Silná menštruácia
Ahojte baby prosím poraďte mi. Už 7 deň mám silnú menštruáciu doteraz som mávala tak okolo 3-4 dní takú normálnu ale teraz mam strašne silnú za den spotrebujem asi 10 vloziek tých najhrubsich mam bolesti brucha dosť silné a vychádzajú zo mňa aj zrazeniny. U lekara som ešte nebola lebo chcem počkať ci to neprejde ale preto som sa Vás chcela spýtať či neviete co by na to mohlo zabrať?
Ďakujem
@ninka99865 prečo pohotovosť? Toto je presne dôvod prečo je vždy na pohotovosti milion ľudí a úplne zbytočne. Toto má riešiť lekár a nie pohotovosť. Keby každý chodil s každým prdnutím na pohotovosť a potom ju bude niekto naozaj potrebovať tak čo?
Autorka...zavolaj si svojmu gynekológovi a nečakaj kým to prejde. Už si mala skôr keďže poznáš svoje telo a vieš čo je v norme a čo nie.
ahoj, prisla ti MS v termine? nemala si posledne mesiace ani drobne zmeny v cykle? desat vloziek najhrubsich je dost, ale stale to nie je zivot ohrozujuce. ja som menila vlozky kazdych 10 minut, raz ma na pohotovosti vysetrili, druhy raz tam bola ina doktorka a ta do mna stale utocila, na co som prisla.
pri tvojom krvacani moze ist o nejaku poruchu, napriklad hormonalnu, moze sa to stat aj pri anovulacnom cykle, vysokej sliznici a pod. kontaktuj svoju gyn, pripadne ak ma dnes uz zavrete, chod tam v pondelok. na pohotovost chod iba ak by bolo krvacanie neunosne, tam ti pichnu injekciu na zastavenie/zmiernenie krvacania, bud MEM alebo dicynone, alebo uz co usudia.
dovtedy uzivaj 3x denne po dve tabletky ascorutin - volny predaj a kup si caj z pastierskej kapsicky, var si ho 3x denne polievkovu lyzicu, luhuj 10-15 minut. ak by nemali kapsicku, urob si caj z rebricka.
Baby ja velmi odporucam trstinovú melasu na doplnenie ŽELEZA. Nie na krvacanie. Ked ste silne anemicke a beriete železo v tabletkách tak to zase nie je dobré na pečeň, zaťažuje ju to. Ak chcete vitamin doplnok v tabletkách tak hladajte železo S POSTUPNYM UVOLNOVANIM. To je miernejsie na tu pečeň. Inak k tej melase, je plna vitaminov a mineralov, ma vysoky obsah železa a chuti otrasne 😀 bohužiaľ, akoby ste lízali kovoú tyč. Ale stoji to za to. Ja ju konzumujem tak, ze si ju dam do kaše (čajovú lyžičku) alebo priamo do pusy a rýchlo zapijem čajom. Chceli mi robiť transfúziu krvi, také nízke hladiny železa som mala práve vďaka silnej a dlhej menštruácii. A melasa mi neskutočne pomohla (nebrala som mimo menej žiadne tabletky). Okrem toho je ešte aj železité víno, pije sa to po malých dúškach (max 2 štamrpliky denne, viac nie), to je velmi chutné 🙂 a mimo toho v strave viac listovej zeleniny, špenátu a cvikle. Aj čerstvo odštavena cviklova šťava s jablkovou alebo mrkva + jablko + cvikla je tiez chutna kombinácia. Tolko na doplnenie železa.
Drzim palce.

Ascorutin možno, ale gyn. ti určite lepšie pomôže