... Nechapem. Asi zabudol, ze je tam pre teba, je to predsa jeho praca. Nehovoriac o tom, ze problematika na ktoru si sa pytala, je naozaj diskutabilna. Ale aj keby nebola, nema co po tebe kricat. Ja by som asi tiez odisla. Ak je toto jeho postoj k tvojim zdravotnym problemom... Dovod odchodu by som pekne uviedla tento.
Náhodou máš pravdu ty. Ja keď som sa dala zaočkovať, tak sa ma môj gynekológ hneď pýtal či mi chodí menzes normálne ako vždy.
Lebo že má veľa prípadov že po očkovaní prestane ženám pravidelne chodiť. Takže nesprávne sa zachoval tvoj nervózny doktor že si potreboval takto na tebe uľaviť zo svojich vlastných pocitov.
Ahoj mna sa tiež gyn. Sama pýtala keď mi to mesiac meškalo či som bola na ockovani bola som po druhej dávke mesiac nič a druhý mesiac hneď za sebou dva cykli s rozostupov asi 5 dni takze Ano môže to byt z ocko.
Ahoj, jeho reakcia bola uplne nevhodna. Je len a len na Tebe ako s k tomu postavis. Hodil Ti recept?? Fuu, to uz je podla mna trosku viac ako cez....
Mam pocit, ze vacsina lekarov ocakava, ze ked pacient vstupi do ambulancie ma narok povedat svoje tazkosti,a potom drzat hubu s prepacenim... a to je tak všetko... Az na to, ze pozabudli, ze diagnostika je proces. Velmi dolezity je aj rozhovor s pacientom, mal by vypocut jeho pocity, obavy, myslienky.... Mam pocit, ze pacient v dnesnej dobe nema nárok!!! povedat svoj názor, co je velmi smutne.. To je to, na co sa v dnesnej dobe absolutne zabúda, vypocut pacienta, a zaujimat sa aj o jeho nazor. Potom vela pripadov dopadne tak ako dopadne. Nehadzem vsetkych lekarov do jedneho vreca... to nie, ale vacsina sa tak chova, cest vynimkam

vypytala by som si kartu a išla od neho preč... či je taký špičkový gynek., ktorého ťažko niekto nahradí?