icon

Skúsenosti s prechodom

sikea
31. máj 2022

Dobrý deň chcem sa poradiť ohľadom prechodu kto ma skúsenosť

babababka
31. máj 2022

A čo konkrétne?

wadja
31. máj 2022

Som v prechode, co presne Ta zaujima?

sikea
autor
31. máj 2022

@wadja ahoj mešká mi menzes ale je zvláštne že na ani prsia vôbec nebolia a tie ma vždy bolievali a menzes mi vždy chodil skôr ….mám 46 rokov čo chvíľa 47 ….ako sa tebe prejavoval prechod

wadja
1. jún 2022

@sikea zacal mi meskavat, alebo som po tyzdni, dvoch dostala znova, menzes bol dlhsi, zmeny nalad, navaly tepla, nespavost a v noci som sa budila prepotena do nitky. Toto trvalo cca dva roky, pripisovala som to prv stresu v praci, tak do toho corona. No zmenila som pracu a ziadna zmena a uz som sipila, ze asi som v predcasnom prechode. Po debate s lekarom, som sla na krvne testy pocas menzesu a vysledky potvrdili prechod. Takze mne cca zacal prechod niekedy medzi 35-36 rokov

kvetinka75
1. jún 2022

@sikea skús si dať spraviť hormonálny profil. Ja mám tiež 47r. zatiaľ žiadne problémy. HP bol v poriadku, dávala som si ho robiť z dôvodu nadmerného ochlpenia na tvári. A výsledok ma prekvapil, že je všetko v poriadku. TAk sa aj teším. Ale ja už preventívne niekoľko rokov asi 3 beriem s menšími prestávkami tobolky s olejom z púpalky, pijem čaje - datelina, rebríček, športujem - alebo sa aspoň snažím😀, a začala som cvičiť jogu + hormonálnu jogu. Možno to všetko dokopy mi nejako pomáha ešte normálne fungovať. Ak máš nejaké problémy , vyskúšaj niečo z toho. Je veľa možností. Kolegyni proti poteniu pomohla šalvia. Plus úprava stravy. Nie nejaká radikálna ale jem viac ovocia, zeleniny, strukovín , ryby, menej mäsa, údeniny vôbec a pod. Dokonca som aj schudla.

sikea
autor
3. jún 2022

@wadja ahoj no mne mešká prvý krát a stále som nedostala je to pre mna taká novinka ešte …..navali tepla to mávam ale cez deň v noci vôbec ….mám ísť aj na urologickú operáciu tak dúfam že menzes nedostanem vtedy ….alebo ho už nedostanem vôbec ….ty si veľmi mladá išla do prechodu ….aj uzivas nejaké hormóny ?

sikea
autor
3. jún 2022

@kvetinka75 ahoj jasne skúsim ….tu pupalku užívam aj ja a už dlho ….tie čaje môžem skúsiť ….inak návaly tepla mávam cez deň v noci vôbec ….veď uvidím ideme s dcérou v júli k ženskému tak mu poviem