Stretli ste sa so syndrómom lepivých trombocytov?
Má niektorá z vás túto diagnózu?
dik, tam som, len konkretne toto ma strasne malinko ludi. Ale dakujem. 😉
Naozaj nemate ziadna syndrom lepivych dosticiek? Viem, ze sa to bezne nevysetruje, ale mozno mate s nou skusenosti....
@erika12345 Ahoj, ja som práve dnes dala túto otázku do témy trombofylie, volala som dnes s lekárom a ten mi povedal, že pravdepodobne mám lepivé doštičky, výsledky boli dosť na hrane, už 3 týždne si pichám fraxiparín 0,3 a vraj by mi mal ešte pár týždňov stačiť a potom uvidíme...to potom, zrejme bude závisieť aj od výsledkov testov na genetické mutácie týkajúce sa zrážanlivosti krvi - tie budú až o 2 mesiace☹ a zatiaľ mi neostáva iné, ako si pichať☹ a Ty čo užívaš? Ako Ti to diagnostikovali? Mňa začali vyšetrovať kvôli sestre - jej zistili nejakú genetickú mutáciu a v tom som ja zostala tehotná, tak mi môj gynekológ preventívne nasadil fraxiparín, že kým nebudú ďalšie výsledky
@erika12345 @chomik ...caute... tiez by ma zaujimalo, ako presne Vam to diagnostikovali??? ... ja mavam pravidelne hodne zvysenu hladinu trombocytov, bola som aj na hematologii na testoch, ale teda nic nepotvrdili... zistili mi iba mutaciu MTHFR, co je vraj neskodna pre tehotenstvo.... ale tie zvysene trombocyty mi nikto nikdy neriesil... preto by ma zaujimalo, ako presne to zistili Vam a na zaklade coho 😉
@hiva priznám sa, že neviem, ja som len prišla k lekárovi, povedala, že sestre zistili mutáciu faktor 2 protrombin, heterozygodny stav (čo je genetické a preto odporúčali vyšetriť aj prvostupňových príbuzných a tým, že som tehotná, sa to len urýchlilo) ale aké všetky vyšetrenia mi robili, to neviem, dnes som s lekárom len telefonovala, takže Ti ani neviem povedať, že aké som mala výsledky a tak, kompletné výsledky budú až o 2 mesiace a mali by mi prísť poštou... bola som v Hemomedika centre v Martine, je to 1,5 autom od môjho bydliska, poslal ma tam hematolog z okresnej nemocnice, že oni takéto veci nerobia☹ tak ma to nepotešilo, od gynekológa som mala nariadený kľudový režim kvôli hroziacemu potratu☹ ...keby sestra nebola na vyšetreniach, tak ja by som ani o ničom nevedela, niekedy sa sama seba pýtam, či by to nebolo lepšie, ako sa takto strachovať☹ ale určite je dobré, že sa to takto podchytilo skôr ako mohli vzniknúť nejaké horšie problémy
@chomik mne to diagnostikovali v Martine vo fakultnej, poslal ma tam moj gyn. , nech sa vysetria trombofilne stavy, lebo som opakovane potracala...Tam mi na to prisli. Potom som musela zacat brat anopyrin 100 mg, aby sa vedelo, ci mi tato davka staci, tak sa po 3 mesiacoch robil opakovany odber a stacila. V tehu som pokracovala s anopyrinom a dali mi k tomu fraxiparin, na zaciatku mensi 0,3 ml potom mi okolo 17 tt zvysili na 0,4 ml. Od liecby sa babatko drzi, tak hadam to uz nejako dotiahneme az do konca... Ty si teraz v ktorom tt?
@hiva ale ja som nemavala zvysene hodnoty trombocytov, len sa lepili... Mutaciu MTHFR mam jasne , ze tiez, ono ja si myslim, ze ked mas MTHFR, tak na zaklade toho ta ma tvoj dr. poslat vysetrit trombofilny stav, teba kde vysetrovali?
@erika12345 Ahoj, ja som na začiatku 14 týždňa, podľa hematológa mám tie hodnoty také na hrane, zrejme preto by mi mal ten fraxiparine stačiť,,,veď lekár určite vie, čo robí...a ja zatiaľ iné výsledky ani nemám, možno sa nakoniec príde na to, že nemám ani žiadnu mutáciu... najlepšie je to asi zbytočne neriešiť, už aby bolo maličké na svete, aby som vedela, že je všetko v poriadku.
@chomik bud rada, ze ti na to prisli , mozno pre niekoho je lepsie, ked o tom nevie, no ja som len vdaka tej nevedomosti prisla o 3 deticky, cize ja som bola stastna, ked sa prislo na problem.. A nejdem ta presviedcat, ale mne docentka fakt prizvukuje, ze pre mna je dolezity prave ten anopyrin. No je mozne, ze ty ani toto nemas, ze ti len tym, ze si tehu , vysli tieto vysledky take hranicne, drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo, drz sa. 😉
@chomik a uz mas vysledky? Potvrdilo sa to?
@erika12345 Ahoj, výsledky budú začiatkom mája, potom lekár rozhodne aj o ďalšom postupe, v utorok idem na triple testy, tak dúfam, že bude všetko ok...v tomto týždni by mi mali tiež vysadiť duphaston, ktorý tiež spôsobuje hustnutie krvi a zlepovanie doštičiek, zatiaľ si poctivo pichám ten fraxiparine ako mi nariadil lekár, niekedy to je v pohode, ale už sa mi 2 alebo 3 krát podarilo urobiť si riadnu modrinu☹ snažím sa to moc neriešiť, bruško mi rastie a čoskoro snáď začnem cítiť aj nejaké kopančeky🙂 A vy ako pokračujete? Máte už aj meno pre bábätko?
@chomik ahoj, my pokracujeme zatial dobre, meno mame vybrate uz davno, hned ako sme sa dozvedeli pohlavie. 😉 Uz sa tesim na finale, len este musi drobcek trosku podrast. Tak drzim palce, aby vysledky boli dobre, aby si ten syndrom nemala, drz sa, nech babatko krasne rastie a potom daj vediet ako vysledky. A aj ked sa babatko narodi, ubehne to rychlo, uvidis. 😉
@erika12345 No u nás to s menom bude zrejme riadny boj - priateľ je Poliak, tak budeme hľadať také, ktoré rovnako znie v oboch krajinách 😉 ale s "diskusiou" začneme, až keď budeme vedieť pohlavie 🙂 držím prsty, nech obaja pekne rastiete, potom sa ozvem, že ako dopadli výsledky.
baby liecite sa niektora na lupus antikougulant????????????ako sa to lieci???????
@katkarv ja nie, skus pohladat inu temu, niekde som ju tu videla. 😉 S cim to suvisi?
@chomik Ahoj, ako pokracujete? Uz vies vysledky, ci stale nic? A pohlavie vam uz prezradili? Ja uz pomaly finisujem, rada by som to uz mala za sebou, tento mesiac je narocny.
@erika12345 No vám sa to uz krati🙂 my sme prave v polovici, ale male uz takmer 2 tyzdne veselo kopka a ja mam pocit, ze kazdy den som o kusok vacsia🙂 pohlavie nam zatial lekar neprezradil - budeme si musiet pockat do dalsieho ultrazvuku zrejme az v 30 tt a buduci tzyden by som uz konecne mala mat aj tie vysledky z hematologie, tak som zvedava, ze co mi povie...vam v kazdom pripade drzim prsty, nech vam nielen tych par zostavajucich dni ale aj cely porod a pobyt v nemocnici rychlo a v pohode ubehne aby si sa uz coskoro mohla doma vytesovat z maleho🙂
Mate prosim niekto kombinaciu syndrom lepivych dosticiek a zaroven nedostatok serotoninu? Z toho uzkostne stavy a zvysene riziko adrenalinu ☹ Je to v podstate uzkostna porucha s panickou poruchou. Uzivam sertralin 50 mg denne a na dosticky 150 mg aspirinu. Mala som 100 mg, ale nezabralo ☹ Preto uvazujem, ci to nie je poptrepajane. 3 potraty za sebou. Dakujem 🙂

opytaj sa aj v teme trombofilie
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/trombofilie/