Som po kyretáži a strašne ma bolia prsia. Je to normálne?
Ahojte chcem sa opytat 3 dni dozadu mi robili kyretaz kvoli missed arboiret . Mam strasne doslova nafuknute prsia a bolave akoby mi este rastli,,,skor by sa mi mali vraciat do stavu predtym. nemate s tym skusenost prosim?dakujem
@mirkaelias ja som mala tiež takéto príznaky po kyrete, pretože pomaly klesalo HCG ... postupne to pôjde dole. Drž sa.
dakujem vam a potom ste este mali babatko? nemali ste problem s otehotnenim?momentalne mam strasnu skusenost z nemocnicou strasne sa spravali uplne mali na haku ved som iba dalsi pripad kazdy doktor mi povedal nieco ine. ked som sa pytala kedy mozem otehotniet doktorka povedala ze po 6 tyzdnoch kludne a doktor ze po 3 - 4 mesiacoch. vobec neviem komu verit a co s tym. psychycky to tiez nieje bohvieco ale manzel sa snazi drzi ma tak aspon tak, a je dobre ze uz mam jednu 5 rocnu dcerku ale aj tak mi je to strasne luto. uz som bola nastavena ze bude babo a nic
@mirkaelias Ahoj, ja som mala missed abort v 8.tt, ale prsia ma prestali boliet skor (tak som aj prisla na to, ze nieco nie je v poriadku). Vyckaj tak tyzden a ak sa to nezlepsi, tak sa nechaj vysetrit, pretoze sa mohlo stat aj to, ze kyretaz nebola spravena poriadne.
Ja som po potrate otehotnela po prvej menstruacii, lekarka mi povedala na kontrole, vraj mame skusit a uvidime. Od kyretaze az po otehotnenie som brala Wobenzym, to je na rychle hojenie ran. Niektore maminy piju alchemilkovy caj, vraj tiez pomaha.
Inak co sa tyka pristupu personalu, je to tazke, pretoze pre nich sme len dalsie pripady. Akurat je nieco ine lezat v nemocnici so zlomenou nohou a nieco ine s potratom, tam ten pristup vnimame citlivejsie. Ja som im to nemala za zle, ale obrnila som sa hrosou kozou, proste nech robia co musia a nech mozem ist domov. A plakala som az doma. 🙂
Dostanes sa z toho, ber to tak, ze tvoje telo vie, co robi, plod bol pravdepodobne poskodeny a takto je to lepsie. A co sa tyka odporucani lekarov, tak to citam furt - jeden vravi aj hned, druhy vravi az po mesiaci, treti po 3 mesiacoch a stvrty pol roka. Cize z logickeho hladiska - nikto nevie, kedy presne je to uz ok. Urob tak, ako to citis, ak si pripravena, tak pockaj do prveho menzesu a chodte do toho.
Drzim palce.
ahoj @bosoriak ja som bola v 11tt takze dost vysoko a plod odumrel zrejme z toho dovodu ze moja dcerka bola chora nasa lekarka nepracovala a mala tyzden dovolenku tak sme boli u inej ktora ju zastupovala a ta jej nedala antibiotika a to som tam bola za nou 2x za 1 tyzden. atb dostala az tyzden na to v pondelok ked sme boli az u nasej ze ma zapal priedusiek. to uz v nedelu som citila aj ja ze som chora sla som lekarovi a vlastne vtedy odumrel plod aspon tak to sedelo s dnami kolko mi povedal lekar ze je odumrety. takze lekarke som vdacna velmi,,, beriem to ako osud co sa malo stat sa stalo len keby to bolo trosku jednoduchsie. verim ze sa z toho dostanem rychlo, tiez si varim cajik na maternicu a hadam budem zdrava ako predtym verim tomu a uvidime co nam zas osud nadeli, dakujem a reakciu a rady.
@mirkaelias tiez som mala MA v 11tt - nedavno..este ti pomaly klesaju hormony,takze prsia mozu boliet ... ale pomalicky to bude ustupovat ,ja som aj mala horucku tri dni po kyrete ,ale zalahla som a ustupilo to... hcg moze klesat od 2 do 6 tyzdnov od zakroku ...
@mirkaelias kamarátka otehotnela mesiac po potrate. Doktor jej povedal, že je zbytočné dlho čakať. A všetko bolo ok.
@luciannka83 aj ja som pocula ze je zbytocne dlho cakat lebo potom mozem otehotniet skor horsie. a @katkaajurko dakujem za radu ja som si myslela ze to hned mi zacne ustupovat
baby toto je od veci ale prosim vas neviete mi poradit ak si tu chcem niekoho zablokovat ako sa to da? dakujem
@mirkaelias lekár ťa pozná a každej povie inak, lebo to záleží aj od zdravotného stavu....Mne druhé tehotenstvo neodporúčali vôbec a nakoniec sme sa rozhodli, že skúsime a podarilo sa nám, ale hneď aj "odišlo" . Ak si zdravotne na tom dobre, tak netreba asi čakať, ale to ti povie lekár. Ja som sa rozhodla, že druhý krát to skúšať nebudem, lebo jednak hrozí toto isté a po druhé, aj tak mám veľké riziko pre mňa samú, kvôli prvému pôrodu a komplikáciám.
@martinkatinka a zmierila si sa s tym ok? je dobre ze mas aspon jedno dieta ja sa upokojujem tym
@mirkaelias plakala som prvý mesiac každý večer, ťažko som to niesla, pretože pre mňa bol problém vôbec otehotnieť, tak toto ma dosť vzalo.... ale jednoducho to tak malo byť, pochopila som to, ale zabudnúť, to sa nedá.
tak to ti verim nieje to nic lahke, aj ked uz vies ze aspon to jedno je aj to je velmi dolezite ja si to stale hovorim
@mirkaelias tak tým to som si prešla presne pred dvoma mesiacmi. Prsia sa mi zmenšovali veľmi pomaly. Až teraz ich mám ako pred tým. Možno je to aj tým, že som MS dostala teraz 23.
@eimuska a aj planujes druhe babatko?
@mirkaelias ahojky ,ja som na kyretazi nebola ale pri krvacani ma prestali a o tyzden znova zacali a boleli ma este po prvej ms ,potom uz prestavali a to preto ze som stale mala v sebe hcg .Myslim ze by si mala byt kontrolovana ci stale mas hcg a ci klesa .Mne klesalo hrozne pomaly.Uz ocakavam druhu ms uz ma zacali boliet zase ale troska krvacam asi to je este po tom potrate oslabene abo co no dufam ze ms mi uz nepride .Drzim palecky .
@mirkaelias no ja musim po Ms na kontrolu.A podla toho sa zariadime.Ale ak bude vseto Ok ideme urcite skusat znova.
@eimuska ja mam ist tiez po pvej ms na kontrolu tak tiez hadam bude vsetko ok, neviem ako by som mala zistit ze ci je vsetko ok alebo nie. este s takymto niecim nemam skusenost
@happyfrog80 to mi musi lekar kontrolovat hcg? dakujem
@mirkaelias Ty nezistíš, či je všetko OK. To zistia na sone. Ja som len dosť krvácala veľké zrazeniny, tak som išla na príjem do nemocnice, nech ma skontrolujú. Tam prišli na to, že nie som dobre vyčistená. Tak mi pichali injekcie ale nepomohlo. Potom som šla k mojej doktorke a tá mi dala antibiotiká a ďalšie injekcie. Hcg by ti mala skontrolovať lekárka odberom krvi. Možno ti ho bude kontrolovať keď prídeš po MS. To záleží aj od lekára, že kedy. Keďže ja som mala problémy, kontrolovala mi krv tri krát. Po 8 týždňoch som dostala MS a to dúfam, že som sa dočistila, lebo ak nie, musím zas na čistenie. Ak sa ti čokoľvek nezdá, choď k svoje lekárke alebo na príjem do nemocnice, kde si bola na zákroku. Skontrolujú ťa a budeš kľudná 🙂 hlavu hore, všetko bude OK.
@mirkaelias robila sisi tehu test?Ak je cisty tak sa nemusis obavat,ja som ho nemala cisty sni po prvej ms a tak som isla k dokimu.Po prvej ms by si mala byt uz cista.Ale mne pomaly klesalo hcg .

@mirkaelias skusenost s tym nemam, lebo mne uz nebolo nic po kyrete, ale to mas podla mna z hormonov, z HCG, je pravdepodobne este dost vysoko, obden by mal klesat..ale priznaky mozes este mat ako tehotna..mylsim, ze je to normalne..Kontrolu ti asi robilli po kyrete (sono, HCG), malo by to byt ok, ak nie tak obvodak ti urobi..drz sa