icon

STM nezachytilo ovuláciu

vikinka128
26. okt 2021

Znova sa pýtam ohľadom STM. Bola som dnes na vyšetrení u gynekológa. Tvrdí mi, že som mala ovulaciu predvčera cca, ale mne sa teplota nijako nezmenila. Je reálne ze to teplota nezachytila? Teplota sa stabilne drží od skončenia menštruácie na 36,40-36,50

nelca0510
26. okt 2021

@vikinka128 tak isto je presnejšie vyšetrenie u gynekológa. Na STM vplýva veľa faktorov

pondelok01
26. okt 2021

@vikinka128 STM metodou myslis meranie bazalnej teploty? Ak ano, tak robis meranie hned po zobudeni, bez zbytocneho pohybu, v ten isty cas?

vikinka128
autor
26. okt 2021

@pondelok01 áno, cca o 7 ráno (+- pól hodinka) hneď po zobudení

pondelok01
26. okt 2021

@vikinka128 a neukazuje teplomer kazdy den to iste? Moze mat slabu baterku

vikinka128
autor
26. okt 2021

@pondelok01 je úplne nový, začiatkom cyklu som ho kupovala.. väčšinou sa to hýbe od 36,28 po 36,50

nevenka
26. okt 2021

@vikinka128 kde merias? V ustach ci v posve? Za mna je lepsie merat v posve, tam sa mi lepsie prejavili tie teplotne rozdiely.

sono2
26. okt 2021

@vikinka128 ja som sa tomu venovala 2 roky teda moje telo som poznala dokonale
Akonáhle stupla teplota čo i len o 0,1 stupňa bolo po ovu. Akurát u teba ťažko takto posúdiť. Graf by prezradil.
Nechceš priložiť?
Pozriem sa

sono2
26. okt 2021

A najlepšie merať na jedno desatine miesto
Lebo takto budeš mať graf zbytočne cik cak. A pritom to budú tie isté teploty.
Samozrejme aj hlien si treba písať

vikinka128
autor
27. okt 2021
vikinka128
autor
27. okt 2021

@sono2 ja som sa snažila ako mi poradili. V ústach + zaokrúhliť vždy.. preto som taká zmätená lebo aj minuly cyklus bol iný

Cca 6-7 dni po ovu ružový výtok slabý. Následne menzes prišiel o 3 dni skôr, jasná slabo červená krv 2 dni potom 1 deň slabé spinenie a koniec. Prsia mi ostali nafučané, bradavky zmenili veľkosť aj sfarbenie a od vtedy mám stále menštruačné kŕče a pichanie. Šla som si spraviť tehotenský test, lebo aj napriek menstracii som uvažovala či náhodou.. ale negatívny. Včera som šla k lekárke, lebo bolesti fakt nepríjemne a tvrdí mi, že ovulacia už prebehla. Ale pozrela len vaječníky (maternicu vôbec neskontrolovala) a zahlásila, aha tu je prasknutý folikul takže tvoje bolesti sú ok.
Ibaže mňa to boli už dlho a nie len 1 deň.. a tá teplota vôbec nesedí, preto nechápem .. ale chcem ísť ešte k inej lekárke na vyšetrenie, pretože sa bojím či to nie je nejaká choroba / hormonálne ťažkosti

sono2
27. okt 2021

@vikinka128 to treba merať poriadne celý cyklus.
Z tohto nevidno nič
Ak je toto akože od ms meranie tak ovu samozrejme nebola
A prsia vôbec nerieš.
Ja som nemala bolestivé na začiatku tehu ani pri jednej dcére ani neskôr ani nič.
Keby nerobím test ani neviem že som tehu ale preto že som merala a cyklus som poznala dokonale tak mi ani test nebolo treba. Ale podľa pocitov by som tehu nepoznala. Takže ty rieš len hlien a teplotu a najlepšie v pošve

vikinka128
autor
27. okt 2021

@sono2 no ja to meriam od začiatku, teda od dňa kedy som kúpila nový teplomer a to bolo 2 dni po MS .. a ostatne dni ma ešte len čakajú. Len mňa zarazilo že videla prasknutý folikul a podľa teploty sa nestalo nič

sono2
27. okt 2021

@vikinka128 jaj ok!
Nie určite. Oni môžu maximálne vidieť voľnú tekutinu a to by muselo byť fakt že pár hodín po ovu a ani neviem či vidno žlté teliesko. To bez tak je skoro na závery, ovu sa vidí spätne, teplota by v každom prípade mala výrazne podskočiť, tebe dokonca klesla. A hlien bol? Ja fakt odporúčam lepšie tu pošvu podľa mňa ovu nebola

sono2
27. okt 2021

@vikinka128 A máš ešte iný graf?
Lebo to tak po pol roku pekne vidno ako cyklus pracuje

pondelok01
27. okt 2021

@vikinka128 niekto ma aj drobne rozdiely medzi pred ovulacnymi a post ovulacnymi teplotami, preto treba teplomer na dve desatinne miesta, a nezaokruhlovat! Mne osobne sa teplota dvihla max o 0,2 stupna C, to stupnutie tesne po ovulacii bolo 0,08 - 0,15 C. Pri zaokruhlovani by sa taka informacia stratila. Odporucam si to znacit do aplikacie fertility friend, najdes tam aj desatrocia ich vlastneho vyskumu, a vela informacii a tipov, co robit a co nerobit.

vikinka128
autor
27. okt 2021

@sono2 hlien som mala 1x taký ako má byť, a to 5 dní dozadu..

@sono2 to nemám žiaľ, doteraz som tuto metódu len študovala a teraz ju začínam :(
@pondelok01 ďakujem 🙏🏻 Idem stiahnuť

sono2
27. okt 2021

@vikinka128 Tak to už vôbec nesedí
Hlien býva niekoľko dní kým je ovu a tým pádom by si mala mať ovu už pred niekoľkými dňami.
Buď niečo neni s cyklom ok, najskôr, alebo neviem.
Meraj proste ďalej, a opäť začni po ms, keď už nebude žiadna. Prípadne ma označ ak chceš, rada sa ti opäť pozriem.

sono2
27. okt 2021

@pondelok01 nesúhlasím. 0,05 neni vzostup ani pokles. Proste treba počkať kým sa ta teplota minimálne 0,1 stupňa niekam pohne

vikinka128
autor
28. okt 2021

@sono2 dnes ráno som namerala 37,53 🤔 ale to mi príde byť už príliš vysoké.. či nie?

A ďakujem, budem sa takto sledovať, rada by som spoznala telo. A ak smiem, určite sa veľmi rada poradím🙏🏻

sono2
28. okt 2021

@vikinka128 Tak to áno. To je príliš. A si teraz merala kde? To by malo ísť z pravidla postupne aspoň na dvakrát. Nič no. Meraj ďalej
Proste pravidlo je že za žiadnych okolností sa nemerá dvakrát ako sa zobudíš meráš aká hodnota je, zapíšeš. Nebola si predtým hore?

vikinka128
autor
28. okt 2021

@sono2 nie, prvé zobudenie o 7:00 ako vždy. Rovnalo v ústach, keď už som tak začala

sono2
28. okt 2021

@vikinka128 ok.
Tak zapíš a meraj ďalej.
Som zvedavá na graf