icon

Skorá menopauza

7. apr 2025

Ahojte mam 44 rokov a menstruacia vynechava posledny rok.Naposledy v novembri vyvolana menstr.po 3 mesiacoch a odvtedy zase neprisla.Na kontrole v tom novembri sono a cytolog v poriadku.Je nas tu viac v takom veku?Ide o menopauzu?(Nemam ziadne navaly a kurat vlasy rednu.)
co vam doporucili?Alebo ake vysetrenia..doplnky..vitaminy???Co mozem ocakavat od Dr..aky postup liecby?

anna777115
7. apr 2025

Žiadaj od gynekológa hormóny profil a stav vaječníkov a vajičok. Môže ísť o menopauzu a nemusí. V tvojom veku sa určite nejedná o predčasnú menopauzu.

stellarstar
7. apr 2025

@anna777115 odkiaľ berieš že v jej veku sa nemôže jednať o perimenopauzu? Mam 45 a v PMP som už pomaly 3tí rok

stellarstar
7. apr 2025

Kúp si v dm alebo lekárni test na menopauzu, môže sa už na jednať o perimenopauzu
Máme tu aj skupinu žiaľ si anonym tak ťa nvm pridať

katica06
7. apr 2025

Môže byť perimopausa aj nemusí tvoje príznaky som mala v 36ke a v tvojom veku už viac ako rok nič. Výživové doplnky som síce užívala ale moje príznaky sa časom iba stupňovali. Ak to aj bude začiatol prechodu opýtala by som sa mamy , či žien v rodine niektorá má silné iná úplne slabé príznaky. Potom môžeš kúpiť aj test a otestovať sa

lev26
7. apr 2025

@anna777115 🤣🤣🤣ja som v menopauze od 23rokoch takže všetko je možné

anna777115
7. apr 2025

Ženy ale veď ja píšem,že kľudne môže ísť o menopauzu. Ale strata cyklu môže signalizovať aj iné rôzne problémy. Na toto jej dá odpoveď, len gynekológ. Ja, neviem v akom stave má vaječníky.

martinka13
7. apr 2025

Mam 44 a som už 2 roky v menopauze. Úplne bez MS. Nemám žiadnu liečbu, ani žiadne problémy.

veklipo
8. apr 2025

mne zacala menstruacia vynechavat v 43, mala som 3 mesiace kvoli HAK, kvoli cyste. Potom sa mi to upravilo, tento rok mam pravidelne, ale kratky cyklus 24dni. Ak nemas ziadne ine problemy, je to podla mna prirodzene.

severka269
8. apr 2025

@anna777115 tiež by som išla po vaječníkoch najprv, ak nemá ďalšie príznaky PMP. Môžu to byť cysty, ktoré obsahujú hormonálnu tekutinu, kt.brani menzesu. Oni väčšinou prasknú a vtedy sa dostaví manzes.
Autorka držím palce.

autor
8. apr 2025

Dakujem Vam za odpovede vsetkym 🙂
v novembri mi robil sono vsetko bolo v poriadku ani ziadne cysty nic..zevraj vsetko v poriadku
potom pichli vyvolavacku a menstruacia prisla a odvtedy nic.
Ale kupim aj test ako ste radili a pytat aj odber krvi nech pozru ten hormon.profil.