icon

Rocne svrbenie posvy

klaudia3451
Dnes o 11:50

Ahojte, mam na vas otazku lebo som uz vazne zufala. Uz rok sa trapim s neustalym svrbenim posvy, zacalo to v marci 2025 kedy som isla ku gynekologicke kde mi vysla candida a predpisala mi capiky, avsak svrbenie neprestalo, nasledovali kazdy mesiac stery, kde uz nikdy nic zasadne nevyslo, nasledovala zmena gynekologicky, capiky nystatin galvex, macmiror complex, polygynax, antibiotika doxyhexal, fluomizin, gynoflor, individ, borove capiky, mycomax, gynella flora, probiotika, dalacin 2% avsak nic nepomohlo. Uz som z toho naozaj v koncoch, priatela mam stale isteho, nemali sme teraz pohlavny styk dva mesiac a aj tak sa nic nezmenilo. Nemal niekto podobny problem, nemate nejaku radu?

snehulienka639
Dnes o 11:58

Nechcem privolavat nic zle, obzvlast ak mas stabilny vztah, ale raz som taketo problemy mala, no nakoniec som zistila, ze ma partner podvadzal...

stanislavao
Dnes o 12:05

jednoznacne sa musi dat vysetrit a liecit aj partner. sa divim, ze to trva rok a on doteraz nesiel nikam.

kalifka
Dnes o 12:07

@klaudia3451 partner bol vyšetrený?

anonym_0fd6b4
Dnes o 12:09

Vyšetriť partnera, spodné prádlo všetko čo máš vyhoď a kúp si nové, výhradne bavlnené a žiadne brazil ani tanga, len klasické, 100% bavlna. Zo životosprávy aspoň na čas vysadiť cukry (aj ovocie) a pečivo - najmä kysnuté cesto.

anonym_06662c
Dnes o 12:13

nepises , ci sa liecil aj partner... dufam , ze ano.... bohuzial ak moja osobna skusenost ukazala na fakt, ze mykozu som mala vkuse kvoli partnerovi, ktorý sa vencil teda sirokodaleko... po ukonceni tohto vztahu som mykozu nemala nikdy v zivote, aj ked som zamerne porusovala vsetky dobre rady, ako sa jej vyhnut... jednoducho chyba nebola vo mne, bola som len nasledkom priciny...

anonym_77d09f
Dnes o 12:13

@klaudia3451 ja som sa takto trapila asi 4 mesiace a napokon som skusila antibiotika na zapal mocovych ciest a tie mi pomohli.Klop klop.

anonym_fdaeb7
Dnes o 12:24

berieš probiotika? ja som mala to isté - nič nezaberalo. celý čas som si myslela, že mám candidu a skúšala som všetko od čapikov, po probiotika, kefir, borax, rosalgin, mycomax - nakoniec som prišla na to, že mam premnožený lactobacillus v pošve a priznaky su na 99% totožné s mykózou. Vysadila som probiotika a všetky problemy zmizli.

Tiež naš sexualny život trpel + po každom sexe som mala asi pol roka vkuse zapal močových ciest, ale až tak že som 6x skončila na pohotovosti lebo som pišala krv. To všetko sposobil lactobacillus premnožený. Odkedy neberiem probiotiká mam pokoj a nemala som ani mykozu ani svrbenie ani nič iné

inak umývaj sa dole len s čistou vodou, žiadne mydlá - ani lactacyd ani nič iné. Dôkladne čistá voda a nešúchaj si uterák - len pritlač nech nie si mokrá. Gaťky vyžehliť alebo úplne vyhodiť a kúpiť nové - bavlnené, vzdušné. Na doma len sukňu alebo šaty, nech to dýcha..

anonym_fdaeb7
Dnes o 12:26

a inak vysadiť cukry a pečivo nepomáha. ak ideš podľa evidence based medicine, ta suvislosť je malá. Pečivo celozrnné môže kľudne. Sladké s mierou

anonym_c8e9b8
Dnes o 12:29

Ty sa preliecis a partner to nanovo prinesie, bez toho nic nevyriesis...

simsalabim
Dnes o 12:39

@klaudia3451 kolko mas rokov?