Skrátenie menštruačného cyklu po pôrode
Ahojte..v mladosti som mala menstr cyklus okolo 32 dní.. teraz maam 39 r a 2 pôrody.. kojim..cyklus sa mi skrátil teraz na 28 dní.. dokonca dnes menzes na 27 deň.. ale som po chorobe..viroze
Gynek prehliadla ôk aj cytologia
Môže sa takto cyklus krátiť?
Áno, mám to rovnako, cyklus ešte kratší. Tiež vekom prišla zmena.
@nika23t aj ty? Ale neznamená to napr prechod ci?
Môže byť. Raz dávnejšie mi dr povedal, že telo je nastavene tak, laicky píšem, že čím rýchlejšie minie vajíčka, tým skôr príde prechod. Zatiaľ ale nič nenasvedčuje tomu, že by u mňa prechod prichádzal, mám 39, najmladšia má 3 roky a ja mám cyklus posledné tri roky 22-24 dní max. Predtym som mala tak 30 dnovy. Podľa mňa sa to len proste vekom zmení. Ako keď som mala 15, mala som raz za dva-tri mesiace, teraz to asi dobieham 🥴 No a po kojeni uvidíš, možno sa to opäť predĺži.
@nika23t a otehotnela si keď už bol skrátený?
Nie, to som mala dlhší. Nejakych 28-30 dní.
ano moze
@nika23t lebo aj ja by som ešte chcela..len teda neviem ci ešte pojde
@nika23t akože ja mam cyklus pri kojeni cca rok a to už býva tých 28 dní.. len tento 27.. 1 x.ale po viroze
Môže sa skrátiť. Mala som cyklus skoro 50dní,teraz 28 dní. Podľa utz veľa vajíčiek, hormóny ok. Možno sa len cyklus pôrodmi upravil
28 dní je tabuľkový cyklus, neviem čo riešiš.
Hovoris to ako keby sa ti skratil z 60 na 25 dni 🙂 stale je to cca rovnaka a normalna dlzka cyklu
Ja som mala vždy 28 dňový, teraz mám 24 dni
1x sa ti posunul o 1 den a toto riesis? mohla si kludne zjest iba viacej mrkvy... napr. aj ta to vie ovplyvnit 🙂
@falbala132 mrkvy nie..ale lieky na teplotu viac dni..
sice nekojim, ale som na tom rovnako. 40, dve deti, este 3 roky dozadu 30 dnovy, teraz chodi po 28, 26 a naposledy po 23 dnoch...bola som u gyne, nepaci sa mi mat ledva 2 tyzdne pauzu, som chudokrvna, takze to ideme riesit. zatial len sono a ci sa to bude opakovat, potom krv, mozno endokrinolog, uvidim
@nika23t aj si si sledovala ovu keď sa zadarilo dievča?
Nie, normálne sme sa snažili každý deň, ovulacne testy som mala vždy negatívne. Nemalo to zmysel. Ale podľa mna zbytočne riesis krátky cyklus, veď 27-28 dní je úplne v norme. Keď budeš mať aspoň rok 21-22 dňový, tak môžeš začať riešiť krátky cyklus.
@nika23t negatívne? Aj tak bola ovu?
Áno. Neviem, testovala som denne 2krat, a nikdy som nemala pozitívny test. Dr potvrdil, že ovulácia prebieha a odporučil mi netestovať sa, vraj je to zbytočne. A očividne to tak bolo, keďže som otehotnela.

Áno, nič zvláštne.