Starostlivosť o stehy po LASH hysterektómii
ahojte, tak mam za sebou LASH hysterektomiu, a teda nechali mi vajecniky a krcok.. Chcela som sa opytat (kedze v nemocnici, kde som bola, nebola ziadna komunikacia, kazdy tvrdil nieco ine a vobec sa nezaujimali a dokonca mi napisali do prepustacej spravy nepravdive info....) a tak som sa chcela opytat vas. Tie, ktore ste podstupili nieco taketo, ako ste sa starali o stehy? mna neskutocne bolia miesta rezu a palia.. zacinam tam mat modriny a mam pocit,akoby mi prerezavali vsetky svaly. Tie stichy mi zalepili po operacii a na druhy den odlepili. ale nikto nas nepoucil o tom,ako sa o to mame starat. Ked som sa sprchovala (len vodou), tak z pupka mi isla este krv a mala som pocit,ze to mokva... V pondelok idem ku gynekologicke na odstranenie stehov.. snad sa tam dozviem viac. ale predsa len sa chcem opytat vas. lebo zistit nieco od personalu bola hotova utopia... pri vsetkej ucte... vdaka za vas cas a odpovede 🙂)
@gelifil presne tak máš pravdu
Betadinom nič nepokazíš. Aplikovala som na ranu po operácii a rýchlo sa mi zhojila.
O jazvu sa treba starať, aby neskôr ťa celé okolie neťahalo. Kúp si cicaplast gél B5, keď ti výberu stehy. Môžeš začať používať. Jazvu treba s tým krémom masírovať. Robiť krúživé pohyby v tej jazve. Ráno večer. Jazvu dlhodobo krémovať.
pupok ocisti liehom pre babatka... ranu omyvaj betadinom ... caka ma to, dufam, ze povedia viac ako tebe
ahojte, prosím vás, gynekologička dáva po takejto operacii aj vychadzky? (ja som bola doteraz na PN u obvodnej)

je to strasne...v ich pristupe sa za cele tie roky nic nezmenilo...stale len pytaju vyssie a vyssie platy