Skúsenosti s užívaním progesterónu pri nepravidelnom cykle
Ahojte. Baby, užívali ste alebo užívate niektorá progesterón kvôli nepravidelne mu cyklu a opakovanému špinenie v druhej polovici cyklu? Ake máte skúsenosti? A čo vedľajšie účinky? Ďakujem vsetkym
@180207 Aj ja som užívala, dala mi ho pani doktorka ked som jej spomenula ze spinim každý mesiac aj 2 týždne vkuse . Vedľajšie účinky som nemala žiadne a do 3 mesiacov som otehotnela ,čo predtým sa nám 3 roky nedarilo. Takže za mňa určite veľká pomoc. Teraz som 2 roky po pôrode a to špinenie zatiaľ nemám. Klop klop
@180207 ked som brala progesteron oralne, mala som strasne zavraty. Tak hodku, hodku a pol po tom, co som si ho dala, sa mi zacala tak tocit hlava, ze som si musela na par minut sadnut.
Ked som si ho davala vaginalne, nemala som ziadne problemy.
Ja som užívala Duphaston (ale kvôli vysokej sliznici maternice, že mi neodkrvácavalo všetko, čo má a robili sa mi aj polypy), ale bolo mi z neho príšerne zle- tlak do hlavy, očí, závraty, točenie hlavy, nízky tlak... tak som pozerala v diskusiách a našla som vaginálny Utrogestan, tak dr. povedala, že ak mi je zle, tak mi dá ten vaginálny Utrogestan.
Teraz som len po prvom 10 dňovom užívaní, takže nemám dlhodobé skúsenosti. Zatiaľ menštruácia v pohode prišla, krvácanie ok, 1. deň väčšia bolesť (ale to kvôli tomu, že som mesiac po kyretáži).
@luciador Myslím, že v inej diskusii sa spomínal Indonal Forte, že je na úpravu hormónov. Ale že sa nemôže pri poruchách so štítnou žľazou.

Užívala som, vedľajšie účinky som nezaznamenala žiadne...