icon

Skúsenosti s HPV 16 a jeho liečbou

vanesx
23. apr 2025

Ahojte. Dávnejšie som si našla malinku bradavicku. Samozrejme články som mala načítané tak som tušila, že ide o hpv. Išla som teda do medirexu nech mam vysledky HNEĎ
Vyšlo mi však Hpv16 s čím som absolutne nerátala. Išla som teda ku gynekologičke a hneď mi spravila cytologiu (na citologiu chodim každý rok a bola vždy NEGATIVNA)
Vysledky boli LSIL. Vobec netuším či mam to hpv roky, alebo sa mi to tak rýchlo vyvýja, každopádne sa chcem spýtať, akú máte skúsenosť, či ste sa vyliečili, alebo Vám to prešo aj do horších výsledkov. Uprimne, mam z toho velký strach ja naozaj neviem čo mám čakať v hlave mam len rakovina rakovina nakolko sa všade píše, že 1z4 žien ju môže dostať.. vysoká šanca…..
Gynekologička mi povedala, že skusime očkovanie, že možno zabere možno nie..mala ste niektorá očkovanie počas hov? Zabralo ? Naozaj mam z toho celeho strach
(Pred 5 mesiacmi mi vyšlo LSIL)

nikoleta999
23. apr 2025

Ja som mala vždy negatívnu cytológiu. Potom v deň steru cytolológie som zistila večer, že mám koronu. Výsledky z cytologie prvýkrát vyšli zle, medzi II-III. HPV - vraj spúšťa oslabená imunita, čo u mňa bola teda asi pravdepodobne korona. Dopovala som sa pol roka kúrami kadečo možné som skúšala overené, čo iným ženám vráj pomohlo ( ani nebudem písať, koľko stovky euro som za to všetko dala ) a o pol roka znova opakovaný ster a už predrakovinový stav, teda podľa mojho gynekologia 0 štádium a navrhoval okamžitú konizáciu. Operáciu som podstúpila a vraj to bolo LTT. Ja som potom zmenila gynekologa a nová gynekologička hučala do mňa, nech sa dám po operácií zaočkovať, ale nedala som sa. Spravil sa opakovaný ster, vyšiel negatívne a mala som prísť o pol roka, kde dala rovno aj otestovať, či je prítomny HPV a čo čert nechcel predtým som dostala opať koronu, čo som sa bála, že opäť mi to spustí HPV, ale to bolo už negatívne. Na cytologiu teraz chodím 2x ročne 🙂 tak dúfam, že už to bude stále ok.

tanicka907
23. apr 2025

Ja som tiez mavala negativne, po roku plnom strese rovno odporucili konizaciu. Po konizacii sa hpv odstranilo a dala som sa hned zaockovat.
Z mojich informacii, ktore ki dal moj onkogynekolog, ockovanie je sice ucinne, ale velmi malinko ak je hpv v tele, ale to bolo pred 4mi rokmi a platilo sa dokopy cca 700€. Dnes by to uz poistovna (aspon v mojom pripade) a moj onkogynekolog to odporuca v kazdom pripade.