Skúsenosti a cena laserovej operácie hemoroidov
1. feb 2025
Ahojte
Máte niekto skúsenosť s laserovou operáciou hemoroidov?
V akej sume sa to pohybuje asi? Prepláca niečo aj zdravotná poisťovňa?
Hemoroidy ma trápia už niekoľko rokov bola som aj 5x na gumickovani ale vôbec to nepomohlo

Ahoj, mal som robene gumickovanie na troch miestach pri jednom zakroku, podla neskorsich kontrol u viacerych proktologov sa povodne hemoroidy zmensili a netreba ich nateraz riesit. Mal som aj laserovu operaciu hemoroidov: dostanes 3 - 4x injekciu do zadku v okoli anusu, nasledne sa pocka na umrtvenie, potom ide samotny zakrok (cele to trva do 20 az 30 minut). U mna platilo ze viac som sa bal zakroku ako bolesti, ktora pocas neho skoro ani nebola. Je to taky zvlastny tlak kym ti spaluje tkanivo laserom ale samotny zakrok neboli. Bolesti sa dostavia po par hodinach ked prestane ucinkovat anesteza, takze si kup nejake tabletky aspon na prve dva - tri dni. Potom mas prdel fialovu ako po poriadnom vyprasku, co do tyzdna postupne ustupi. Ist na zachod prvy az treti den je zazitok, lebo tym ze mas anus stiahnuty opuchom tak nie a nie to dostat von. Odporucam prvych par dni jest bezvyskovu stravu alebo cokolvek z coho nebudes mat tvrdu stolicu. Neskor sa to zlepsi. Ja odporucam hned aplikovat nejake maste, napr. Doloproct a davat si pozor na poranenia, moze to potom zbytocne boliet. Cena je min. v BA velmi podobna od 800 do 1100 EUR za zakrok. Tento zakrok podla mojich vedomosti poistovna nepreplaca. Ak by si mala dalsie otazky, napis. 🙂