Skúsenosti s operáciou endometriózy u MUDr. Bielika
Ahojte žienky,
idem sa opýtať, či náhodou niektorá nebola operovaná u pána doktora Bielika na hlbokú infiltrujucu endometriozu? Ako ste sa cítili po operácii? Podarilo sa vám nakoniec bábätko? Mám 25 rokov a po bábätku veľmi túžime, no žiaľ endometrioza nám to celé komplikuje. Ďakujem.
@erika12352 ja som momentalne 3 den doma pd prepustia z nemocnice.Operovali ma presne pred tyzdnom.Tiez endometrioza,ktora mi zasiahla lavy mocovod a hrube crevo.Len ja deti uz mam.Ale endometriozu mam 13r.
ja idem na operaciu o 2 tyzdne. Velmi precizny, trpezlivy, naozaj expert, vsetko sa pytal a bral ma vazne, co po rokoch s doktormi je sok. Dufame ze operacia pomoze min zlepsit kvalitu života a tiez aj otehotniet a zostat tehotná..
Ahojte, chcem sa spýtať, myslíte, že sa môžem objednať aj na konzultáciu k nemu, ked mám endometriotickú cystu na vaječníku a nedarí sa mi otehotnieť? bola som aj v CAR, operovať cystu mi neodporúčajú a hneď posielajú na IVF. Ja by som rada vyskúšala aj vyšetrenie priechodnosti vaječníkov, robí pán doktor Bielik aj toto neviete? Ďakujem.
priechodnost vajecnikov robi, vsetko co sa tyka endo robi. Nechcu ta riesit tak ta poslu na IVF??? Ale ak mas cysty tak nie je problem LEN otehotniet ALE AJ zostat tehotna lebo endo je zapalone ochorenie....po 4 potratoch ja konecne riesim operaciu. Napis mu email, setko vysvetli a pytaj si termin!!! IVF nie je riesenie pre tvoju cystu ani endo. Tiez je nebezpecnejsie byt těhotná s cystami od zaciatku.....
telo ked je zdrave tak mozes aj otehotniet ale ked to telo stale "hasi poziare co ma" ako ma dovolit ti otehotniet?
@karin195 poslem ti správu este
Áno áno, na konzultácii som bola u neho už 2x a teraz v apríli ma čaká operácia, operovať bude on. Tak snáď všetko dobre dopadne a snáď sa aj vytúžené bábätko splní 😊
Budem Vám držať palce, nech všetko vyjde. Ja sa tiež objednám na konzultáciu, ale operácii by som sa chcela vyhnúť, hlavne chcem vedieť, či mám aspoň prechodné vajíčkovody. aby sme to mohli skúšať...ak by boli nepriechodné zvážila by som aj operáciu, ak by ich nejako vedeli prefúknuť, a keď po operácii je tiež šanca, že sa podarí otehotnieť.
@karin195 endometrioza otehotnenie veľmi sťažuje. Tiež sme sa takmer dva roky snažili, potom sme navštívili CAR, ale nám potom aj povedali, že s tou endometriozou, akú mám ja, sa šance na úspech znižujú. Preto sme vyhľadali dr. Bielika, aby mi pomohol. Tak snáď sa zadarí 💞
@erika12352 áno, viem, že je s ňou problém otehotnieť...ale nech mi nehovoria, že prvá možnosť ako to riešiť je hned IVF, to sa mi nechce veriť...preto chcem tiež skúsiť nejaké alternatívy ešte predtým, toto bude ako naozaj posledná možnosť....a budem držať palce, určite sa podarí 🙂
nemáš sa čoho báť, mala som operáciu 20. februára a operoval ma práve pán Bielik. Ranky sú minimálne, po operácii som necítila žiadne bolesti, ani tie od plynu, ktorých som sa tak bála. Pán doktor je naozaj špičkový. Kľudne mi napíš, ak máš otázky
Mne tiež odpísal iba na mail ten istý ako bolo spomenuté vyššie. Práve som po operácii 3 dni, cítim sa zatiaľ dobre 🙂 uvidíme, snáď sa všetko podarí a dočkáme sa aj bejby🥰
Ďakujem Vám za info. Ja som mu písala už dva emaily a ani na jeden mi neodpísal, takže neviem čo mám robiť, či znovu napísať, alebo čakať...ale tiež sa mi nechce toľko čakať. :/....a držím vám palce 🙂
@erika12352 ja som momentalne 3 den doma pd prepustia z nemocnice.Operovali ma presne pred tyzdnom.Tiez endometrioza,ktora mi zasiahla lavy mocovod a hrube crevo.Len ja deti uz mam.Ale endometriozu mam 13r.
@zanetabo dobry den,mozem ss prosim spytat aky bol dovod operacie? Ja mam unho termin o mesiac, zrasty, DIE..len ako naschval od konzultacie nemam pronleny,ktore som dovtedy 2roky mala (bolesti krize, pri stolici atd) a zrazu vaham,ci ist,ked teraz nic neboli....:-_
@zanetabo dobry den,mozem ss prosim spytat aky bol dovod operacie? Ja mam unho termin o mesiac, zrasty, DIE..len ako naschval od konzultacie nemam pronleny,ktore som dovtedy 2roky mala (bolesti krize, pri stolici atd) a zrazu vaham,ci ist,ked teraz nic neboli....:-_
@shia tak mna bolelo brucho pri menzese,neriesila som to,hoci som vedela,ze mam endometriozu,zrasty.Az ked mi slacila lavy mocovod a dostala obkickovu koliku.Zavedeny stent,aby mi neodisla oblicka a operacia 5 h -roboticky,zasiahnute bolo aj hrube crevo-skratili mi 10cm,problemy som nemala ziadne,preto som bola v soku,ze CT a nasledne MR ukazalo,ze aj hrube crevo je zasiahnute.Ale dala som hned urobit vsetko co trebalo 3v1.
@zanetabo dobrý deň ,náhodou som.nasla Váš príspevok o operácii u Dr.Bielika,ak by ste boli ochotná chcela by som.sa popýtať nejaké veci , formou spravy ďakujem
@shia tak mna bolelo brucho pri menzese,neriesila som to,hoci som vedela,ze mam endometriozu,zrasty.Az ked mi slacila lavy mocovod a dostala obkickovu koliku.Zavedeny stent,aby mi neodisla oblicka a operacia 5 h -roboticky,zasiahnute bolo aj hrube crevo-skratili mi 10cm,problemy som nemala ziadne,preto som bola v soku,ze CT a nasledne MR ukazalo,ze aj hrube crevo je zasiahnute.Ale dala som hned urobit vsetko co trebalo 3v1.
@zanetabo dobry den. Mam rovnaky problem, okrem mnozstva inych lozisk mam zasiahnute aj hrube crevo, nanestastie mi prerasta do vnutra creva prave v tom najuzsom mieste az do polovice jeho hrubky, takze mi hrozi prasknutie creva. Prosim, kde vas operovali roboticky? V Martine alebo Bystrici? Ako dlho ste cakali na termin operacie a ako dlho trvala rekonvalescencia, resp. ako sa citite teraz po par mesiacoch?
@zanetabo dobry den. Mam rovnaky problem, okrem mnozstva inych lozisk mam zasiahnute aj hrube crevo, nanestastie mi prerasta do vnutra creva prave v tom najuzsom mieste az do polovice jeho hrubky, takze mi hrozi prasknutie creva. Prosim, kde vas operovali roboticky? V Martine alebo Bystrici? Ako dlho ste cakali na termin operacie a ako dlho trvala rekonvalescencia, resp. ako sa citite teraz po par mesiacoch?
@avalsa v Martine ma operovali.Mesiac som bola PN.Je to laparoskopicky,tak sa clovek rychlejsie da dokopy.Tak ja som zacala mat problemy v septembri a vo februari ma operovali,mozno by termin bol skor,ale dlho som cakala za MR 2m.Takze aj to zbrzdilo.Ak je problem akutny,myslim,ze termin daju skor,ja som mala zavedeny stent v oblicke,cize som mala relativne cas,oblicka plnila svoju funkciu ako mala.
@avalsa v Martine ma operovali.Mesiac som bola PN.Je to laparoskopicky,tak sa clovek rychlejsie da dokopy.Tak ja som zacala mat problemy v septembri a vo februari ma operovali,mozno by termin bol skor,ale dlho som cakala za MR 2m.Takze aj to zbrzdilo.Ak je problem akutny,myslim,ze termin daju skor,ja som mala zavedeny stent v oblicke,cize som mala relativne cas,oblicka plnila svoju funkciu ako mala.
@zanetabo ak sa este mozem opytat, aky rezim ste mali po operacii kvoli tomu crevu? Predpokladam, ze je tam potom nejaky cas dieta, ale co vyprazdnovanie, nie je to velmi bolestive?
@zanetabo ak sa este mozem opytat, aky rezim ste mali po operacii kvoli tomu crevu? Predpokladam, ze je tam potom nejaky cas dieta, ale co vyprazdnovanie, nie je to velmi bolestive?
@avalsa dietu som mala necele 3 m.Ale to som si sama dala,oni mi nic nevraveli,ze mam drzat.Vyprazdnovanie bolelo par dni,kedze crevo bolo prazdne tyzden.Ja som ani netusila,ze aj crevo mam zasiahnute,kedze som s tym nemala ziadne problemy,ked MR odhalila,ze aj crevo bola som v šoku, a este vo vacsom,ze mi z neho musia skratit najprv 5 cm,no pocas operacie muselo ist 10cm.
Ahojte, chcem sa spýtať, myslíte, že sa môžem objednať aj na konzultáciu k nemu, ked mám endometriotickú cystu na vaječníku a nedarí sa mi otehotnieť? bola som aj v CAR, operovať cystu mi neodporúčajú a hneď posielajú na IVF. Ja by som rada vyskúšala aj vyšetrenie priechodnosti vaječníkov, robí pán doktor Bielik aj toto neviete? Ďakujem.
@karin195 ahoj mozem prosim vediet ako si dopadla? Ja mam podobny pripad, chcem otehotniet ale nedari sa.na lavom vajecniku mam endometriozu ale uz som bola na operacii ktora nedopadla podla mojich ocakavani. Lebo lekari mi neurobili hystologiu s tym, ze oni to poznaju , ze to bola endo..teraz som objednana na konzultaciu dr.Bielikovi a zvazujem aj IVF.
@karin195 ahoj mozem prosim vediet ako si dopadla? Ja mam podobny pripad, chcem otehotniet ale nedari sa.na lavom vajecniku mam endometriozu ale uz som bola na operacii ktora nedopadla podla mojich ocakavani. Lebo lekari mi neurobili hystologiu s tym, ze oni to poznaju , ze to bola endo..teraz som objednana na konzultaciu dr.Bielikovi a zvazujem aj IVF.
@lenkaes Ahoj, píšem ti správu.
@karin195 endometrioza otehotnenie veľmi sťažuje. Tiež sme sa takmer dva roky snažili, potom sme navštívili CAR, ale nám potom aj povedali, že s tou endometriozou, akú mám ja, sa šance na úspech znižujú. Preto sme vyhľadali dr. Bielika, aby mi pomohol. Tak snáď sa zadarí 💞
@erika12352 ahoj Erika, mozes mi prosim napisat ako si dopadla? Ja mam asi podobnu situaciu a k dr.bielikovi som objednana v novembri.

Bola som unho na konzultacii, je to odbornik na tuto diagnozu. Mna operovali dva krat, dieta mam jedno, podarilo sa nam prirodedzene po 2 polrocnych cykloch injekciami Zoladex. Loziska este stale mam, ale mam teliesko a nemam ms, takze loziska "spia".