Silné bolesti brucha pri menštruácii
Ahojte, chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosť s podobným problémom. Mam 27 rokov, bez deti.
Pri menstruacii (hlavne posledné 2) mam extrémne bodave kŕčovite bolesti v bruchu ( vnutornostiach) žalúdok nad pupkom, črevách, chrbtici, panve. Tak isto vystrelujuca bolesť do konečníka, cítim ako keby sa mi “blokli” vnútornosti a neviem sa poriadne hýbať, vystrieť, ani otáčať na stranu. Na stolicu ale chodím pravidelne - bez hnačky aj zápchy. Bolesti sa zhoršujú aj s jedlom po jedle cítim pohyby, bublanie v bruchu, žalúdok by som pripísala bolestiam ako pri kolike. Typické menštruačné bolesti v podbrušku a maternici vôbec nemám. Gynekologicky som v poriadku doktor nič ultrazvukom nenašiel. Pýtala som sa aj na endometriozu (viem že ju nevidno) že by som musela mat aspoň cysty. Beriem probiotiká, dodržiavam bezlepkovu aj bezlaktozovu stravu. Nejem nič sladké ani ťažké - problémy sa mi deju aj po zjedeni polievky či vypití čaju. V budúcnosti plánujem kolonoskopiu ale zatiaľ sa tam nedostanem. Mimo menštruácie som v poriadku sem tam sa ozve žalúdok kvôli intoleranciam - cvičím aj jogu.
Nikdy predtým som takéto bolesti nezažila, neviem normálne fungovat, chodiť do roboty, pohybovať sa.
Diagnostikovanú mam len tetaniu.
Prosím prosím keď by zažil niekto niečo podobne a účinne čo by mi pomohlo vrátiť sa do normálu bola by som vďačná. Doktori sa tvária že som mladý človek a preháňam ale mne je naozaj extrémne blbo. Bojím sa už každej ďalšej menštruácie.
Ďakujem
@n1kik mne pomohol zmierniť menštruačné bolesti konopný čaj. Ale ak chcem fungovať stopercentne, musím si dať žiaľbohu brufen. Ty ako? Zaberajú Ti lieky od bolesti?
@qrstxyz Noo ja som od začiatku menštruácie na flectore, nospe, algifene, espumisane ale že by mi to nejak pomáhalo vôbec … na tu typickú menstruacnu bolesť to zaberie v podbrušku a maternici ta má až tak netrápi …. Ale tie nehorázne kŕče vyššie v žalúdku, čreve pri tej neviem fungovat plazím sa v robote a boli má aj sedieť ako keby mi niekto dával päsťou do brucha
Nemáš endometriozu, alebo pcos?

Aj ja mám takéto bolesti, odpáli ma to na prvé tri dni minimálne. Každá žena menštruáciu prežíva inak.