Skúsenosti s nepravidelnými cyklami počas perimenopauzy
Ahojte žienky, ktoré ste v perimenopauze, menopauze, či postmenopauze. Viem, že v období perimenopauzy sú cykly rozhádzané a nevyspytateľné, viem to aj podľa seba. Mala som min. 2 roky cykly 20-40 dňové, menzes väčšinou normálny (5-6 dní, normálne krvácanie), ovulácie aj áno, aj nie, tak všelijak. Výnimočne dlhý menzes alebo cyklus okolo 50 dňový. Posledné mesiace som mala cykly 44, 44, 54, 27 dní, teraz som 53.DC a menzes stále nikde. Posledné cykly anovulačné. Je pravda, že v čase, keď sa to takto zhoršilo, som mala dosť stresové obdobie, ktoré istým spôsobom stále trvá... Takže neviem, či to je tým alebo prirodzeným "vývojom". Každopádne, chcem sa spýtať na vaše osobné skúsenosti. Stalo sa vám, že po takomto období sa cykly ešte ako-tak upravili, prišla ovulácia, normálny menzes? Podarilo sa niektorej z vás otehotnieť? (vek 45+, perimenopauza)
@anonym_autor nejakú dobu som mala ms 2x za rok, raz ra rok, potom 2r nič. Otehotnieť som už v tomto období neplánovala.
@katica06 Po 2 rokoch ti este prisla?Ked je zena rok bez menzesu je v menopauze.
@anonym_autor nejakú dobu som mala ms 2x za rok, raz ra rok, potom 2r nič. Otehotnieť som už v tomto období neplánovala.
@katica06 a ešte predtým si to ako mala?
@katica06 a ešte predtým si to ako mala?
@anonym_autor dni rozpísané ti po tolkých rokoch nenapíšem ale bolo to kadeako ale zväčša každý druhý mesiac ale niekedy ms došla znova po pár dňoch kamarátka bola pár krát aj na pohotovosti lebo ms nie a nie prestať. Ja užívam ascoritun kvôli inej diagnóze , mala som občas silné ale až tak nie ako ona nie
@anonym_autor najlepšie je sa nepozorovat🤪
Niekomu to odíde zo dňa na deň jednoducho už nedostane, druhá sa aj 4 roky trápi kratší, dlhší, mesiac nemá.Ak chces dieťa, tak IVF čím skôr.ja už pol roka nemám iba občasné spinenie, a teraz som 3 m mala úplne normálny cyklus.Mam 43.Moja sestra iba nedostala a koniec v 48 r už má aj vaječníky zakrpatene.Dovtedy menzes pravidelný ani sa nestihla pripraviť, že sa niečo deje
Daj si spraviť hormonalny profil môžeš dostať hormóny a cyklus udržať ešte si na tom dobre.
@anonym_autor najlepšie je sa nepozorovat🤪
Niekomu to odíde zo dňa na deň jednoducho už nedostane, druhá sa aj 4 roky trápi kratší, dlhší, mesiac nemá.Ak chces dieťa, tak IVF čím skôr.ja už pol roka nemám iba občasné spinenie, a teraz som 3 m mala úplne normálny cyklus.Mam 43.Moja sestra iba nedostala a koniec v 48 r už má aj vaječníky zakrpatene.Dovtedy menzes pravidelný ani sa nestihla pripraviť, že sa niečo deje
Daj si spraviť hormonalny profil môžeš dostať hormóny a cyklus udržať ešte si na tom dobre.
@anonym_4a6110 po pol roku občas. špinenia máš 3 mesiace normálne cykly, to fakt? To by bolo super keby sa to aj mne dalo aspoň trochu naporiadok. IVF nechcem, máme deti, ale radi by sme ešte repete 🙂
Mám po 45, deti nemám a z tehu by mi asi svihlo 🫣 v tomto veku. Ale k tvojej otázke. Cykly sa od 40 skrachovali, v perimenopauze som už cca 10 rokov. Teraz nemám menzes už asi 35 dní a super. Už by nikdy nemusela prísť. Priznaky nemám absolútne žiadne, potenie, priberanie, návaly, nic.
@anonym_autor 6 rokov mi chodili krámy ako chcelicca od 42r. Raz vynechali mesiac,dva potom chvíľu normálne, potom dlhé silné extrémne. Do toho návaly..Trvalo to 6 rokov. Posledné 2 roky tak možno 2x d roka a už potom nič..2-3 roky som v prechode.Ani to nerátam.
Mám po 45, deti nemám a z tehu by mi asi svihlo 🫣 v tomto veku. Ale k tvojej otázke. Cykly sa od 40 skrachovali, v perimenopauze som už cca 10 rokov. Teraz nemám menzes už asi 35 dní a super. Už by nikdy nemusela prísť. Priznaky nemám absolútne žiadne, potenie, priberanie, návaly, nic.
@anonym_78dffe Šťastná to žena.
@anonym_autor máš aj nejaké iné príznaky prechodu?
@anonym_autor ahoj ja to mám teraz take všelijaké posledného pól roka . Mám 46 a predminulý menzes som mala 2x do mesiaca a teraz mi mešká už cez 2 týždne . Podbrusko boli na menzes a stále nič . Je to na nervy toto ale tiež som mala stres a choroby teraz kovid 🤦🏼♀️