Ročný výpadok menštruácie
Ahojte dievcata.mamicky...uz celý rok sa trápím dlhý rok som nemala menstruaciu😢 návštěva u gynekologa minulý rok poslal má na endokrinologiu...tam sú výsledky v poriadku..len na ultrazvuku mi zistili zvěčnění pečeňe...obvodnemu idem v pondelok lebo má dovolenku... poraďte baby mala stě niektora podobný problém že stě tak dlho nedostávali men. Viem že obvodny má posle este raz na gyndu a samozřejmě pojdem nakolko som si v pupku nahmatala akoby nejaku gulu ... mám strach ... prosím poraďte ako dalej dakujem vám pekne
kks akurat riesim ,...uz druhy mesiac nic ☹ tehotna niesom, to by ma kleplo 😀 tak tiez sa chystam na gyndu ☹ dufam, ze pichnu vyvolavacku a vsetko bude ok
@cichlida malo by, mne hned zabrala. Ale ak si len druhy mesiac, mozno este dr pocka, nvm. Mne pichsli len raz, ked som mala asi 16 rokov, takze tam tehu nehrozilo a vylucila aj zdravotne komplikacie, takze ma nechala cakat dlhsie. Ale po injekcie hned
Ano, mala som vypadok menzesu vyse roka...nejako som to vtedy neriesila...potom prisiel novy sexualny partner, tak som si dala predpisat antikoncepciu a menstruacia sa hned dostavila...potom som tabletky brala este niekolko rokov a ked som ich vysadila menstruacia zostala pravidelne bezo zmeny...mozno len trochu silnejsia...a rovnako som potom bez vacsich problemov aj porodila...takze zas nie potrebne mozno robit este paniku, mozno si len telo povedalo ze Ti nieco chyba a zbytocne sa nechce namahat este pravidelnym menzesom.
Praveze to riesim celý rok☹len na endokrinologicke vyswtrenie som cakala pól roka ...a potom este dva ultrazvuky krku a brucha a na tom ultrazvuku mi zistili zvěčnění pečeňe příčinu Este neviem kedze já mám aj nadváhu od mala...rozne diety len vsetko zhoršily
@wind123
Mozno jej chyba novy sexualny partner 😅
Inak mne sa po vysadeni HAK vobec neupravila, cyklus stale.nepravidelny a vyse 50 dni, vsetci mi.tvrdili, ze po porode sa to uz spravi a po porode sa akurat predlzil na vyse 90 dni 😀 ale kedze som hned pri druhom takomto cykle opat otehotnela, tak si tiez myslim, ze nie vzdy musi byt nieco.zle. uvidim po druhom porode, ci sa mi to teda upravi alebo este viac predlzi
@babetko13
Rozne diety vsetko zhorsili? Ako co myslis? Kvoli dietam sa ti oecen nezvecsi. Na zvecsenu pecen ti przveze tiez museli nasadit pecenovu dietu. Menzes a nadvaha mozu mat taktiez spojitost. A kludne to moze byt len stres. Ja na tvojom mieste by som sa zacala venovat nejakemu nezatazovemu cviceniu, zlepsis si kondicku, eliminujes stres a mozno sa ti to aj same upravi
@lindusss2016 myslela som tým že dietami som si s klesnutí váhy nepomohla vždy nastal jojo efekt...no 3mesiac sa zdravo stravujem mám viac pohybu v práci tak som schudla 7kg pomalý ale isto... stými vysledkamy s pečenou idem k obvodnemu až v pondelok...Ked už mám vsetky výsledky po kope
Kludne rozmlyslaj aj nad novym sexualnym partnerom, to zabera tak vseobecne😂😂😂...ale inak kludne to mozes mat aj z tych diet, co si spomenula, metabolizmus je rozhodeny a vobec sa to nemusi na endokrinologickych vysledkoch prejavit...kazdopadne nemusi to byt nic vazne...ja na antikoncepciu nemozem povedat nic zle, len same ust mala pre mna a to som ju brala s dvoma prestavkami asi 10 rokov a brala som rozne tabletky, ale to asi naozaj zalezi na danej zene a jej hormonoch, niektore maju problem, niektore nie.
@babetko13 pohyb v praci nestaci, treba sa hybat zdravo. Teraz nehovorim a chudnuti z obvodu alebo vahy, to nie je az take podstatne. Telo treba rozhybat, aby bolo zdrave a navyse cvicenim vylucujes do.tela endorfiny, celkovo to posobi priaznivo aj na psychiku, zbavis sa stresu. V zdravom stravovani treba pokracovat, ved uvidis, co ti dr povie, ja som pecenovu dietu drzala kvoli mononukleoze. V podstate musis vynechat tuky, sladkosti, alkhol, cigsrety, vsetko varit na vode, takze schudnes iste. Odporuca sa drzat tuto dietu aspon pol roka, zavisi to od kontrolnych testov
Pises, ze si schudla, telo to moze vyhodnotit, ze je nejaky problem a treba zacat setrit so silami a ako prve sa zbavi zataze menstruaciou napr.
@babetko13
Mozno nie je ten pravy 😂 ale nie, standujem. Verim, ze to co najskor doriesis bez vacsich komplikacii
To ti za rok nevedeli prísť na to čo ti je? A u kynekológa ti nepichli ani vyvolávačku?
Heh si tomu ale dala, no nechapem, ze si prakticky rok cakala. Ja by som uz po dvoch mesiacoch mala tak povediac paniku na krku a nedalo by mi to a snazila by som sa co najrychlesie zistit, co za tym moze byt.
Nie nedal mi ani vyvolavacku...lahke je si to prostavit aha za dva mesiacez krku... naozaj lehká predstava ...Keby to šlo rychlejsie tak už dávno viem co sa deje no vdaka naším lekarom je to bohuzial takto
moze to byt sposobene dietami, ale aj hormonmi..urcite. Mam dve kamaratky, ktore bezne nemaju menstruaciu niekolko mesiacov..a je to v pohode - lekarsky.

No myslim si, ze si nemala cakat rok. Ved po par mesiacoch bez menzesu by ti pichli vyvolavacku. A ked na endokrino bolo vsetko ok, mala si ist dalej a riesit to, kym sa problem nenajde.
Zistili aj pricinu zvecsenej pecene?