icon

Silná a dlhotrvajúca menštruácia

jahodka2002
25. nov 2025

helou žienky🙏 idem sem, lebo po lekároch samozrejme behám ale som už zúfalá a dost na nervy lebo som neviriešila jeden zásadný problém a som zvedavá na váš nazor respektíve či má/mala niektorá z vás podobnú situáciu jak ja🙏.. odjakziva mam menstruaciu normalne 3-4 dni a dovi.. bez komplikacii..musím sem napísať aj to že kôli mojej anémii mi pred 3 mesiacmi bolo podávané železo do žili, ale myslím si že to stým nemôže mať súvis, alebo? .. a teda naspäť k téme, posledne 3 mesiace mám nonstop silnú MS ktorá trvá aj dlhšie, namiesto 4 dní mám-10 dní, a prejavuje sa mi to velmi nepríjemne a velká zmena u mňa že do hodinky a pól vymením tie 2-3 vložky určite, za deň miniem celý balík vložiek ak nie dva balíky, a velké krvné zrazeniny jak vlassky orech alebo co.. bolesti nemávam. tehotna niesom teraz ešte ani neplánujem. ale o čom viem je to, že mam syndrom PCOS, čaká ma ešte cytologia tento mesiac, zvýšeny TST, no ale endokrinológa mám až v marci🤷🏽‍♀️ takže dovtedy chcem ci nechcem musím sa zblázniť😔🫶🏾 chodim pravidelne na gindu, z pohotovosti ma poslali prec..beriem lieky aby som tak silno nekrvacala no nepomáha mi to… som dosť vystrašená nikdy som takéto niečo nemala moja otázka teda znie, ak ste mali niečo podobné alebo rovnaké ako mam ja, čo vám zistili? na čo sa mám pripraviť? či to nerobí naozaj len tá štítna žlaza?… alebo horšia choroba?….. ďakujem vopred za každú odpoveď žienky, verím že poradíte😔👍🏾

anonym_6045d3
26. nov 2025

No ja som mala vždy MS 7 dní a teraz mám 10 dní. Akurát včera som skončila. A to beriem lieky na ŠŽ a mám TSH pekne v norme. Tiež som gynekologicky OK a tiež som anemická a beriem železo.

luccija
26. nov 2025

@jahodka2002 áno, presne toto som mala.Dlhy a silný menzes a anemia z toho.Bolo treba menzes zastaviť liekmi, lebo som krvácala aj 9 dní, alebo injekciou vždy som išla na sono ku gynekológovi a podľa výšky sliznice rozhodol či injekciu či norethisteron.Toto musíš riešit u gynekológa máš veľmi silný menzes
Mne našli veľa malých polypov, ktore spôsobovali silný menzes.Bola som na kyretazi a odvtedy mám pokoj.Pises beriem lieky, aby som silno nekrvacala ale?

luccija
26. nov 2025

@jahodka2002 s týmto sa nedaj odbiť niečo ten silný menzes spôsobuje polyp, myom... anemia oslabuje cele telo.Ja som mala dni kedy som bola iba celý deň doma som sa bála aj postavit ako som mala silný menzes.mna najprv liečil liekmi norethisteron, Duphaston, až potom sa našiel polyp a veľa malých pár mm.Ale mne to začalo v 46r už aj tie hormony spôsobujú nerovnováhu a potom rastu polypy
Teraz mám 48 menzes pravidelný a oveľa kratší a normálny.Sliznica sa kyretazou vyčisti.

jahodka2002
autor
26. nov 2025
@luccija

@jahodka2002 s týmto sa nedaj odbiť niečo ten silný menzes spôsobuje polyp, myom... anemia oslabuje cele telo.Ja som mala dni kedy som bola iba celý deň doma som sa bála aj postavit ako som mala silný menzes.mna najprv liečil liekmi norethisteron, Duphaston, až potom sa našiel polyp a veľa malých pár mm.Ale mne to začalo v 46r už aj tie hormony spôsobujú nerovnováhu a potom rastu polypy
Teraz mám 48 menzes pravidelný a oveľa kratší a normálny.Sliznica sa kyretazou vyčisti.

@luccija ďakujem za odpoveď🙏 vsak práve toho sa bojím že tam moze byt nejaky polyp alebo co, teraz mám MS uz 3 deň a leje to zomňa.. povedala mi sestricka a doktorka po MS šiesty deň mám prísť na kontrolu, že kým krvácam nevidia čo tam je a neni, vsak toto ze aj ja sa bojím vobec postavit z postele lebo extrem.. :( a tá kyretáž potom bolí? stačí raz alebo nato treba chodiť pravidelnejšie? ach

anonym_ee89f2
26. nov 2025

Ja som takto trpela 5 rokov, po druhom pôrode a kojení som mala veľmi silnú MS, ale vždy mi dr povedal, že keď dokojim sa to upraví, po kojení, že to chce čas a až to začal konečne gynekológ už riešiť a nič nevyriešil, mala som aj lieky a nepomohlo. Prišlo to do takého stavu, že som nemohla nikam chodiť lebo sa zo mňa valila krv, začala som krvácať aj mimo MS ale po gyn stránke som bola ok, už som nevládala nič, bola som veľmi unavená, hlava sa mi točila, zastávala som pri všetkom. Gynekológ mi vždy chcel antikoncepciu a ja som odmietala, samozrejme železo som užívala lebo silná anemia. Ale už som bola zúfalá a dala som si antikoncepciu a nechápem prečo som to nespravila skôr. Krvácanie dva dni tak mierne a dva dni potom špiním trochu a to je všetko, úplne neskutočne mi to pomohlo. Prvý mesiac bol ešte veľmi silný, snáď ešte silnejší než predtým, ale odvtedy nemám absolútne žiadne problémy. Chcem skúsiť od nového roka vysadiť, ale tak ako som sa bála nasadiť, tak sa veľmi bojím vysadiť

jahodka2002
autor
26. nov 2025
@anonym_ee89f2

Ja som takto trpela 5 rokov, po druhom pôrode a kojení som mala veľmi silnú MS, ale vždy mi dr povedal, že keď dokojim sa to upraví, po kojení, že to chce čas a až to začal konečne gynekológ už riešiť a nič nevyriešil, mala som aj lieky a nepomohlo. Prišlo to do takého stavu, že som nemohla nikam chodiť lebo sa zo mňa valila krv, začala som krvácať aj mimo MS ale po gyn stránke som bola ok, už som nevládala nič, bola som veľmi unavená, hlava sa mi točila, zastávala som pri všetkom. Gynekológ mi vždy chcel antikoncepciu a ja som odmietala, samozrejme železo som užívala lebo silná anemia. Ale už som bola zúfalá a dala som si antikoncepciu a nechápem prečo som to nespravila skôr. Krvácanie dva dni tak mierne a dva dni potom špiním trochu a to je všetko, úplne neskutočne mi to pomohlo. Prvý mesiac bol ešte veľmi silný, snáď ešte silnejší než predtým, ale odvtedy nemám absolútne žiadne problémy. Chcem skúsiť od nového roka vysadiť, ale tak ako som sa bála nasadiť, tak sa veľmi bojím vysadiť

@anonym_ee89f2 a nepovedali teda ze koli comu to takto bolo?

vrculka1
Autor odpoveď zmazal
vrculka1
26. nov 2025
@jahodka2002

@anonym_ee89f2 a nepovedali teda ze koli comu to takto bolo?

@jahodka2002 prepáč, omylom som ťa označila , tak som vymazala 😀

luccija
26. nov 2025
@jahodka2002

@luccija ďakujem za odpoveď🙏 vsak práve toho sa bojím že tam moze byt nejaky polyp alebo co, teraz mám MS uz 3 deň a leje to zomňa.. povedala mi sestricka a doktorka po MS šiesty deň mám prísť na kontrolu, že kým krvácam nevidia čo tam je a neni, vsak toto ze aj ja sa bojím vobec postavit z postele lebo extrem.. :( a tá kyretáž potom bolí? stačí raz alebo nato treba chodiť pravidelnejšie? ach

@jahodka2002 keď to bude veľmi silné a nebude chcieť skončiť choď skôr zastavia ti to.Mne to už vyzeralo, že končí a potom sa zase spustilo krvácanie Áno, kyretazou to vycistia, ale môže znova niečo nárast vplyvom hormónov.Ale ty si mladá to skôr starším ročníkom😀sa to zvykne vrátiť.Ja mám kamarátku čo bola 2 roky po sebe na kyretazi a teraz jej dali ATK a nemá menzes vôbec iba spini.Neboli to to je 15 min zakrok