Spozorovali ste po dlhšom používaní menštruačného kalíška inkontinenciu?
Menštruačný kalisok používam asi 4 roky. Posledný rok a pol pozorujem u seba slabú inkotinenciu. Keďže som o tom čítala na nete, chcem sa vás, ktoré ho pouzivate tiež opýtať, či máte takéto problémy ? Alebo silnejšie bolesti v podbrušku, či iné problémy o ktorých si myslíte, že môžu súvisieť s jeho pouzivanim.
Mne je niekedy neprijemny, citim ho, akokeby ma cely cas tlacil a mam z toho v hlave neprijemny pocit, ze to nie je pre telo dobre, ked tam tlaci, a teda ak uz nemusim, nedavam si ho. A kupila som si aj menstruacne nohavicky, zatial len na noc, na vyskusanie, ale planujem si dokupit (az budu akcie 😀) a mat ho menej casto.
Ja používam len to už možno aj 10 rokov a ani nemám problém, ani necítim nejaké tlačenie.
@olivierko229 mala som tento problém, vymenila som kalíšok za iný a už problém nie je 🙂. Autorka - nie, nemám inkontinenciu, zatiaľ ani náznak, kalíšok používam už dlho, asi tak 5 rokov to už bude určite. Silnejšie bolesti v podbrušku takisto nemám.
@olivierko229 a sú dobré? Pouzivate bez vložky?
pouzivam 16 rokov vyhradne len kalisok. 3 porody pocas toho a tento problem nemam. mozno nemas dobru velkot alebo material ti nesedi
@olivierko229 urcite nemas spravny, ked ta tlaci a citis ho.
Autorka - kde na nete si citala o tomto spojeni? Su na to nejake studie? Nejako sa mi to nezda, skor si myslim, ze to bude spojene s vekom a vaginalnymi porodmi.
@simsalabim čítala som to v diskusii, kde reagovali ženy, čo ho používajú. Ja si myslím ze ten podtlak, ktorý vzniká po jeho vložení a následnom vyberaní na to vplyv mat môže .
Ano a ano 🙂. Mam Perties Hedi 2. Na noc su ale nizke, vyskusam nabuduce vyssie, ja bezne nosim nizsie, preto som chcela tieto. Oplati sa precitat recenzie na rozne znacky 🙂
@simsalabim necitim ho stale, niekedy cely cyklus o nom neviem, neviem preco to tak je. Nase telo je dynamicky organizmus, prechadza zmenami, jednoducho su dni, ze mi vadi. Je to moj treti od kedy som zacala pouzivat a nikdy to nebolo cely cas uplne pohodlne.
@mikadooo mozem sa opytat na znacku?🙂
@olivierko229 neviem :(. Kúpila som ho v DM drogérii v Chorvátsku na dovolenke, lebo som svoj nechala doma... (Menzes sa mi spustil nepredpokladane, asi z cesty a stresu, dva týždne po normálnom menzese...). No a keď som si ho zaviedla, tak som ostala, že wow nebesá, ja nič necítim... Nejaká úplne že no name značka, nič mi to nehovorilo. Ale počkaj, pogooglim, možno nájdem podľa výzoru, že čo by to mohlo byť.
@olivierko229 tento sa mu vizuálne podobá. No ale je to 5r. od kúpy., tak či je to ono...🤷 Plus ja som to kúpila s púzdrom, nie s vreckom. Puzdro sa však stále otváralo, takže to som vyhodila ešte v Chorvátsku. https://www.notino.sk/intimina/lily-one-menstru...
@mikadooo dakujem 🙂 takyto tvar som este nevidela, vyzera pohodlne 😀
Pri vyberaní sa kalíšok stlačí a podtlak sa uvoľní. A hlavne to je pricucnuté na krčku maternice. To je veľmi ďaleko od močového mechúra a úplne mimo močovej trubice.
Ja som v rýchlosti prebehla anglickú stranu internetu a nič také tam nespomínajú a ani z anatomického hľadiska to moc nedáva zmysel. Ten podtlak zase nie je nič extra, veď tie kalíšky majú ešte aj diery. S tým nejaký organizmus-poškodzujúci podtlak človek fakt nenarobí.
Je pravdepodobnejšie že je to len vekom a/alebo pôrodmi. Veľa žien tým trpí a vždy trpelo, dávno pred kalíškami.
Absolútne nie, používala som tri roky. Ak máš problém, cvič - fyzioterapeut pomôže. Panvové dno treba posilniť, vekom ochabuje.

Ja ho pouzivam tiez asi 4 roky a nemam takyto problem