Skúsenosti a vedľajšie účinky pri užívaní Progestanelle
Ahojte beriem progesterón- progretenalle,, ale druhé balenie čiže druhý mesiac minulý mesiac mi bolo celých 9 dní zle keď som brala tieto lieky a tento mesiac som začala včera čiže ráno večer a dnes ráno a je mi na odpadnutie na zvracanie som celkovo sláva mám nízky tlak aj ma prehnalo chcem sa opýtať či ma niekto takúto skúsenosť chcem lieky vysadiť dnes pretože len malé dieťa ktoré sa mu venovať až v pondelok ráno môžem ísť ako ako to je prípad na gynekologickú ambulanciu chcem sa opýtať či mal niekto takýto podobný problém. Beriem ho z dôvodu že mi dlho mešká stále Menštruácia a mám prvý deň neskutočné bolesti až zvracanie a je mi na odpadnutie počas týchto dní
Berieš ho orálne alebo vkladáš?
@a_alexandra_a orálne tak mi bolo povedané lekárkou
Ja som brala vaginálne
@a_alexandra_a orálne tak mi bolo povedané lekárkou
@amika123 vtedy býva zle, ja som si vkladala a nebolo mi nič... skús sa spýtať lekárky, či nemôžeš zmeniť len spôsob podania
@amika123 hmm máš menšie dávkovanie, tak zrejme preto. Môžu sa aj vaginálne, opýtaj sa dr. Ale mne bolo aj z toho zle, ak by som ich jedla tak by som asi umrela. Ale ja som mala pri oboch tehu. problém s trávením ako takým.
@3petka ja som brala duphaston ako tehotná prvé tri mesiac som len grcala vraj nie oen z tehotenstva ale aj z liekov.. tak zmenila a otras
@3petka na akú liečbu to potom bolo zmenené?
@amika123 ja som to mala mat do 16 týždňa potom vysadiť ale v 10-tom som začala krvácať a bolo to spôsobené zrejme vkladaním, ale krvácanie nebolo z maternice. No zmenili mi to na duphaston a potom som už nič nebrala. Dlhšie sa berie len ak je naozaj vážna komplikácia.
Ja som mala 200 ale Ano aj tie by sa mali brat z dola
@amika123 tieto lieky su strašný hnus 🤨, brala som ich pred IFV ale denne cez 800 mg. A vaginalne. Okrem toho že mi z nich bolo zle som schytala mykozu tak mi ich dočasne kazali oralne. No ešte horšie stavy, presne ako ty popisuješ.
Pri ďalších pokusoch mi prepisal dr ine lieky (Prolutex) ale injekčnou formou do brucha. Sú lepšie pre organizmus, z nich mi nič nebolo .
Brala som ich na začiatku tehotenstva a uz po cca 4 dňoch mi ich museli vysadiť a prešla som na Duphaston. Z Progestanelle mi bolo strašne zle, až na odpadnutie, neustále na vracanie a to som ich brala vaginálne. Hneď ako som začala brať Duphaston to prešlo.
Brala som ich na začiatku tehotenstva a uz po cca 4 dňoch mi ich museli vysadiť a prešla som na Duphaston. Z Progestanelle mi bolo strašne zle, až na odpadnutie, neustále na vracanie a to som ich brala vaginálne. Hneď ako som začala brať Duphaston to prešlo.
@veronikah96 mne toto robil aj duphaston tak som zvefdava čo povie sama som ich večer večer vysadila lebo som nepoužiteľná
@aiv Tie tabletky budú nepoužiteľné, roztopia sa v týchto teplách

Berieš ho orálne alebo vkladáš?