icon

Nevyriešiteľné svrbenie pošvy. Máte radu?

klaudia3451
Dnes o 11:50

Ahojte, mam na vas otazku lebo som uz vazne zufala. Uz rok sa trapim s neustalym svrbenim posvy, zacalo to v marci 2025 kedy som isla ku gynekologicke kde mi vysla candida a predpisala mi capiky, avsak svrbenie neprestalo, nasledovali kazdy mesiac stery, kde uz nikdy nic zasadne nevyslo, nasledovala zmena gynekologicky, capiky nystatin galvex, macmiror complex, polygynax, antibiotika doxyhexal, fluomizin, gynoflor, individ, borove capiky, mycomax, gynella flora, probiotika, dalacin 2% avsak nic nepomohlo. Uz som z toho naozaj v koncoch, priatela mam stale isteho, nemali sme teraz pohlavny styk dva mesiac a aj tak sa nic nezmenilo. Nemal niekto podobny problem, nemate nejaku radu?

snehulienka639
Dnes o 11:58

Nechcem privolavat nic zle, obzvlast ak mas stabilny vztah, ale raz som taketo problemy mala, no nakoniec som zistila, ze ma partner podvadzal...

stanislavao
Dnes o 12:05

jednoznacne sa musi dat vysetrit a liecit aj partner. sa divim, ze to trva rok a on doteraz nesiel nikam.

kalifka
Dnes o 12:07

@klaudia3451 partner bol vyšetrený?

anonym_0fd6b4
Dnes o 12:09

Vyšetriť partnera, spodné prádlo všetko čo máš vyhoď a kúp si nové, výhradne bavlnené a žiadne brazil ani tanga, len klasické, 100% bavlna. Zo životosprávy aspoň na čas vysadiť cukry (aj ovocie) a pečivo - najmä kysnuté cesto.

anonym_06662c
Dnes o 12:13

nepises , ci sa liecil aj partner... dufam , ze ano.... bohuzial ak moja osobna skusenost ukazala na fakt, ze mykozu som mala vkuse kvoli partnerovi, ktorý sa vencil teda sirokodaleko... po ukonceni tohto vztahu som mykozu nemala nikdy v zivote, aj ked som zamerne porusovala vsetky dobre rady, ako sa jej vyhnut... jednoducho chyba nebola vo mne, bola som len nasledkom priciny...

anonym_77d09f
Dnes o 12:13

@klaudia3451 ja som sa takto trapila asi 4 mesiace a napokon som skusila antibiotika na zapal mocovych ciest a tie mi pomohli.Klop klop.

anonym_fdaeb7
Dnes o 12:24

berieš probiotika? ja som mala to isté - nič nezaberalo. celý čas som si myslela, že mám candidu a skúšala som všetko od čapikov, po probiotika, kefir, borax, rosalgin, mycomax - nakoniec som prišla na to, že mam premnožený lactobacillus v pošve a priznaky su na 99% totožné s mykózou. Vysadila som probiotika a všetky problemy zmizli.

Tiež naš sexualny život trpel + po každom sexe som mala asi pol roka vkuse zapal močových ciest, ale až tak že som 6x skončila na pohotovosti lebo som pišala krv. To všetko sposobil lactobacillus premnožený. Odkedy neberiem probiotiká mam pokoj a nemala som ani mykozu ani svrbenie ani nič iné

inak umývaj sa dole len s čistou vodou, žiadne mydlá - ani lactacyd ani nič iné. Dôkladne čistá voda a nešúchaj si uterák - len pritlač nech nie si mokrá. Gaťky vyžehliť alebo úplne vyhodiť a kúpiť nové - bavlnené, vzdušné. Na doma len sukňu alebo šaty, nech to dýcha..

anonym_fdaeb7
Dnes o 12:26

a inak vysadiť cukry a pečivo nepomáha. ak ideš podľa evidence based medicine, ta suvislosť je malá. Pečivo celozrnné môže kľudne. Sladké s mierou

anonym_c8e9b8
Dnes o 12:29

Ty sa preliecis a partner to nanovo prinesie, bez toho nic nevyriesis...

simsalabim
Dnes o 12:39

@klaudia3451 kolko mas rokov?

klaudia3451
autor
Dnes o 14:46
@stanislavao

jednoznacne sa musi dat vysetrit a liecit aj partner. sa divim, ze to trva rok a on doteraz nesiel nikam.

@stanislavao partner bol u urologa, urobil mu odbery z mocu ale povedal ze stery sa robia u kozneho nie u neho, a tak cakame na termin u kozneho lebo neni vela koznych co robi tieto stery a najblizsie rok 2027 co je masaker, partner sa liecil iba canesten kremom, ale dva mesiace som nemala pohlavny styk a problemy pretrvavaju takze od neho to myslim nepojde...

klaudia3451
autor
Dnes o 14:47
@anonym_77d09f

@klaudia3451 ja som sa takto trapila asi 4 mesiace a napokon som skusila antibiotika na zapal mocovych ciest a tie mi pomohli.Klop klop.

@anonym_77d09f uz aj tie som mala

klaudia3451
autor
Dnes o 14:48
@anonym_fdaeb7

berieš probiotika? ja som mala to isté - nič nezaberalo. celý čas som si myslela, že mám candidu a skúšala som všetko od čapikov, po probiotika, kefir, borax, rosalgin, mycomax - nakoniec som prišla na to, že mam premnožený lactobacillus v pošve a priznaky su na 99% totožné s mykózou. Vysadila som probiotika a všetky problemy zmizli.

Tiež naš sexualny život trpel + po každom sexe som mala asi pol roka vkuse zapal močových ciest, ale až tak že som 6x skončila na pohotovosti lebo som pišala krv. To všetko sposobil lactobacillus premnožený. Odkedy neberiem probiotiká mam pokoj a nemala som ani mykozu ani svrbenie ani nič iné

inak umývaj sa dole len s čistou vodou, žiadne mydlá - ani lactacyd ani nič iné. Dôkladne čistá voda a nešúchaj si uterák - len pritlač nech nie si mokrá. Gaťky vyžehliť alebo úplne vyhodiť a kúpiť nové - bavlnené, vzdušné. Na doma len sukňu alebo šaty, nech to dýcha..

@anonym_fdaeb7 brala som, ale uz neberiem, robila mi testy aj na laktobacily a ze tych mam akurat. Neviem co uz so sebou, som znicena

anonym_fdaeb7
Dnes o 14:51
@klaudia3451

@anonym_fdaeb7 brala som, ale uz neberiem, robila mi testy aj na laktobacily a ze tych mam akurat. Neviem co uz so sebou, som znicena

@klaudia3451 viem aké to je - keď si otrávená z toho, že vlastníš vagínu 😂 .. súcitím s tebou. Nemôžeš mať alergiu? skús si dať zodac 3dni po sebe večer, či to nepomôže.. Ono niekedy je príčina úplne iná než si myslíme. Možno ti nesedí prášok, sprcháč, niečo čo pravidelne používaš. Možno používaš roky ten isty sprhcový gel/prášok a zmenili zloženie a už ti nemusí sedieť. Inak gaťky vyper len v horúcej vode/sode bikarbone .. vyskúšaj, uvidíš

anonym_fdaeb7
Dnes o 14:52

a ešte jedna otázka - svrbí ťa to z vonku, alebo z vnútra? máš aj výtok či vyslovene len svrbenie? robili ti testy na pohlavné choroby?

klaudia3451
autor
Dnes o 14:53

Partner bol u urologa, urolog mu povedal ze si nemysli ze tam je suvis lebo problemy mam aj ked dlhsie nemame pohlavny styk. Urobil testy z mocu, tie su ok. Poslal ho ku koznemu na stery lebo partner mal v minulosti hpv virus ale gynekologicka mi povedala ze to ma 9 z 10 ludi len malokto si na to spravi testy a ze svrbenie posvy to urcite nesposobuje + som ockovana. Cakame termin ku koznemu lebo vacsina tych co sa na to specializuju termin 2027 takze ak mate odporucania v okoli martina, sem s nimi🙂 Mydla ziadne nepouzivam, nohavicky som vymenila, tanga uz nenosim, cukry som tiez obmedzila a probiotika som brala len jedno obdobie

klaudia3451
autor
Dnes o 14:54
@anonym_fdaeb7

@klaudia3451 viem aké to je - keď si otrávená z toho, že vlastníš vagínu 😂 .. súcitím s tebou. Nemôžeš mať alergiu? skús si dať zodac 3dni po sebe večer, či to nepomôže.. Ono niekedy je príčina úplne iná než si myslíme. Možno ti nesedí prášok, sprcháč, niečo čo pravidelne používaš. Možno používaš roky ten isty sprhcový gel/prášok a zmenili zloženie a už ti nemusí sedieť. Inak gaťky vyper len v horúcej vode/sode bikarbone .. vyskúšaj, uvidíš

@anonym_fdaeb7 presne😅 Dakujem vyskusam ten zodac uvidime co to spravi, mydla a sprchace vobec nepouzivam

klaudia3451
autor
Dnes o 14:55
@anonym_fdaeb7

a ešte jedna otázka - svrbí ťa to z vonku, alebo z vnútra? máš aj výtok či vyslovene len svrbenie? robili ti testy na pohlavné choroby?

@anonym_fdaeb7 myslim ze skor zvonku, vytok ako kedy ale vacsinou je to ok, testy na pohlavne choroby mi robili, negativne

simsalabim
Dnes o 14:55
@klaudia3451

@anonym_fdaeb7 presne😅 Dakujem vyskusam ten zodac uvidime co to spravi, mydla a sprchace vobec nepouzivam

@klaudia3451 a teda vek mas aky? V premenopauze sa to totiz vie objavit, vplyvom fluktujucich ci chybajucich hormonov.

anonym_fdaeb7
Dnes o 14:57
@klaudia3451

@anonym_fdaeb7 myslim ze skor zvonku, vytok ako kedy ale vacsinou je to ok, testy na pohlavne choroby mi robili, negativne

@klaudia3451 tak si odsleduj, či to nemáš trochu akoby spuchnuté/zdurené tam dole a ak ano + to svrbí, môže to byť alergia. Skús ten zodac.. Ak by si mala mykozu, maš aj hrudkovitý výtok. Takže to bude asi iný problém.

klaudia3451
autor
Dnes o 14:58
@simsalabim

@klaudia3451 a teda vek mas aky? V premenopauze sa to totiz vie objavit, vplyvom fluktujucich ci chybajucich hormonov.

@simsalabim aha prepac, 20 mam takze praveze na taketo problemy je velmi skoro😭

simsalabim
Dnes o 15:00
@klaudia3451

@klaudia3451 ak to nemas stale, ale v urcitej faze cyklu, tak aj to moze byt sposobene hormonalnmi vykyvmi a neriesi sa... aj ked to je urcite neprijemne.

anonym_fdaeb7
Dnes o 15:01
@klaudia3451

@klaudia3451 kondom/lubrikant nepouzivate? mozes byt precitlivena na nejaku zlozku

klaudia3451
autor
Dnes o 15:02
@simsalabim

@klaudia3451 ak to nemas stale, ale v urcitej faze cyklu, tak aj to moze byt sposobene hormonalnmi vykyvmi a neriesi sa... aj ked to je urcite neprijemne.

@simsalabim Mam to stale, kazdy den. Prave preto to riesim, keby je to raz za cas, je mi to jedno. Ale toto ma velmi obmedzuje

klaudia3451
autor
Dnes o 15:03
@anonym_fdaeb7

@klaudia3451 kondom/lubrikant nepouzivate? mozes byt precitlivena na nejaku zlozku

@anonym_fdaeb7 nie nepouzivame, brala som antikoncepciu, aj tu som v januari tohto roku vysadila lebo som mala strach ze mi to sposobuje ona

klaudia3451
autor
Dnes o 15:05

Je to ako zacarovany kruh, ja uz neviem co s tym, mam kvoli tomu uplne stavy. Partner je strasne chapavy snazi sa mi pomoct, ani mu az tak "nevadi" ze nemavame sex ale viem ze aj jeho to stve, predsa len je to chlap. Ale bojim sa ze mi to skazi vztah.. lebo sa velmi lubime ale predsa len sex je velmi dolezita cast vztahu..

anonym_fdaeb7
Dnes o 15:40
@klaudia3451

Je to ako zacarovany kruh, ja uz neviem co s tym, mam kvoli tomu uplne stavy. Partner je strasne chapavy snazi sa mi pomoct, ani mu az tak "nevadi" ze nemavame sex ale viem ze aj jeho to stve, predsa len je to chlap. Ale bojim sa ze mi to skazi vztah.. lebo sa velmi lubime ale predsa len sex je velmi dolezita cast vztahu..

@klaudia3451 mala som presne ten istý problém minulého roku, kým som neprišla na tie laktobacily.. Skús opäť zmenil gynekologa, alebo si kup candibene krem a z vonku to natieraj kazdy vecer aspon 2 tyzdne a daj si aj ten zodac. Plus ja by som gyn poziadala aj o ster na stafylokoka

anonym_fdaeb7
Dnes o 15:47
@anonym_fdaeb7

@klaudia3451 mala som presne ten istý problém minulého roku, kým som neprišla na tie laktobacily.. Skús opäť zmenil gynekologa, alebo si kup candibene krem a z vonku to natieraj kazdy vecer aspon 2 tyzdne a daj si aj ten zodac. Plus ja by som gyn poziadala aj o ster na stafylokoka

@anonym_fdaeb7 alebo popros gyn o predpisanie celotelovych antimykotik - mycomax.. je to 1 tabletka, strašne silna. pri opakovanych mykozach sa uziva na "kúru" niekolko krat po sebe s tyzdnovymi odstupmi, ale len ak je potvrdena mykoza. Začala by som asi tým, že:
-zoberiem zodac aspon 3 dni po sebe či to nemôže byť alergia
-gaťky prať len v horucej vode a sode bikarbone
-pridala by som candibene na vonkajsie pouzitie (natierat vecer)
-skus si dať kúpeľ v epsomskej soli kupiš v DM za 2,50€ (je to horcik, ale pri mykozach moze pomoct so svrbenim)

keď nepomôže, tak len doktori a hľadať problem.. možno to už môžeš mať aj trochu v hlave, že sa na to veľmi sustrediš, ale určite sa nesnažiť minimalizovať tvoj problem, lebo viem ake to je ked nevieš prisť na to čo ti je a niči ti to život

klaudia3451
autor
Dnes o 16:40
@anonym_fdaeb7

@anonym_fdaeb7 alebo popros gyn o predpisanie celotelovych antimykotik - mycomax.. je to 1 tabletka, strašne silna. pri opakovanych mykozach sa uziva na "kúru" niekolko krat po sebe s tyzdnovymi odstupmi, ale len ak je potvrdena mykoza. Začala by som asi tým, že:
-zoberiem zodac aspon 3 dni po sebe či to nemôže byť alergia
-gaťky prať len v horucej vode a sode bikarbone
-pridala by som candibene na vonkajsie pouzitie (natierat vecer)
-skus si dať kúpeľ v epsomskej soli kupiš v DM za 2,50€ (je to horcik, ale pri mykozach moze pomoct so svrbenim)

keď nepomôže, tak len doktori a hľadať problem.. možno to už môžeš mať aj trochu v hlave, že sa na to veľmi sustrediš, ale určite sa nesnažiť minimalizovať tvoj problem, lebo viem ake to je ked nevieš prisť na to čo ti je a niči ti to život

@anonym_fdaeb7 mycomax uz som mala tri dni, skusim ten zodac, tu masticku a ten kupel. Ozvem sa ci pomohlo

simsalabim
Dnes o 17:20
@klaudia3451

@anonym_fdaeb7 mycomax uz som mala tri dni, skusim ten zodac, tu masticku a ten kupel. Ozvem sa ci pomohlo

@klaudia3451 a laktobaciloza by to nemohla byt?