Skúsenosti s používaním tabletky Arthrotec Forte
Ahojte chcem sa vas spytat. Bola som na vysetrení minulý tyždeň v nemocnici u gynekologičky zistila mi že gestačný vačok mam aj nejakú dutinku ale že nieje tam embryo už sok to tu minule písala chcela som vedieť či začali baby krvacat same alebo museli podstupit kyret.
Dnes som bola na dalšom vyšetrení a teda doktorka povedala že sa to nijak nezmenilo stale je to rovnaké vifí gestačný vačok aj dutinku ale embryo tam nieje mala som byť uz 10tt ale podla nich a ultrazvuku sa to prestalo vyvijať ešte skor než tam malo byť nejake embryo. Včera som už začala špiniť.
Lenže ja ten kyret už nejak nechcem podstúpit pred 2 rokmi som ho podstupila a bolo to pre mna strašne nepríjemné. Tak mi dali 2 tabletky Arthrotec jednu som vypila v ambulancii a teraz vecer som si dala druhú do pošvy ako mi kázali. Moja otazka je či ste sa s tým uz niektorá stretla a či ste po tej tabletke sa vyčitila. Pani doktorka mi hovorila že čo to mali ženy sa vyčistili s tou tabletkou pekne a nebol nutný kyret ako ste to prosim mali vy? Ďakujem pekne
@lilypeace Dobrý deň prajem no ja nechcem strašiť ani nič. Ja som odmietla kyret na začiatku tak mi dali tieto dve tabletky 1 som vypila tam v ambulancii a druhu som si mala dať vecer pred spaním do posvy začala som pociťovať bolesti ako pri menštruácii nič hrozne aj krvácať som začala 3 dni ako pri menštruácii prebiehalo krvácanie no na ten 3 deň sa mi krvácanie spustilo tak ze to so mňa išlo ako s točky bolo mi aj zle keďže som tak silno krvacala slabá a hlava sa mi točila nechali ma hned v nemocnici a ked robili sono tak ešte stále niečo vo mne bolo tak som nakoniec podstúpila kyret.
@trushme20, dakujem za info. To mi je luto, ze nakoniec bol kyret, verim, ze uz len dobre je. Opisem svoju skusenost pre niekoho do buducna, ked bude vyhladavat niekoho skusenost s touto tabletkou.
Bola som dost nervozna pred pozitim 2 tabletiek (peroralne), pretoze som sa bala, ze budem moc krvacat alebo ze bude dalsi kyret. Nakoniec to bolo vpohode, pozila som ich o 15,00 a do hodiny dosli krce ako v prvy den menstruacie, taktiez doslo spinenie do hodky (cierne a hustejsie ale nie vela), bala som sa, ze som to cele poriadne nevypudila, ale na druhy den na kontrole na klinike to vyzeralo dobre na sone (zospodu), cista maternica aj po kontrole u svojho gynekologa po 2 tyzdnoch (sono brucha). Mozno by som odporucala to zobrat radsej na obed, nie otalat s casom, aby clovek nemusel utekat na pohotovost v neskorych hodinach, v pripade, ze by islo o prilisne krvacanie. Vypila som popritom aj 1 pohar malinovnika a zjedla par datli, co vraj tiez pomaha s vypudenim. Inac dozvedela som sa aj medzicasom, ze tabletka je dost silna a je to bezny postup v inych krajinach, aby zeny nemuseli vobec podstupovat kyretaz (dost na tom zarabaju kliniky), ale vyzera, ze su aj vynimky, kedze ste museli na kyretaz aj tak.
Inac este napisem sem, bola som u Kocha Sanatorium na kyretazi a bola som prekvapena, ked mi oznamili po zakroku, ze som stratila vela krvi - 400ml (co sposobilo, ze nevideli vsetko), predoperacne vysledky mi vobec neukazali, verim, ze ich aj ozaj urobili, lebo je to divne, ze az po operacii mi hned dali urobit test na hemoglobin a ze som bola na hranici chudokrvnosti, cize ak by toto vedeli skor, dalo sa predist krvacaniu a mohli vybrat vsetky zostatky, nemuseli byt tabletky na docistenie, ale to je len moja teoria, ale odporucam si vypytat vysledky pred operaciou. Kolegyna v izbe aj vravela, ze im zdoraznila pred operaciou, ze ma problem s hemoglobinom, uz bola u nich predtym.
Ahojte. No môj príbeh je iný s touto tabletkou. Našla som túto stranu náhodou. Mne predpísal tento liek ortopéd na rameno. Čaká ma operácia v lete. No včera som si dala jednu ráno a o tri hodky som začala špiniť....menštruáciu som mala pred dvoma týždňami, takže som nechápala...poobede brutálne krče a silné krvácanie, bežala som na záchod, tak som stihla a vyšli zo mňa kúsky krvavého niečoho...ani sama neviem čo...trvalo to hodinu...potom nič...slabé ružové špinenie, dnes už len kvapky...no brutál...
Ale rameno mi nebolelo...
Dnes som si nedala radšej tabletku...
Ale že čo to bolo....sama neviem...
@annika ten liek sa nesmie davat ak je podozrenie na tehotenstvo. Pred jeho uzitim vo fertilnom veku je treba test na hcg
ja som ho brala tri dni na ischias zapal sedacieho nervu
Moja, ja mám 53 rokov. Takže tehotná som nebola. Bol by to zázrak...a veľký...😄
@annika tak preto ti ho dali bez testu a na potencionalne krvacanie ta mali upozornit

@trushme20 ahoj, mozem sa opytat, ako si nakoniec dopadla? Mne po kyretazi (pred tyzdnom operacia bola, kde som stratila dost krvi) ostal este 18mm kusok, tusim z vaku. A tiez mi predpisali Arthrotec, 2tbl.zobrat naraz cez vikend, neviem, ci je to bezpecne, predpisali mi to u Kocha. Dakujem.