icon

Som hormonálne ok?

22. feb 2023

Ahojte,
Ani by mi to nenapadlo riesit, mame 3 deti, bez problemov pocate, zdrave.
Ja vsak mam cely zivot dlhsi cyklus (pocas choroby aj 45 dni, inak tak okolo 35 dni). Samotny menzes mi trva s rozbehom a poslednym spinenim asi 8 dni.
Vzdy som to takto mavala co si pamatam. Vcera sme sa bavili so svagrinou a ze teda mam podla nej hormonalny problem. Ze to nie je normalne.
Ja beriem ze kazda zena je ina. Fyzicky som neskor dospievala ale teraz kratko po 40tke som vdacna ze vyzeram mladsie :D
Mate niekto skusenost? Alebo to mam riesit s lekarom?

majamat
22. feb 2023

si ok.
dolezita je pravidelnost, ak to mas takto stale a dokazala si otehotniet a aj donosit dieta, to je nalepsim dokazom toho, ze vsetko je ok.

pukina
22. feb 2023

mozes aj nemusis, to ti povie iba lekar. vseobecne ale je cyklus do 35 dni u zdravej zeny uplne v poriadku

autor
22. feb 2023

No skor co znamena dlhy cyklus ako myslim dlhsia menstruacia tych 8 dni aj so spinenim. Nikdy som to neriesila po pravde

ivangeline
22. feb 2023

Ano. Dolezita jw pravidelnost. Mas pravidelny cyklus. Ja mam taky isty. ;D A ked som v strese,tak aj 45dnovy..
a predsa 7d ms je normalna...8 so spinenim tiez..

autor
22. feb 2023

@pukina lekar povedal to iste. Ze ak mam trosku dlhsi cyklus ale pravidelny tak je to v poriadku.

autor
22. feb 2023

Lenze to mi povedal este pred 15 rokmi : D

majamat
22. feb 2023

ja som bezne mavala 7dni.
cyklus som mavala 31-33dni. sem tam,a si 2-3x rocne sa mi stalo, ze bol o nejakych 14dni dlhsi. netusim preco. no ale otehotnela som 2x prirodzene a hned prvy cyklus. pri kontrolach u gyn. vsetko ok, po potrate uz som neotehotnela,a le uz som mala 40+

kubkovamama
22. feb 2023

Máš úplne bežný normálny cyklus.Hormonalny profil ti gyn.urobi aj tak iba v prípade nejakých problémov."svagrina povedala" neznamená,že ti niečo je a mala by sa ako žena v týchto základných veciach dovzdelať

autor
22. feb 2023

@kubkovamama ano to mas pravdu, asi som sa nechala zneistit.

diewcatqoo
22. feb 2023

Mne nedavno hovorila gynekologicka, ze pokial sa menstruacia spusta tak, ze pred samotnym krvacanim sa objavi niekolkodnove spinenie, moze to znamenat nedostatok progesteronu.

autor
22. feb 2023

@diewcatqoo to nemam niekolko dni. Spinim max pol dna az den a potom sa spusti. Trva tak dalsie asi 3 dni a slabne a spinim na konci mozno este 2 dni.