icon

Súvisí užívanie Euthyroxu s rakovinou prsníka?

5. feb 2024

Čítala som dneska že vraj užívanie umelých hormónov ako je euthyrox , spôsobuje rakovinu prsníka. Preto má zaujímajú nejaké recenzie keďže teraz to užíva už pomaly každá druha žena , ze kolko rokov to už užívate a ste v pohode , alebo či si nebodaj niektora zažila popri euthyroxe tu rakovinu prsníka 🤔
Lebo ja aj v okoli mám jednu čo mala a znovu ma rakovinu prsníka a až dneska som si to tak spojila že vlastne už roky užíva euthyrox keďže nemá štítnu žľazu 🤔

Strana
z2
e1i
5. feb 2024

Euthyrox nahradza hormony stitnej zlazy,aky suvis ma s prsnikmi. Uzivam od 2008, a preventivky ok

Podla mna je to hlupost. Keby to boli ine hormony (pri ivf...) ok,pochopim ale nemyslim ze kvoli euthyroxu.

luckabj82
5. feb 2024

aj ja ho uzivam,nepocula som o tom

autor
5. feb 2024

@e1i aký súvis má s prsnikmi ? Vieš kolko hormónov má zenske telo ? Však tie umele hormóny napadajú cely hormonálny systém , samozrejme všetky tie žľazy čo mas v prsnikoch a pod… takze tým pádom asi tak nejako teba a prsníky môže ten euthyrox čo uzivas ohrozovať …

lavender94
5. feb 2024

Veď to nemá žiadnu logiku, je to hormón, ktorý sa v tele tvorí. Keď ho ma niekto malo vezme ho v tabletke. To by potom ženy čo maju zdravú štítnu žľazu mali zvýšené riziko rakoviny ako tie s hypotyreozou.

ivkav5
5. feb 2024

Je to podľa mňa len upozornenie ako aj pri duphastone a podobných liekoch. Ide o to, že sú to hormóny, ovplyvňujú hormonálny systém a teda je to spomenuté ako riziko…ale nechápem teda koment vyššie, že aký súvis to má s prsníkmi…poriadne veľký 🙂 hormonálny systém je poprepájaný a práve ženy, kt. trpia na ochorenia štítnej žľazy majú aj zvýšené riziko aj rakoviny prsníka a podobne..osobne mám v okoli 2 takéto ženy, ktoré sa liečili na štítnu a následne prsník…

mikadooo
5. feb 2024

Zdroj tejto informácie? Link na článok/štúdiu?

maciatkolulu
5. feb 2024

Nuž,ono každý jeden liek má všelijaké rizika,aj tie ATB,ktoré deťom niektoré dávajú každý mesiac ... Súvislosť môže. A nemusí byť. A inak,teraz či,keď má žena vážnu hypotyreozu,tak nemá brať lieky? Čo je menšie zlo? Alebo sa ma bat,stresovať?

autor
5. feb 2024

@ivkav5 presne tak.
Je to hlavne aj nedostatkom jódu , ktorý má už teraz pomaly každá žena. Lenže to lekári neriešia ,nasadia umelý hormón (ktorý nijako nepomoze pri nedostatku jódu) a pritom to má veľký dopad na zdravie.

e1i
5. feb 2024

Stitna zlaza v prsniku neni a ako sa pise nizsie hormon stitnej zlazy si telo vytvara aj samo. O hormonoch toho viem dost,nemusis ma poucovat. Splietas hrusky s jablckami ale topiaci sa aj slamky chyta

autor
5. feb 2024

@e1i och, áno vytvára ale je to prirodzene , tableta je UMELÝ hormón , to je telu žial neprirodzene. 🙌🏻

e1i
5. feb 2024

A hak a pod. Nemienim diskutovat nahlasila som to ako zavadzajucu a hoax diskusiu,kedze zdroj si neuviedla

maciatkolulu
5. feb 2024

No fajn.... Perfektné,tlieskam. A zamyslela si sa nad tým,že keď ten hormón štítna žľaza netvorí,tak je asi potrebné to riešiť. Hmm,ako? Máš chorú štítnu žľazu? Akú máš presne diagnózu? Aký liek berieš?

miskakyska
5. feb 2024

✌️
17 rokov..mamografiu,sono v poriadku
Tiež počujem túto info prvý x..
Podľa mňa kravina...
Keď už tak,tak zasiahne endokrinny systém..

maciatkolulu
5. feb 2024

Telu je neprirozdenych veľmi veľa veci,aj taký bypass ,transplantácie a veeeela iného,všakže😉

autor
5. feb 2024

@e1i tak načo sa zapájaš keď nemiemiš diskutovať prosím ťa ?
Ty očividne nemáš vôbec pojem o tom čo užívaš.
A áno ,antikoncepcia je tak isto svinstvo a spôsobuje rakovinu a narúša cely hormonálny systém, neplodnosť a podobne….

autor
5. feb 2024

@maciatkolulu tak to je jasne , dneska je telu neprirodzených veľa veci a preto mame plne čakárne na onkologiach …

heidy222
5. feb 2024

Ano veľa žien berie aj eutyrox aj má rakovinu prsníka. Tak ako veľa žien berie vitamin C a má rakovinu prsníka. A rovnako aj ženy čo pijú vodu z vodovodu majú rakovinu prsníka! A ešte si predstav že od roku 1990 klesá pôrodnosť a zároveň klesa populácia bocianov, znamená to že to automaticky súvisí? Že bociany nosia deti? 😱 Daj si do Googlu ,,rozdiel medzi koreláciou a kauzalitou" 😉

maciatkolulu
5. feb 2024

Pýtam sa ťa opakovane,akú máš diagnózu? Aký liek berieš a čo má robiť človek,ktorý má akútne stavy s katastofickymi výsledkami tsh, T3,T4? Zažila si niekedy tie stavy?

nevenka
5. feb 2024

Autoiminitny zapal stitnej zlazy je vo vacsine pripadov ta pricina, nie nedostatok jodu! Hoci, jodu mame vo vseobecnosti malo.
Ale preco potom existuju aj hypertyreoza ako mam napriklad ja a nemam nadbytok jodu.
Zeny, ktore maju hypotyreozu, ju musia riesit, ziadny jod v tomto pripade nestaci. A viete preco? Pretoze ak ide o autoimunitu, tak protilatky, ktore imunitny system tvori, napadaju funkcne tkanivo stitnej zlazy a nicia ho. A potom, po xy rokoch takehoto ticheho zapalu, sa prejavi hypotyreoza. V zlaze su nefunkcne bunky, nema kto tvorit hormon, zvysuje sa TSH, telo sa snazi stimulovat zlazu k vyssej cinnosti, no bohuzial...to je ako s domom. Darmo mas tehly (jod), ked nemas robotnikov, ktori by ho postavili (funkcne tkanivo stitnej zlazy).
To tak v skratke.
Precitajte si nieco o myxedemovej kome a potom mudrujte. Mozeme byt radi, ze zijeme v dobe, ked sa toto ochorenie da pomerne dobre kompenzovat. Aj ked efekt liecby je otazny, ako tak sledujem, ale to je iny pribeh.

e1i
5. feb 2024

Ja sa neskryvam za anonymny prispevok. Muz je farmaceut a v medicine sa orientujem.

maciatkolulu
5. feb 2024

A to,že si to "dneska" čítala,ťa neoprávňuje šíriť neistoty a nezmysly

majamat
5. feb 2024

hormony su sice poprepajane, ale teda tie zeny, co maju nedostatok HŠŽ nemaju na vyber.
to, ze je tam zvysene riziko rakoviny prsnika, to som este nepocula, poznala som zeny, co rakovinu mali, ani jedna nebrala leiky na stitku.
a poznala som a aj poznam mnozstvo zien s nefunkcnou stitkou a ziadna z noch rakovinu nema.

a teda to je riadna blbost, ze z nedostatku jodu. velke mnozstvo su autoimunne procesy, nie z nedostatku jodu. a to je dost podstatny rozdiel.

maciatkolulu
5. feb 2024

Vieš čo spôsobuje neliečene ochorenia stietnej zlazy u tehotných? Aký vplyv to môže mať na plod? Prv než vypustis niečo do éteru,tak skús premýšľať.

autor
5. feb 2024

@maciatkolulu Ja som len založila diskusiu o tom aký to má spolu suvis, nie o tom čo má robiť človek keď ….
Sama mám Hashimoto a užívam Tirosint 🙌🏻

autor
5. feb 2024

@majamat a z čoho sú tie autoimunitne procesy ?

autor
5. feb 2024

@e1i to vidim 🙌🏻

nevenka
5. feb 2024

@maciatkolulu presne. A teraz si predstav, ja som mala nadbytok hormonov a brala som tie fuj fuj lieky, este horsie ako Euthurox, tyreostatika, co nicia pecen, mozu kompletne narusit tvorbu bielych krviniek. Mala som toho zihlavku a co lekar? Dajte si tyzden pauzu, a pokracujte spolu so Zodacom. Tlak mi siel cez 200/145, mala som exnut? Ci jak? Boze, tieto bludy.
Este budme rady, ze vobec ten Euthyrox je, skoncim na nom iste aj ja, lebo ma caka operacia a bez neho proste umriem.
Volakedy, ked objavili susene zlazy z osipanych a krav, to bol pokrok. Teraz ten hormon vieme synteticky vyrobit. A presne nadavkovat. Hoci, svoje miesto ma stale aj NDT, na SK to ale nikto neriesi. Ak chcete, treba ist do Rakuska, Nemecka, su tam lekari, co Vam predpisu susene vytazky z tychto zvierat.

heidy222
5. feb 2024

Autorka však keď nevieš čo je autoimunitny proces tak nechaj lekára si robiť svoju prácu: vysvetliť tí tvoju chorobu a ako ju liečiť

nevenka
5. feb 2024

Autoimunitne procesy - keby to lekari vedeli, riesili by predsa pricinu. Nevedia preco. Je to zapal.
Ja si osobne myslim, ze to mame uz v DNA ako dar z Cernobylu. Bohuzial.

e1i
5. feb 2024

Ziaden suvis tam nevidim okrem toho ze kamoska si mysli ze to ma z toho

Strana
z2