Skúsenosti so špinením v perimenopauze: Čo robiť?
Baby budem mat 49 rokov, od októbra aom nedostala menzes, 26 decembra som začala špiniť ale veľmi slabo a trvá to doteraz,niekedy mi to aj tak divne pachne, cytotesty mám zrejme v poriadku na tie som bola v novembri, ale sestrička povedala že keď budú dobre nemusím volať , lenže niečo ona sama zavolá, až na to e mi zistil dva polypy doktor, mala som to riešiť tabletkami, ale až po menzese, ten som ale nedostala , idem volať doktorovi , len sa chcem oyptat, či má niektorá skúsenosti s niečim takým
@marika1066 ahoj, vieš čo, ja mám tiež taký bordel v tom. Najprv mi skoro mesiac meškali, potom 5.12. som začala špiniť. To trvalo dva týždne. Začala sa mi rozbiehať menštruácia a trvá to dodnes. Teraz mám už ako keby normálny menzes. Napíš mi potom, čo ti povedal lekár. Ja tomu môjmu volám a nezdvíha.
Ja mam 46 rokov. V decembri som mala dostat menzes okolo 14teho. Nechodil, az potom 23 som mala spinenie, styri dni len tak na papieri. Potom sa rozbehol menzes normalne 6 dni a teraz mam zase styri dni jemne spinenie. Nestalo sa mi to este. Nechapem. Zatial to beriem tak, ze je to vek. Ak to neprejde do buduceho tyzdna, pojdem gynekologovi.
@anna777115 ale pri polypoch vraj veľmi krvacala, uvidím v pondelok volam doktorovi
@fajnova dám ti vedieť, no ka dnes tiež začínam akoby riadne krvácať, už to nieje hnedé , ale riadna krv, nechápem,
@monro no ja budem volať v pondelok, sama som zvedavá čo povie, dnes akoby začínam krvácať tak uvidim
Záleží, aké veľké sú tie polypi , na akom konkrétnom mieste v maternici sa nachádzajú a nie nemusí veľmi krvácať.Mojej mamine, teraz vyberali , lebo pol roka iba spinila, vôbec silno nekrvacala.
Dievčatá, tak ja som dnes skončila na pohotovosti. To krvácanie už bolo veľmi silné, a stále ešte je. Robil mi sono a že mám hrubú vystelku. Dostala som injekciu a norethisteron na tri týždne.
No ja som teraz po tom spineni zacala zase krvacat. No, uz som v koncoch s tym....nikdy som nic taketo nezazila. Dnes je den, kedy by som mala dostat menzes, ak by mi ten decembrovy nemeskal...poberiem sa v tyzdni k lekarovi.
@anna777115 to je na nervy, tak dnes budem volať doktorovi čo ďalej, tvojej mamine to ako prosím ťa robili, čistili ju alebo roadne operovali ?
@fajnova tie tabletky aj mne dal ale že po nich má prísť silný menzes, ale ešte aom ich nezačala užívať, lebo stále trochu krvacam
@monro ja som tiež len spinila od 26 decembra a 6 teraz sa mi spúšťa menzes, ale nie nejaký silný len malo ale je cely čas
@marika1066 Moju,maminu normálne čistili, kyretaz jej robili. Len, paradox je, že po dvoch rokoch jej tie polypy znova narástli a musela všetko absolvovať odznovu, práve, kôli tomu krvácaniu. Najhoršie, na Tom je, že mamina má 75 rokov a vážne vedľajšie diagnózy a nemohli ju ani uspať.
@marika1066 no ja som v decembri menzes mala, 6dni (po dvojtýždňovom meškaní), z toho tak tri dni na preskačku silnejšie, keď to skončilo, mala som 6/7dni na preskačku špinenie a včera zase sa pustilo. O krvácaní v perimenopauze (v ktorej už podľa veku pravdepodobne som) je takéto krvácanie možné. Ale bez lekára to nepôjde...
@monro mne dnes doktor dal norethisteron na zastavenie menzesu a keď ich doberiem mám ísť na sono, pretože som mala polypy a tým by sa mi mali vraj vyplavit
@anna777115 mne dal dnes norethisteron a po dobrotu mám ísť na sono, tak sa bojím ich začať brat
@marika1066 Tak, ti to kľudne môžu spôsobovať, to krvácanie polypi.Neboj, gynekológ to vyhodnotí po dobe.
@anna777115 Po sone malo byť nie po dobe
@anna777115 keby som sa tak nebála brat nove lieky
@fajnova aj ja som skončila u doktora, že mám vysokú stielku plus malú cystu na ľavom vaječníku. Zatiaľ som dostala norethisteron na 10 dní. Menzes mi ihneď zoslabol, ale nie je úplne preč. Vravel, že 3-4 dni to môže trvať. Že po dobraní bude menzes veľmi silný. Ak to nepomôže, tak ma čaká asi kyretáž. Dúfam, že to zaberie.
@marika1066 Ahojky. Mám skúsenosť. Menopauzu mám približne od 52 roku života. Lekár ma upozornil, aby som okamžite prišla, ak začnem špiniť, lebo to už vraj v menopauze nie je považované za normálne. V 55 roku k tomu naozaj došlo. Lekár mi zistil dva polypy, s ktorými ma okamžite poslal na jednodňovú chirurgiu a do dvoch týždňov som podstúpila aj operáciu. V úplnej narkóze, zostala som cez noc kvôli drobnej pridruženej komplikácii. Teraz už je už všetko v poriadku a som rada, že to mám za sebou.

To, krvácanie, môže súvisieť, práve s tými polypmi.