icon

Skúsenosti so špinením v perimenopauze: Čo robiť?

marika1066
4. jan 2024

Baby budem mat 49 rokov, od októbra aom nedostala menzes, 26 decembra som začala špiniť ale veľmi slabo a trvá to doteraz,niekedy mi to aj tak divne pachne, cytotesty mám zrejme v poriadku na tie som bola v novembri, ale sestrička povedala že keď budú dobre nemusím volať , lenže niečo ona sama zavolá, až na to e mi zistil dva polypy doktor, mala som to riešiť tabletkami, ale až po menzese, ten som ale nedostala , idem volať doktorovi , len sa chcem oyptat, či má niektorá skúsenosti s niečim takým

anna777115
4. jan 2024

To, krvácanie, môže súvisieť, práve s tými polypmi.

fajnova
5. jan 2024

@marika1066 ahoj, vieš čo, ja mám tiež taký bordel v tom. Najprv mi skoro mesiac meškali, potom 5.12. som začala špiniť. To trvalo dva týždne. Začala sa mi rozbiehať menštruácia a trvá to dodnes. Teraz mám už ako keby normálny menzes. Napíš mi potom, čo ti povedal lekár. Ja tomu môjmu volám a nezdvíha.

monro
5. jan 2024

Ja mam 46 rokov. V decembri som mala dostat menzes okolo 14teho. Nechodil, az potom 23 som mala spinenie, styri dni len tak na papieri. Potom sa rozbehol menzes normalne 6 dni a teraz mam zase styri dni jemne spinenie. Nestalo sa mi to este. Nechapem. Zatial to beriem tak, ze je to vek. Ak to neprejde do buduceho tyzdna, pojdem gynekologovi.

marika1066
autor
5. jan 2024

@anna777115 ale pri polypoch vraj veľmi krvacala, uvidím v pondelok volam doktorovi

marika1066
autor
5. jan 2024

@fajnova dám ti vedieť, no ka dnes tiež začínam akoby riadne krvácať, už to nieje hnedé , ale riadna krv, nechápem,

marika1066
autor
5. jan 2024

@monro no ja budem volať v pondelok, sama som zvedavá čo povie, dnes akoby začínam krvácať tak uvidim

anna777115
5. jan 2024

Záleží, aké veľké sú tie polypi , na akom konkrétnom mieste v maternici sa nachádzajú a nie nemusí veľmi krvácať.Mojej mamine, teraz vyberali , lebo pol roka iba spinila, vôbec silno nekrvacala.

fajnova
7. jan 2024

Dievčatá, tak ja som dnes skončila na pohotovosti. To krvácanie už bolo veľmi silné, a stále ešte je. Robil mi sono a že mám hrubú vystelku. Dostala som injekciu a norethisteron na tri týždne.

monro
7. jan 2024

No ja som teraz po tom spineni zacala zase krvacat. No, uz som v koncoch s tym....nikdy som nic taketo nezazila. Dnes je den, kedy by som mala dostat menzes, ak by mi ten decembrovy nemeskal...poberiem sa v tyzdni k lekarovi.

marika1066
autor
8. jan 2024

@anna777115 to je na nervy, tak dnes budem volať doktorovi čo ďalej, tvojej mamine to ako prosím ťa robili, čistili ju alebo roadne operovali ?

marika1066
autor
8. jan 2024

@fajnova tie tabletky aj mne dal ale že po nich má prísť silný menzes, ale ešte aom ich nezačala užívať, lebo stále trochu krvacam

marika1066
autor
8. jan 2024

@monro ja som tiež len spinila od 26 decembra a 6 teraz sa mi spúšťa menzes, ale nie nejaký silný len malo ale je cely čas

anna777115
8. jan 2024

@marika1066 Moju,maminu normálne čistili, kyretaz jej robili. Len, paradox je, že po dvoch rokoch jej tie polypy znova narástli a musela všetko absolvovať odznovu, práve, kôli tomu krvácaniu. Najhoršie, na Tom je, že mamina má 75 rokov a vážne vedľajšie diagnózy a nemohli ju ani uspať.

monro
8. jan 2024

@marika1066 no ja som v decembri menzes mala, 6dni (po dvojtýždňovom meškaní), z toho tak tri dni na preskačku silnejšie, keď to skončilo, mala som 6/7dni na preskačku špinenie a včera zase sa pustilo. O krvácaní v perimenopauze (v ktorej už podľa veku pravdepodobne som) je takéto krvácanie možné. Ale bez lekára to nepôjde...

marika1066
autor
11. jan 2024

@monro mne dnes doktor dal norethisteron na zastavenie menzesu a keď ich doberiem mám ísť na sono, pretože som mala polypy a tým by sa mi mali vraj vyplavit

marika1066
autor
11. jan 2024

@anna777115 mne dal dnes norethisteron a po dobrotu mám ísť na sono, tak sa bojím ich začať brat

anna777115
11. jan 2024

@marika1066 Tak, ti to kľudne môžu spôsobovať, to krvácanie polypi.Neboj, gynekológ to vyhodnotí po dobe.

anna777115
11. jan 2024

@anna777115 Po sone malo byť nie po dobe

marika1066
autor
11. jan 2024

@anna777115 keby som sa tak nebála brat nove lieky

monro
17. jan 2024

@fajnova aj ja som skončila u doktora, že mám vysokú stielku plus malú cystu na ľavom vaječníku. Zatiaľ som dostala norethisteron na 10 dní. Menzes mi ihneď zoslabol, ale nie je úplne preč. Vravel, že 3-4 dni to môže trvať. Že po dobraní bude menzes veľmi silný. Ak to nepomôže, tak ma čaká asi kyretáž. Dúfam, že to zaberie.

liby7
17. jan 2024

@marika1066 Ahojky. Mám skúsenosť. Menopauzu mám približne od 52 roku života. Lekár ma upozornil, aby som okamžite prišla, ak začnem špiniť, lebo to už vraj v menopauze nie je považované za normálne. V 55 roku k tomu naozaj došlo. Lekár mi zistil dva polypy, s ktorými ma okamžite poslal na jednodňovú chirurgiu a do dvoch týždňov som podstúpila aj operáciu. V úplnej narkóze, zostala som cez noc kvôli drobnej pridruženej komplikácii. Teraz už je už všetko v poriadku a som rada, že to mám za sebou.