icon

Skúsenosti a rady pri cystách na prsníku

melany_y
5. aug 2025

Dobrý deň. Mama ma na prsníku dve cysty a včera na vyšetrení jej doktorka našla medzi týmito cystami prekrvene tkanivo a vrvaela že to by tam nemalo byť. Poslala ju na usg, mamografiu ( tej sa troška obáva) a s výsledkami prísť v novembri a tam jej povedia či to pôjde von alebo nie. V rodine máme rakovinu prsnika preto sa obáva viac. Máte niekto skúsenosť? Viem že cysty sa zvyknu oba sledovať, vystrašila ju , to prekrvene tkanivo. Ďakujem krásne za odpovede a radyb

anonym_c88ab6
5. aug 2025

Neviem ti poradiť, ale mám tesne po 40tke. Bola som v rámci preventívky na mamografe, odtiaľ ma vyslali na sono, čo mi teda nepridalo na kľude. Na sone mi lekár povedal, že je tam toho veľmi veľa, tak si iba potreboval overiť, že čo to je... a teda mám nenormálne množstvo cýst. Vravel mi, že toľko cýst v prsníkoch (obidvoch) za svojej praxe ešte ani nevidel. Že niektoré sú už tak veľké/staré, že ani mi nezaručuje, že by sa im podarilo vytiahnuť celý obsah, ak by som chcela, lebo mňa aj bolia. A nie som ani sledovaná, len v rámci ďalšej preventívky na gyn, popr. ak by sa mi niečo nepozdávalo. Držte sa, bude to dobré 🙂

suve99
5. aug 2025

Pokiaľ to máte v rodine /bola robená genetika ??/, tak mama nech nečaká na november… nech sa objedná na CT, MR , ktoré dajú jasnejší záver..

beata_k
5. aug 2025

@melany_y Mam cysty uz roky. Nic s nimi nerobia, iba ich sleduju.

anonym_d6356a
5. aug 2025

@melany_y len cakat, kazdy pripad aa posudzuje individualne

anonym_200293
5. aug 2025
@anonym_c88ab6

Neviem ti poradiť, ale mám tesne po 40tke. Bola som v rámci preventívky na mamografe, odtiaľ ma vyslali na sono, čo mi teda nepridalo na kľude. Na sone mi lekár povedal, že je tam toho veľmi veľa, tak si iba potreboval overiť, že čo to je... a teda mám nenormálne množstvo cýst. Vravel mi, že toľko cýst v prsníkoch (obidvoch) za svojej praxe ešte ani nevidel. Že niektoré sú už tak veľké/staré, že ani mi nezaručuje, že by sa im podarilo vytiahnuť celý obsah, ak by som chcela, lebo mňa aj bolia. A nie som ani sledovaná, len v rámci ďalšej preventívky na gyn, popr. ak by sa mi niečo nepozdávalo. Držte sa, bude to dobré 🙂

@anonym_c88ab6 Po každej mamografii sa ide ešte na sono. Takže netreba byť z toho v strese.

melany_y
autor
5. aug 2025
@suve99

Pokiaľ to máte v rodine /bola robená genetika ??/, tak mama nech nečaká na november… nech sa objedná na CT, MR , ktoré dajú jasnejší záver..

@suve99 nie nebola,posielali ju dávnejšie, keďže vrvaela čo všetko je v rodine ale vtedy kvôli financiam nešla. Samozrejme na usg a mamo ide čím skôr,nie až v novembri

anonym_062fd6
Autor odpoveď zmazal
melany_y
autor
5. aug 2025

Ďakujem za odpovede🙂

falbala132
5. aug 2025
@anonym_c88ab6

@anonym_c88ab6 ahoj, aj ja som mala asi 4 roky dozadu obrovske mnozstvo cyst, ze to ani zratat nevedeli. urobila som si 3 mesacnu kuru s DIM (to je nieco ako Indol) a na kontrole mi potom nasli presne 1. tu tam mam dodnes.

suve99
5. aug 2025
@melany_y

@suve99 nie nebola,posielali ju dávnejšie, keďže vrvaela čo všetko je v rodine ale vtedy kvôli financiam nešla. Samozrejme na usg a mamo ide čím skôr,nie až v novembri

@melany_ cysty sa sledujú, ale oni už zvažujú, či to pôjde von, či nie ako píšeš… ja by som nástojila na podrobnejšom vyšetrení a nečakala do novembra /bohužial vlastná skúsenosť/

melany_y
autor
5. aug 2025
@suve99

@melany_ cysty sa sledujú, ale oni už zvažujú, či to pôjde von, či nie ako píšeš… ja by som nástojila na podrobnejšom vyšetrení a nečakala do novembra /bohužial vlastná skúsenosť/

@suve99 nechcem aby to vyznelo hlupo a povýšenecky,len chvalabohu máme dobrú známu na tych pracoviskách tak to pôjde rýchlejšie 🙏áno do novembra by sme ani nevydržali určite

ivka818
5. aug 2025

@melany_y že vraj je dobrý ricinovy olej dať na gazu na noc viackrát, ak si za prírodnú liečbu.