Skorá menopauza
Ahojte mam 44 rokov a menstruacia vynechava posledny rok.Naposledy v novembri vyvolana menstr.po 3 mesiacoch a odvtedy zase neprisla.Na kontrole v tom novembri sono a cytolog v poriadku.Je nas tu viac v takom veku?Ide o menopauzu?(Nemam ziadne navaly a kurat vlasy rednu.)
co vam doporucili?Alebo ake vysetrenia..doplnky..vitaminy???Co mozem ocakavat od Dr..aky postup liecby?
@anna777115 odkiaľ berieš že v jej veku sa nemôže jednať o perimenopauzu? Mam 45 a v PMP som už pomaly 3tí rok
Kúp si v dm alebo lekárni test na menopauzu, môže sa už na jednať o perimenopauzu
Máme tu aj skupinu žiaľ si anonym tak ťa nvm pridať
Môže byť perimopausa aj nemusí tvoje príznaky som mala v 36ke a v tvojom veku už viac ako rok nič. Výživové doplnky som síce užívala ale moje príznaky sa časom iba stupňovali. Ak to aj bude začiatol prechodu opýtala by som sa mamy , či žien v rodine niektorá má silné iná úplne slabé príznaky. Potom môžeš kúpiť aj test a otestovať sa
@anna777115 🤣🤣🤣ja som v menopauze od 23rokoch takže všetko je možné
Ženy ale veď ja píšem,že kľudne môže ísť o menopauzu. Ale strata cyklu môže signalizovať aj iné rôzne problémy. Na toto jej dá odpoveď, len gynekológ. Ja, neviem v akom stave má vaječníky.
Mam 44 a som už 2 roky v menopauze. Úplne bez MS. Nemám žiadnu liečbu, ani žiadne problémy.
mne zacala menstruacia vynechavat v 43, mala som 3 mesiace kvoli HAK, kvoli cyste. Potom sa mi to upravilo, tento rok mam pravidelne, ale kratky cyklus 24dni. Ak nemas ziadne ine problemy, je to podla mna prirodzene.
@anna777115 tiež by som išla po vaječníkoch najprv, ak nemá ďalšie príznaky PMP. Môžu to byť cysty, ktoré obsahujú hormonálnu tekutinu, kt.brani menzesu. Oni väčšinou prasknú a vtedy sa dostaví manzes.
Autorka držím palce.
Dakujem Vam za odpovede vsetkym 🙂
v novembri mi robil sono vsetko bolo v poriadku ani ziadne cysty nic..zevraj vsetko v poriadku
potom pichli vyvolavacku a menstruacia prisla a odvtedy nic.
Ale kupim aj test ako ste radili a pytat aj odber krvi nech pozru ten hormon.profil.

Žiadaj od gynekológa hormóny profil a stav vaječníkov a vajičok. Môže ísť o menopauzu a nemusí. V tvojom veku sa určite nejedná o predčasnú menopauzu.