icon

Streptococcus agalactiae a Escherichia coli v pošve

2. feb 2021

Zienky, ako sa toho zbavim? Prosim poradte mi.

simsalabim
2. feb 2021

A co si uz skusala?

autor
2. feb 2021

@simsalabim Polygynax a gynophylus.

simsalabim
2. feb 2021

1 balenie ci niekolko a cele mesiace? Nereaguju na liecbu ci sa vracaju?

autor
2. feb 2021

@simsalabim AJ 2 balenia za sebou, nereaguju na liecbu

simsalabim
2. feb 2021

Tak lekar by mal skusit inu ucinnu latku - lokalne napr Macmirror, alebo celkove antibiotika, nielen lokalne. Ak vobec neteaguju na liecbu, prvy krok je skusit inu ucinnu latku. Aj Streptokok aj E.coli mozu byt v malom mnozstve sucastou beznej vaginalnej flory a laktobacily by ich mali drzat pod kontrolou. Mozno ich podporit vaginalnymi probiotikami ci prostriedkami s kyslym ph - vitagyn c, feminella vagi c. Mas aj nejake priznaky? Liecbou vobec neustupili?

autor
2. feb 2021

@simsalabim Mam vytoky,nic ine.

simsalabim
2. feb 2021

Vytok normalnej farby bez svrbenia, palenia, zacervenania a pod. je normalny. Niektora zena ho ma viac, ina menej. Ak tieto priznaky nemas, nic by som neriesila. Aj ten streptokok aj e.coli byvaju bezne v posve, nesposobuju problemy a riesia sa az ked sa premnozia a ked sposobuju problemy. Ja ked som mala e. coli (masivne), mala som to cervene ako rajcina a stipalo to tak, ze som nemohla ani nohavicky mat 🤷‍♀️

autor
2. feb 2021

@simsalabim Mam taky silnejsi vytok ako zvycajne a je do zlta. Tebe co pomohlo?

simsalabim
2. feb 2021

Mne pomohol Polygynax, ale ja som mala priznaky. U teba by som to asi neriesila. Alebo skus nieco na upravu ph posvy alebo laktobacily. Vytok do zlta nemusi byt zly. Vyter po prelieceni ukazal nejaku zmenu? Lekar co na to?

amienne
Autor odpoveď zmazal
autor
2. feb 2021

@amienne Ahoj,ako presne si robila tie teatree vytery.

nevenka
2. feb 2021

No ja som dlhodobo mala v posve streptokoka a chronicke palenie, bolesti pri sexe, vytoky...nic nepomahalo. Este ani pri porode mi nestihli dat infuziu s ATB, pri druhom dietati akoby zazrakom zmizol a pri tretom som ho mala znova a tam uz mi ATB dali do zily. Iba jednu davku, no ale hlavne, ze je drobec ok. Uvidime, ake to bude, ci sa tam znova nerozmnozi, zatial to vyzera dobre. Ale tie zazitky s nim neprajem nikomu. Ja som malokedy mala kvasinky, furt len toto premnozene. Vybrate xy liekov, probiotik, vyplachov, kopa utratenych penazi a efekt kratkodoby...Ak nie je palenie, stipanie, bolesti, len vytok, asi by som to neriesila, lebo sa tam po liekoch premnozi este kvasinka a dalsie...a bude to len zacarovany kruh. Mozno maximalne nejake probiotika lokalne, ak by ten vytok velmi obtazoval. Ale nejaky tam byt musi, je to normalne.

amienne
Autor odpoveď zmazal
vuvina
Autor odpoveď zmazal
liletille
Autor odpoveď zmazal
luciaaa123456
Autor odpoveď zmazal
anonym_9bd56f
2. nov 2025

Túto správu píšem ako radu pre tie, ktoré sa stále trápia. Čo pomohlo mne a na čo si viete nájsť aj zahraničné štúdie je koloidne striebro.
Ja som používala PHARMA ACTIV 20ppm dostupné v bežnej lekárni. Každý večer pred spaním lyžicu a aj na tampón lokálne. Probiotiká rôzne, hľadajte ženské. Ak som cítila pálenie tak CLOGIN tak isto na tampón lokálne. Vagisan je tiež fajn.
Trápila som sa viac než 2 roky a dnes je to už oveľa lepšie no stále nie 100% bez bolestí…
ATB som vystriedala viac než 10 druhov v priebehu jedného roka, zaberajú len na chvíľu a úplne mi zničili žalúdok (reflux). Prešla som si aj alternatívnymi možnosťami liečby a neodporúčam u mňa to úspech malo nulový…

Držím palce 🩷

liletille
3. nov 2025
@anonym_9bd56f

Túto správu píšem ako radu pre tie, ktoré sa stále trápia. Čo pomohlo mne a na čo si viete nájsť aj zahraničné štúdie je koloidne striebro.
Ja som používala PHARMA ACTIV 20ppm dostupné v bežnej lekárni. Každý večer pred spaním lyžicu a aj na tampón lokálne. Probiotiká rôzne, hľadajte ženské. Ak som cítila pálenie tak CLOGIN tak isto na tampón lokálne. Vagisan je tiež fajn.
Trápila som sa viac než 2 roky a dnes je to už oveľa lepšie no stále nie 100% bez bolestí…
ATB som vystriedala viac než 10 druhov v priebehu jedného roka, zaberajú len na chvíľu a úplne mi zničili žalúdok (reflux). Prešla som si aj alternatívnymi možnosťami liečby a neodporúčam u mňa to úspech malo nulový…

Držím palce 🩷

@anonym_9bd56f baby, píšem po dlhšej dobe, nakoniec moje problémy nevyriešia ani autovakcina ani žiadny iný liek. Po celý čas to bola celiakia, o ktorej som netušila. Zakaždým keď zjem čo i len stopy lepku, do polhodiny sa mi spustí ten streptokokovy vytok.. Odkedy som vysadila lepok som už rok a pol bez ťažkostí, nemusím vkladať žiadne probiotika, nemusím brat žiadne antibiotika, no samozrejme musím na 100% držať stravu. Celiakiu mam takú silnú, ze mi vadia aj stopy lepku v koreninach, vďaka čomu bolo veľmi náročné a trvalo roky, kým som prišla na to, z čoho toho streptokoka stále mám. Teraz keď omylom zjem v niečom stopy lepku vytok sa v daný deň objaví no na druhý deň sam od seba prejde a fungujem normálne ďalej, bez ťažkostí. Takže ak máte problém s akoukoľvek chronickou bakterialnou infekciou, skúste odsledovať, či to nie je reakcia na určitú potravinu. A to krvný test na celiakiu som mala negatívny. Potvrdila to až biopsia z čreva. Kedysi som si myslela ze na moju situáciu neexistuje riešenie...A našlo sa a malo logické vysvetlenie, takže to nezvladajte držím palce každej jednej co sa takto trápi lebo viem ze je to peklooo!