icon

Riešenie úniku moču u 32-ročnej

5. sep 2025

Ahojte. Píšem anonymne lebo mi je trápne. Mám 32 r, jedno dieťa. V tehotenstve som pribrala a nejak sa mi nedarí schudnúť. Trápi ma únik moču ale je to taký únik ktorý vlastne ani necítim že by ten moc vytiekol. Cítiť ho len na nohavičkách. Nohavičky ani nie sú mokré len ten zápach moču. Vždy nohavičky vymením a po pár hodinách zas cítiť ten moč. Neviem či je to aj tým že som pribrala alebo čo sa deje ale pred tehotenstvom som žiadne takéto problémy nemala. Viem,že sú cviky na posilnenie panvoveho dna ale chcem sa spýtať či nemáte skúsenosť aj s niečím iným. Je to hrozne nepríjemné

autor
5. sep 2025

Rodila som sekciou

balerina2025
5. sep 2025
@anonym_autor

Rodila som sekciou

@anonym_autor kamoske operovali mocovu ruru mala unik mocu , po porode jej to zacalo...chodila k urologovi, on by ti tiez asi viac povedal.

anonym_48263e
5. sep 2025

Smer urolog, potom pravdepodobne fyzio na posilnenie panvoveho dna ale najprv nech dr vyluci pripadny iny dovod uniku.

veltraud
5. sep 2025

treba riesit s doktorom, on ta nasmeruje dalej.
A skus menstruacne nohavicky zatial, mozu pomoct aj od vlhka aj pachu

pinkgirl
5. sep 2025

Ahoj, určite to nie je niečo za čo sa máš cítiť trápne. Naše telá nie sú dokonalé a majú svoje limity. Najpr by si mala podstúpiť vyšetrenie u urológa a potom sa uvidí či pôjdeš aj na ďalšie vyšetrenia. Zatiaľ si kúp v zdravotníckych potrebách/lekárni vložky pri úniku moču. Tie obsahujú na rozdiel od menštruačných pomôcok aj látku, ktorá zamedzí tomu pachu moču. Skús na začiatok mini veľkosť.

sara07
5. sep 2025

pripadne sa unik dá riešit aj laserom ,
Liečba laserom pri úniku moču (inkontinencii) je neinvazívna metóda založená na fototermálnej stimulácii, ktorá regeneruje a spevňuje sliznicu pošvy a okolia močovej rúry, čím zlepšuje jej podporu a funkciu. Táto terapia, ako napríklad IncontiLase®, je vhodná pre miernu až stredne ťažkú stresovú inkontinenciu, je bezbolestná, nevyžaduje anestéziu ani dlhú rekonvalescenciu a najčastejšie vyžaduje niekoľko ošetrení v určitých intervaloch.
len si zisti kolko budeš platit a tiež pri urologovi aky maš stupen

mimisram
5. sep 2025

Menstruacne nohavicky by som na unik mocu by som vobec neodporucala, krv je hustejsia, moc je riedky. Sava vrstva v menstruacnych nohavickach to nestiha vsiaknut a moze to tym padom pretiect. Inkontinencnych pomocok je vela na trhu, da sa vybrat. Poradila by som z vlastnej skusenosti MoliCare, tie sa mi najlepsie osvedcili.

glorikarebeka
5. sep 2025

Urolog ti pomôže, možno budú stačiť lieky zo začiatku a určite nie menštr.nohavicky....radšej na inkontinenciu alebo vložky tenké a meniť

autor
5. sep 2025

Ale ja nemám mokré Nohavičky. Len ten moč tam proste cítiť.

anonym_8dd733
5. sep 2025
@anonym_autor

Ale ja nemám mokré Nohavičky. Len ten moč tam proste cítiť.

@anonym_autor pouzivas bavlnene? synteticke zachytavaju hodne pachy...

uhgara
5. sep 2025

@mimisram @glorikarebeka Suhlasim a tiez odporucam inkontinencne vlozky. Od tejto znacky su fajn, mne boli najprijemnejsie.
@anonym_8dd733 Tak ale z nejakeho dovodu tam ten moc asi citit, vsak ako by sa tam ten pach dostal, keby moc neunikol. Skus tie vlozky a uvidis, ci to povie...

autor
5. sep 2025
@uhgara

@mimisram @glorikarebeka Suhlasim a tiez odporucam inkontinencne vlozky. Od tejto znacky su fajn, mne boli najprijemnejsie.
@anonym_8dd733 Tak ale z nejakeho dovodu tam ten moc asi citit, vsak ako by sa tam ten pach dostal, keby moc neunikol. Skus tie vlozky a uvidis, ci to povie...

@uhgara ale vložky môj problém nevyriešia. Skôr ako pôjdem k dr chcem skúsiť niečo doma.

artemiska
5. sep 2025

@anonym_autor kým vyriešiš doktora, skús toto https://www.nastrojezdravia.sk/produkty/inkonti...

pinkgirl
5. sep 2025

@anonym_autor asi nerozumieš o čo tu ide - žiadny výživový doplnok / tabletky na voľno tvoj problém nevyriešia. Jedine lekár po stanovení diagnózy prečo ten únik máš ti doporučí liečbu. Zatiaľ jedine cvičenie panvového dna. Únik moču je spravidla funkčný problém zvierača - svalu a nervov s ním spojených. To sa samoliečbou nevylieči.

simdob
5. sep 2025

urolog by ti veru mohol pomoct.

januska12323
5. sep 2025

Najprv potrebuješ zistiť prečo sa to deje. Pribratie s močovým mechúrom nesúvisí.

danielle21
5. sep 2025

Aj ja taky problem a to som uplne štíhla asi to bude po tehotenstvach, tiez zatial neviem sko to budem riesit,velmi sa mi s tym nechce behat po lekaroch, tak to riesim len intimkami, brala som incovenal ale nic nwpomohlo

nikolani
5. sep 2025

@anonym_autor najprv by som šla fyzioterapeutke, ktorá rieši aj popôrodné stavy a vyšetrí aj panvové dno. Panvové dno môže byť po tehotenstve (aj keď si rodila cisárskym) oslabené a tým pádom neplní poriadne svoju funkciu. Jedna návšteva fyzio ti dá na toto odpoveď.

autor
5. sep 2025
@nikolani

@anonym_autor najprv by som šla fyzioterapeutke, ktorá rieši aj popôrodné stavy a vyšetrí aj panvové dno. Panvové dno môže byť po tehotenstve (aj keď si rodila cisárskym) oslabené a tým pádom neplní poriadne svoju funkciu. Jedna návšteva fyzio ti dá na toto odpoveď.

@nikolani u nás fyzioterapeut nieje. Jedna je v nemocnici a to je všetko.

Skúsim schudnúť a začať cvičiť bežné cviky aj kegelove aj keď tie sú mi nepríjemné. A uvidím. Dúfam že pomôže

sara07
5. sep 2025
@anonym_autor

Skúsim schudnúť a začať cvičiť bežné cviky aj kegelove aj keď tie sú mi nepríjemné. A uvidím. Dúfam že pomôže

@anonym_autor pomôžu maličko aj cviky aj schudnutie ,kym to ešte je v menšom skusila by som ten laser je to bezbolestne

autor
5. sep 2025
@sara07

@anonym_autor pomôžu maličko aj cviky aj schudnutie ,kym to ešte je v menšom skusila by som ten laser je to bezbolestne

@sara07 a máš s tým skúsenosti?

sara07
5. sep 2025
@anonym_autor

@sara07 a máš s tým skúsenosti?

@anonym_autor ano , prípadne pohladaj boli tu ešte diskusie na to , aj iné skusenosti len ja som si všetko platila ale stalo to za to
do sietky sa mi teda nechcelo a bolo by to aj totálne zbytočne
skutočne pokial nechceš aby sa to zhoršovalo, smer fyzioterapeut, urolog a sama sa rozhodni
schudnutie cvičenie kegelovych skoro rok, venušine guličky nezabralo to na toto vôbec, kegelove boli učinne to určite ale nestačilo to

anonym_5ad863
5. sep 2025

Ja som slabý únik moču po pôrodoch riešila u urinogynekológa, doporučil mi EMS (elektromagnetickú stimuláciu), zlepšilo sa mi to asi o 60-70%.

bosorkabb
5. sep 2025

Únik moču vyrieši až lekár. Neexistuje nič zázračné. Dovtedy kým navštíviš urológa používaj vložky na to určené. Napríklad Tena.
Lekár musí vylúčiť zdravotný problém až tak sa vieš pohnúť z miesta.

nikolani
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor za mňa sa za týmto oplatí aj pár km vycestovať (ja som po pôrode za takouto fyzio cestovala cca 40km, stačili dve ošetrenia a všetky problémy mi odišli, aj to druhé ošetrenie už bolo len také "doťuknutie"). Ale je to samozrejme na tebe.
Pri bežnom cvičení si daj pozor na to, aby si si cvikmi pri ktorých je tlak na panvové dno stav ešte nezhorsila. Najlepšie ak by si sa naučila pred vykonaním takéhoto cviku panvové dno aktivovať (zatiahnuť). Určite nájdeš veľa videí aj na YouTube. Držím palce

anonym_e56fd3
5. sep 2025

Choď k lekárovi.Mozes mať aj vážnejšie problémy.Musis schudnúť aj ten tlak váhy nerobí dobre.Aj treba vyšetriť moc.Ked si kychnes, pobehnes, zasmejes sa unikne ti moc?Hlavne treba cvičiť na brušné svalstvo ochabnuté svaly, pokles maternice tlačí na mechúr.Lekari su na to zvyknutí nemusíš sa hanbit

nikolani
5. sep 2025
@bosorkabb

Únik moču vyrieši až lekár. Neexistuje nič zázračné. Dovtedy kým navštíviš urológa používaj vložky na to určené. Napríklad Tena.
Lekár musí vylúčiť zdravotný problém až tak sa vieš pohnúť z miesta.

@bosorkabb únik moču môže vyriešiť aj schopný fyzioterapeut. Ale samozrejme sú stavy, ktorým už ani fyzioterapia nepomôže.

anonym_54a9a7
5. sep 2025

navstiv gynekologicku fyzioterapiu, fyzioterapiu alebo urologiu. Treba posilnit brusne svaly, core, panvove dno. Urcite pomoze aj schudnutie. Kup si vlozky Tena magic mini, su ako intimky, ale pohlcuju pach mocu. Toto je vec, ktora sa sama nespravi, treba na tom zapracovat. Drzim palce.

bosorkabb
5. sep 2025
@nikolani

@bosorkabb únik moču môže vyriešiť aj schopný fyzioterapeut. Ale samozrejme sú stavy, ktorým už ani fyzioterapia nepomôže.

@nikolani pre mňa tiež patrí medzi profesie podobné tej ako majú lekári.

mimisram
11. sep 2025
@anonym_autor

@uhgara ale vložky môj problém nevyriešia. Skôr ako pôjdem k dr chcem skúsiť niečo doma.

@anonym_autor Ale kym sa ti to podari vyriesit, tak to moze byt prilezitostnym riesenim. Fyzio treba hladat aj inde, normalna vec, ze ludia kvoli doktorom a pod. cestuju aj mimo svojho mesta. Chudnutie tiez nie je zalezitost, ktoru odbavis behom tyzdna.