Skúsenosti s ťažkou dyspláziou krčka maternice
dnes mi to zistili, mate s tym niektorá skusenosti ? doktor ma poslal na onkogynekologiu, kolposkopiu, mam HSIL … budem rada za kazdu skúsenosť
Ahoj, ja som mala dyspláziu, ale prechod od ľahkých zmien k stredne ťažkým zmenám na krčku. Bola som v nemocnici na kolposkopickom vyšetrení a tam mi urobili popri tom aj biopsiu. Keď boli výsledky, lekár mi odporučil operáciu - konizáciu.
@caramellka a potom uz bolo vsetko v poriadku alebo ako si dopadla ? 🙂
Po operácii som mala ešte volať do nemocnice kvôli výsledkom z histológie, tie boli našťastie o.k.. Na cytológiu idem až teraz prvýkrát od operácie (operácia bola v januári), tak verím, že to bude o.k....
Áno prešla som si tým minulý rok
Áno prešla som si tým minulý rok
@lucuass mozes mi o tom povedat viac ? ako to prebiehalo cele ? Dakujem
Tak z cytologie mi zistili HSIL , lekárka má poslala na onkogynekologiu na kolposkopiu ak biopsiu. Z tohto vyšetrenia sa to potvrdilo a navrhli mi konizaciu. Nepovedali že musím ale bolo by dobré ísť . Tým že som ešte bezdetná atď tak sa má pýtali či chcem a aké sú potom neskôr rizika kvôli tehotenstvu ale že nemusí to tak byť ako napríklad oslabený krcok , nemusí sa udržať plod atď.
Ja som súhlasila že jasne podstúpim to , tak bol to rýchly zákrok no nič príjemné ale dá sa to zvládnuť . Po operácii som mala čisté výsledky a pán doktor sa somnou rozlúčil zo slovami že dúfam že ma už viac neuvidí a ja že tak isto 🙂))) takže 2 týždne som bola doma keďže mám ťažkú prácu a zotavenie bolo rýchle ani som nekrvacala ani nič všetko bolo v poriadku. Tak neboj sa ničoho všetko bude okej 🙂 🍀

Ahoj, ja som mala dyspláziu, ale prechod od ľahkých zmien k stredne ťažkým zmenám na krčku. Bola som v nemocnici na kolposkopickom vyšetrení a tam mi urobili popri tom aj biopsiu. Keď boli výsledky, lekár mi odporučil operáciu - konizáciu.