Riešenie extrémne bolestivej menštruácie
Prosím pomoc!
Mám extrémne bolestivú menštruáciu a už neviem čo by som si dala 😭 bolestivú ju mám vždy, ale nič neznesiteľné (keď si dám liek od bolesti tak ani neviem, že mám), ale tentoraz je to niečo strašné!
Odkedy som skoro ráno dostala som si dala už 2 ibalginy, paralen, flector tabletka a teraz brufen 😭 množstvo liekov na polroka, ale teraz mi skoro nič nezabralo, respektíve len ten flector ale len na asi 5h. Už som zúfalá. Nemôžem ani spať. Na urgent ísť nemôžem lebo toto nie je život ohromujúci stav a čakala by som tam aj niekoľko hodín...
Mám 25 rokov, menštruácia prišla na čas, u gyne som bola na preventívke 2m dozadu, hak neberiem ani žiadne iné lieky a nerodila som
Aj ja mavam bolestivu menstruaciu ze si musim dat liek a nie vzdy zaberie, tak sa pripájam k prosbe o rady.
Trombóza?
Mne zaberalo len lieky (zväčša Brufen), nospa, dvojitá dávka Bkomplexu a Cčka, teplo na brucho aj kríže (náplasť/termofor), veľa tekutín a ležať v klbku. Takmer vždy som musela brať Pčko, lebo som sa nedokázala ani len postaviť, niekedy k tomu bolo aj zvracanie.
Ak je to jednorazové, tak len to prežiť.
Ak to máš pravidelne, skontrolovať krvný obraz. Ja som mala zlé hodnoty železa a keď som začala aj toto upravovať, sledovať, tak sa to zlepšilo.
Ale úplne to prešlo až po pôrode 😁
A viem, že niektoré odporúčajú aj prispôsobiť stravu, vraj to dosť ovplyvňuje telo. Podľa fázy cyklu zaradiť jednotlivé potraviny alebo typ, či si v ovu, luteal alebo menštr (štvrtú som zabudla). Ale to nie je moja parketa, internet poradí, ak by.
Mne dosť pomohla antikoncepcia - mercilon
Mne raz takto volal manzel zachranku, lebo som mala extremne bolestivu menstruaciu, az som odpadla. Diagnoza bola prasknuta cysta.
Tiez som mavala aj predtym bolestivu, ale totk vtedy bol fakt extrem. Takze ak je to ovela viac nez obvykle, kludne chod na pohotovost alebi dnes rano k lekarovi ako akutny pripad.
Ak nemávaš bežné takéto bolesti, tak určite, čím skôr, smer lekár. Pravdepodobne toto nebude z menštruácie, ale bude tam niečo pridružené
Mala som presne takúto bolestivú menštruáciu až má krútilo od bolesti ,hanba nehanba šla som na urgent tam má vyšetrili usg cez brucho a potom aj vaginálne a našli tam 10cm cystu na vaječníku ktorá sa omotala a škrtila vajcovod ,hneď má tam nechali nasadili lieky a museli sme počkať na 4 deň menštruácie aby mohli operovať,nemohla som chodiť inak sa bolesť stupňovala ,no a nakoniec to dopadlo tak že som prišla aj o vaječník aj vajcovod a môžem byť rada že som tu lebo mi to mohlo prasknúť doma a išlo by o minúty,takže každá bolesť ktorá nieje pre teba normálna vec a bežná u teba treba riešiť
Odporúčam knihu Plodnosť,cykly, výživa. 🙂
Mne zaberá len novalgin alebo nimesil, tie voľnopredajné sú o ničom.
Ja som si raz zavolala sanitku, myslela som, ze umieram. Dali ma na infuzky. Dufam, ze ti to uz preslo, najdi si dobru gynekologicku, toto nie je normalne,.a nenechaj si nahovorit, ze je.
Presne tak, menstruacia nema boliet, nie tak, ze ta to uplne vypne zo zivota. Vzdy je za tym nieco ine. Ako si dopadla?

Hm ked je to vynimocny stav a bezne take bolesti nemavas, ja by som asi aj tu pohotovost zvazila… co ked mas nejaky pridruzeny problem, ktory nemusi vyslovene suvisiet s menstruaciou? Snad sa tu najde nejaky lekar, ktory poradi…