icon

Skúsenosti s opakovanou operáciou cysty na vaječníku

1. okt 2025

Ahojte, má niekto skúsenosť s operáciou cysty na vaječníku aj viackrát po sebe? Ak áno, ostala Vám aspoň časť vaječníka? Bol problém potom otehotnieť?? Prikladám aj správu od lekára. Ďakujem ak sa podelíte o Vaše skúsenosti, postrehy, rady.

Skúsenosti s opakovanou operáciou cysty na vaječníku
zelva123
1. okt 2025

@anonym_autor ja som mala mega cystu, vybrali mi aj celý vajecnik keďže bol cely poprerastany s tou cystou a nedal sa zachrániť. O mesiac sme sa začali snažiť o babo a podarilo sa. No uz v tehotenstve sa mi na druhom spravila cysta a operovali ma. Dlho sme druhe dieta neriešili, teraz skúšame a nedarí sa. Možno je aj ten jeden vajecnik uz nefunkčný z tých operácii a cyst co som tam mala.. z môjho pohľadu ti radím otehotnieť co najskôr keďže tie cysty sa budú vracať a ja sa s tým trápim uz vyse 6 rokov. Záleží o aké cysty ide no moja bola dermiod, teraz ked sa mi robia tak chvalabohu iba tie folikularne..

autor
12. okt 2025
@zelva123

@anonym_autor ja som mala mega cystu, vybrali mi aj celý vajecnik keďže bol cely poprerastany s tou cystou a nedal sa zachrániť. O mesiac sme sa začali snažiť o babo a podarilo sa. No uz v tehotenstve sa mi na druhom spravila cysta a operovali ma. Dlho sme druhe dieta neriešili, teraz skúšame a nedarí sa. Možno je aj ten jeden vajecnik uz nefunkčný z tých operácii a cyst co som tam mala.. z môjho pohľadu ti radím otehotnieť co najskôr keďže tie cysty sa budú vracať a ja sa s tým trápim uz vyse 6 rokov. Záleží o aké cysty ide no moja bola dermiod, teraz ked sa mi robia tak chvalabohu iba tie folikularne..

@zelva123 ďakujem, že si sa podelila o vlastnú skúsenosť.
Ja som mala prvú endometrioznu (9cm), tu vyoperovali, ale spravila sa ďalšia, teda vraj to ani nebude cysta ale skôr zrazeniny, zbytky krvi po operácii pod vakom vaječníka, ale to zistia, či to tak je až keď ma otvoria. Na ľavom vaječníku mám taktiež, ale tie sú funkčné, ktoré s menzesom "odídu".
Ešte raz ti ďakujem 🙂