Skúsenosti s dočasnou hormonálnou terapiou pri liečbe myómov
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte niektorá reálne skúsenosti s hormonálnou terapiou, ktorá vám dočasne navodí menopauzu pri „liečbe“ myómov. S myómami bojujem už 20 rokov, mala som viaceré operácie, vyskúšala snáď všetky alternatívne liečby a doplnky, žiaľ, vždy sa mi vrátili.
Pri aktuálnych problémoch, ktoré ma trápia, mi lekárka navrhla túto dočasnú terapiu (s návrhom, že by sa niektoré myómy aspoň dočasne zmenšili a nespôsobovali toľko komplikácií a upravila by sa mi anémia). Vyskúšali ste niektorá? Pomohlo to aspoň trochu?
Wobenzym alebo indol si tiež skúšala?
@anonym_e588ea jasné, dlhodobo...
@bosorka5 ja teda nemam skusenost s myomami/myomi (ako to sklonovat 🤠). Ale mam skusenost s hormonalnou terapiou pri cyste na vajecniku, ktora menstruacnymi cyklami rastla, tak sme s dr.po mojom dlhom odhodlavani predsa nasadili HAK s uzivanim bez prestavky, tj bez menstruacie, par mesiacov, aby cyklus neprebiehal a po mesiaci ta cysta sa zmensila o 0,5cm, co predtym o 0,5cm rastla. Neviem ci ti tato moja skusenost pomoze, ale mozno je to podobneho charakteru.
@bosorka5 myomy a polypy sú hormonálna záležitosť, takže určite to pomôže.
Mne ho zistil tento rok. Mám ho už väčší. Ponúkol mi jedny hormóny alebo vybrať maternicu. Tak som ich začala skúšať. Mne to zastavilo menštruáciu. Predtým som strašne moc krvácala. Ale nie je to antikoncepcia. Buď ich budem brať do ukončenia prechodu alebo výber maternice.
Mne ho zistil tento rok. Mám ho už väčší. Ponúkol mi jedny hormóny alebo vybrať maternicu. Tak som ich začala skúšať. Mne to zastavilo menštruáciu. Predtým som strašne moc krvácala. Ale nie je to antikoncepcia. Buď ich budem brať do ukončenia prechodu alebo výber maternice.
@momo00 prosím ťa, a ako znášaš to zastavenie menštruácie? Majú tie hormóny veľa vedľajších účinkov?
Ja som ich začala znášať celkom fajn. A pre mňa je pozitívne, že mi menštruácia nechodí. Kôli začínajúcemu prechodu mi prišla normálne a o týždeň zas. Ale tak ako som vtedy krvácala bolo strašné. To by som ani z domu nevyšla. Neviem aký druh ti chce predpísať. Že ich je viac ale tento je najlepší. Užívam už štyri mesiace.
@bosorka5 a ešte ti napíšem. Radšej už nečítam nikde prívalové letáky skôr ako lieky vyskúšam. Ak si všimnem, že nie je niečo v poriadku, tak až potom sa pozriem. A ak by som sa necítila po tomto dobre, tak pôjdem na výber maternice. Len som predtým bola na operácii, tak som hneď nechcela ďalšiu.
@bosorka5 a ešte ti napíšem. Radšej už nečítam nikde prívalové letáky skôr ako lieky vyskúšam. Ak si všimnem, že nie je niečo v poriadku, tak až potom sa pozriem. A ak by som sa necítila po tomto dobre, tak pôjdem na výber maternice. Len som predtým bola na operácii, tak som hneď nechcela ďalšiu.
@momo00 ďakujem ti veľmi pekne, držím palce, aby aj u teba bolo všetko v poriadku 🙂
Ja som ich začala znášať celkom fajn. A pre mňa je pozitívne, že mi menštruácia nechodí. Kôli začínajúcemu prechodu mi prišla normálne a o týždeň zas. Ale tak ako som vtedy krvácala bolo strašné. To by som ani z domu nevyšla. Neviem aký druh ti chce predpísať. Že ich je viac ale tento je najlepší. Užívam už štyri mesiace.
@momo00 ahoj, ja práve prezivam presne tento problém. Neskutocne masívne a dlhotrvajúce krvácanie. Doteraz bol myom v klude, ale toto už nedávam. Spomínal mi tiež hormonálne lieky, vzhľadom na vek by som už prijala pokoj od všetkého. Musím mu dnes volat, lebo napriek injekciu, ktorá mi zastavila krvácanie, po 5d sa opäť vrátilo.
@momo00 môžem sa ešte spýtať, ako rýchlo ti zabrali tabletky? ja včera 1.tbl vzala a ešte stále krvacam
No ja som mám také, ktoré sa začali užívať počas menštruácie a ďalšiu som už nedostala

Wobenzym alebo indol si tiež skúšala?