Skorá perimenopauza v 33 rokoch: Ako si pomôcť?
Ahojte 🙂 nikdy som si nemyslela že sem raz budem takto písať a pýtať sa rady ale už som celkom zúfalá. Mám 33 rokov a som v perinomenopauze. A moje telo sa úplne zbláznilo. extrémna nespavosť, vyčerpanosť, Gynekolog mi nasadil Drovelis lebo moje hladiny boli na nule estrogen som mala 0,01 AMH 0,20 vynechaná menzes, depky, plač , nespavosť. A ja už neviem čo mám robiť . Mame 3 ročnú dcérku o ktorú sa musím starať a ja som cez deň nepoužiteľná. Nespala som už tentokrát 4tu noc po sebe ani minútu na obed si idem ľahnúť s malou aspoň na tu hodinu . Ale moje telo už ma dosť. Prosím poraďte mi 🥹🙏 budem vďačná za čokoľvek
@masneoko ja si zas nemyslím, že akékoľvek umelo dodávané hormóny telu sú aj zdravé, no skús v lekárni niečo prírodné pri prechode a na tú nespavosť CBD kvapky už majú predajne v rôznych mestách, kde ti vedia aj poradiť s užívaním. A na druhej strane ja mám 48 rokov a po 2.pôrode menzes každých 25dní a je mi vtedy aj patrične zle.
A co si vyskusala na spanok? Kombinaciu magnezium pred spanim a melatonin si neskusila? Mne pomaha.

Kombinovanú hormonálnu antikoncepciu / hormonálne teliesko ti lekár neponúkal? Ale to len premýšľam naraz ako laik, že keď nie sú hormóny / sú nízke hodnoty, tak niečo hormonálne, inak asi neurobíš veľa, pokiaľ nechceš ísť do prechodu v 33. Mrzí ma tvoja situácia, dúfam, že sa niečo nájde.