icon

Streptokok agalactis v pošve

30. jan 2021

Zienky, prosim vas poradte mi uz mam dlho tohto streptokoka.Vybrala som uz asi 3 krat Polygynax, potom uz ani neviem ake cipky,ale nepomohlo to. Mam vytoky,inak ziadne tazkosti. Chcem sa toho uz konecne zbavit.

anicka176
30. jan 2021

Ahoj, myslíš S. agalactiae? Máš nejaké ťažkosti? Čakáš bábo?

autor
30. jan 2021

@anicka176 Babo necakam, mam vytoky.

anicka176
30. jan 2021

Viem, že sa snažia túto baktériu preliečiť pred pôrodom, inak nemám skúsenosť, ja som mala 2x pozit. ster ale žiadne ťažkosti mi baktéria nerobí, snáď sa nájde nejaká liečba čo Ti pomôže

autor
30. jan 2021

@anicka176 Takte ty mas stale toho streptokoka? Lekar ti to nepreliecil?

anicka176
30. jan 2021

Nie, lebo mi nerobí ťažkosti... Bola nájdená v stere ktorý sa robí špeciálne na výskyt tejto baktérie pred pôrodom lebo môže spôsobiť meningitídu u dieťaťa (skôr pri komplikovaným, predĺženom pôrode ako pri rýchlom plynulom, kde by s ňu bábätko nebolo dlho v kontakte) ak je pozitívny ster tak pred pôrodom podajú antibiotiká do žily, kvôli bábätku, inak neviem o tom, že by spôsobovala u žien ťažkosti... Teda mne nie, potom je na zváženie aj či viac nepoškodí dlhodobá antibiotiká liecba, ktorá pomení flóru teda bakteriálne osídlenie pošvy a potom môžu vzniknúť ťažkosti

anicka176
30. jan 2021

Na podporu mikroflóry sú rôzne gély a preparáty, prípadne probiotiká

nikpa
30. jan 2021

Zapojím sa. Som tehotná, robili mi prvý vyter ten bol pozitívny, nic mi nedali, ze az pred pôrodom kedze som nemala žiadne ťažkosti. Po cca 3 týždňoch mi zhodou okolností na pohotovosti na gyn.prijme robili ďalší vyter a ten uz bol negatívny. Nejde mi to do hlavy, ze zrazu to vyšlo negatívne po takej krátkej dobe a nic som na to nebrala. Máte niekto takú skúsenosť, ze ste sa toho strasli len tak?

anicka176
30. jan 2021

@nikpa možno to súviselo s technikou steru... inak neviem

nikpa
30. jan 2021

@anicka176 na tom prvom stere mi vyšlo okrem streptokoka aj ecoli a candida. Na druhom nič, je to čudné. Ked som sa pytala gynekológa ani na to nereagoval.

anicka176
30. jan 2021

@nikpa zvlastne

evazakovicova
30. jan 2021

Klude nápis ip

liletille
9. okt 2023

Ahojte rada by som poradila všetkým čo trpeli takto lebo rovnaký problém som mala aj ja. Riešenie bol u mňa Deflagyn. Vystriedala som 8 antibiotík zakaždým po dobrati sa výtok a s ním aj streptokok okamžite do dvoch dní po liekoch vrátil. Moja teória je ze nakoľko deflagyn sťahuje patogeny a zvyšky vírusov a baktérií z krčka asi vie tým pádom aj zlikvidovať posledné baktérie toho streptokoka co antibiotika nevedia. Takto som sa ho zbavila už po druhý krát to isté som riešila dva roky dozadu a pomohol až deflagyn. Predpokladám že po viacnasobnych zápaloch sa stav krčka zhorší a potom už tá infekcia je chronická práve preto nič iné nezaberie. Držím palce všetkým a fakt skúste ten deflagyn aj keď je to drahé a originál na hpv ale mne to krásne upravilo všetko, samozrejme nie na prebiehajucu infekciu, najprv sa treba preliecit penicilinom a macmirrorom najlepšie a potom HNEĎ nasadiť deflagyn. Občasne aj probiotika. Držte sa.