icon

Skúsenosti a vedľajšie účinky pri užívaní Progestanelle

amika123
23. máj 2025

Ahojte beriem progesterón- progretenalle,, ale druhé balenie čiže druhý mesiac minulý mesiac mi bolo celých 9 dní zle keď som brala tieto lieky a tento mesiac som začala včera čiže ráno večer a dnes ráno a je mi na odpadnutie na zvracanie som celkovo sláva mám nízky tlak aj ma prehnalo chcem sa opýtať či ma niekto takúto skúsenosť chcem lieky vysadiť dnes pretože len malé dieťa ktoré sa mu venovať až v pondelok ráno môžem ísť ako ako to je prípad na gynekologickú ambulanciu chcem sa opýtať či mal niekto takýto podobný problém. Beriem ho z dôvodu že mi dlho mešká stále Menštruácia a mám prvý deň neskutočné bolesti až zvracanie a je mi na odpadnutie počas týchto dní

a_alexandra_a
23. máj 2025

Berieš ho orálne alebo vkladáš?

amika123
autor
23. máj 2025
@a_alexandra_a

Berieš ho orálne alebo vkladáš?

@a_alexandra_a orálne tak mi bolo povedané lekárkou

timea301196
23. máj 2025

Ja som brala vaginálne

amika123
autor
23. máj 2025
@timea301196

Ja som brala vaginálne

@timea301196 tie malinke tablety?

3petka
23. máj 2025

@amika123 progestenalle som tiež brala vaginálne a aj z toho mi bolo celý čas blbo ale to boli tablety obrovské, Ja som mala 200-ku. Iste píšeš o tomto?

amika123
autor
23. máj 2025
@3petka

@amika123 progestenalle som tiež brala vaginálne a aj z toho mi bolo celý čas blbo ale to boli tablety obrovské, Ja som mala 200-ku. Iste píšeš o tomto?

@3petka
@3petka a sú male

a_alexandra_a
23. máj 2025
@amika123

@a_alexandra_a orálne tak mi bolo povedané lekárkou

@amika123 vtedy býva zle, ja som si vkladala a nebolo mi nič... skús sa spýtať lekárky, či nemôžeš zmeniť len spôsob podania

3petka
23. máj 2025
@amika123

@3petka
@3petka a sú male

@amika123 hmm máš menšie dávkovanie, tak zrejme preto. Môžu sa aj vaginálne, opýtaj sa dr. Ale mne bolo aj z toho zle, ak by som ich jedla tak by som asi umrela. Ale ja som mala pri oboch tehu. problém s trávením ako takým.

amika123
autor
23. máj 2025
@3petka

@amika123 hmm máš menšie dávkovanie, tak zrejme preto. Môžu sa aj vaginálne, opýtaj sa dr. Ale mne bolo aj z toho zle, ak by som ich jedla tak by som asi umrela. Ale ja som mala pri oboch tehu. problém s trávením ako takým.

@3petka ja som brala duphaston ako tehotná prvé tri mesiac som len grcala vraj nie oen z tehotenstva ale aj z liekov.. tak zmenila a otras

amika123
autor
23. máj 2025
@3petka

@3petka na akú liečbu to potom bolo zmenené?

3petka
23. máj 2025
@amika123

@3petka na akú liečbu to potom bolo zmenené?

@amika123 ja som to mala mat do 16 týždňa potom vysadiť ale v 10-tom som začala krvácať a bolo to spôsobené zrejme vkladaním, ale krvácanie nebolo z maternice. No zmenili mi to na duphaston a potom som už nič nebrala. Dlhšie sa berie len ak je naozaj vážna komplikácia.

timea301196
23. máj 2025

Ja som mala 200 ale Ano aj tie by sa mali brat z dola

monicazbb
23. máj 2025

@amika123 tieto lieky su strašný hnus 🤨, brala som ich pred IFV ale denne cez 800 mg. A vaginalne. Okrem toho že mi z nich bolo zle som schytala mykozu tak mi ich dočasne kazali oralne. No ešte horšie stavy, presne ako ty popisuješ.
Pri ďalších pokusoch mi prepisal dr ine lieky (Prolutex) ale injekčnou formou do brucha. Sú lepšie pre organizmus, z nich mi nič nebolo .

veronikah96
23. máj 2025

Brala som ich na začiatku tehotenstva a uz po cca 4 dňoch mi ich museli vysadiť a prešla som na Duphaston. Z Progestanelle mi bolo strašne zle, až na odpadnutie, neustále na vracanie a to som ich brala vaginálne. Hneď ako som začala brať Duphaston to prešlo.

amika123
autor
24. máj 2025
@veronikah96

Brala som ich na začiatku tehotenstva a uz po cca 4 dňoch mi ich museli vysadiť a prešla som na Duphaston. Z Progestanelle mi bolo strašne zle, až na odpadnutie, neustále na vracanie a to som ich brala vaginálne. Hneď ako som začala brať Duphaston to prešlo.

@veronikah96 mne toto robil aj duphaston tak som zvefdava čo povie sama som ich večer večer vysadila lebo som nepoužiteľná

aiv
Autor odpoveď zmazal
monicazbb
26. jún 2025
@aiv
Odpoveď bola zmazaná

@aiv ja mam, len v tomto teple mi to nepride dobrý napad posielať

aiv
Autor odpoveď zmazal
a_alexandra_a
26. jún 2025
@aiv
Odpoveď bola zmazaná

@aiv Tie tabletky budú nepoužiteľné, roztopia sa v týchto teplách

monicazbb
26. jún 2025
@aiv
Odpoveď bola zmazaná

@aiv odkial ste? Do 25 st. C by mali lieky byť.