icon

Tabletka "po" a zdravotné problémy

punkieh
6. júl 2022

Ahojte, som trochu zúfalá a chcela by som sa poradiť, možno nejaká z vás zažila to čo ja. No čiže 3.4.2022 som zrejme mala nechránený sex.. mali sme dosť vypité a z tej noci si nič nepamätám. Mala som asi 4 dni pred krámamy. Do 72 hodín na to som si zobrala tabletku po. Krámy mi síce meškali ale nakoniec prišli. O mesiac na to som mala ďalší nechránený a zobrala som si ďalšiu tabletku. Krámy znova prišli ale trvali až 10 dní. Začalo ma bolieť v podbrušku a v krížoch tiež, až tak, že mi to občas vystreľovalo do slabín. Pre istotu som si spravila tehotenský test a bol negatívny, o dva týždne na to som si spravila ďalší test značky clearblue , ktorý tiež vyšiel negatívne. Pred 4 dňami som znova dostala krámy ale podbruško a kríže ma stále bolia a podbruško sa mi aj v priebehu dňa zväčšuje. Ráno je normálne a ku večeru rastie, potom je znova normálne. Neviete čo by to náhodou mohlo byť..?? Za každý odpoveď veľmi pekne ďakujem.

queen_mary
6. júl 2022

@punkieh no ta tabletka sa neodporuca brat hlavne tak casto. Podla mna ti tie 2 tak rozhadzali vsetko. Asi skoc na gyndu, nech ta pozre doktor, ci je vsetko ok.

martinka13
6. júl 2022

Tabletka "po" Ti brutálne rozhodi hormóny. No a Ty si vzala dva mesiace po sebe. Zrejme jedine čakať, kým sa to upraví, resp. ísť sa poradiť s lekárom. A vieš čo máš robiť, aby si to svinstvo už nemusela jesť.....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
6. júl 2022

@punkieh ak sa chces vyhnúť týmto starostiam,daj si predpísať antikoncepciu a tapletky ,,po rozdžubajú" organizmus nenormálne 🙄.

nika_val
6. júl 2022

To máš všetko z tych tabletiek po..
Tie tabletky obsahuju take velke mnozstvo hormomov že to rozhadže cely cyklus a porobí neplechu v celom tele..
Testy maš negativne, menštruaciu si mala takže tehotenstvo nehrozí
Ale budeš asi teraz riadne rozhadzana..
Ja ked som si zobrala tuto tabletku tak som mala menzes 2krat do mesiaca a potom mesiac a pol nič..potom hrozne silny, potom zase taky nijaky..
Takze katastrofa kym sa moje telo dalo z 1 tabletky do poriadku a nie tvoje ešte z dvoch

tosomja
6. júl 2022

@punkieh čo ti je? Máš v sebe nálož hormónov, ktoré sú zbláznené, rozhádzaný cyklus. Telo sa musí dostať z jedného šoku po tabletke a ty po mesiaci bum, ďalšiu nálož na organizmus. Nečuduj sa. Zašla by som na gynekológiu, a už nesexuj, keď nepoznáš inú ochranu len to svinstvo.
Neprajem ti to, ale ani tá tabletka nie je taká spoľahlivá, aby si nebola prekvapená, že aj po ... zostaneš tehotná.

amiaja
6. júl 2022

@punkieh Neroztahuj nohy hala bala bez ochrany ked nechces byt tehotna a nemusis hltat tabletky "po" ako lentilky. Ved to je obrovsky zasah do organizmu.. uz len cakaj kym sa telo z toho spamata

ibrunova
6. júl 2022

Mohla by to byť absencia sexuálnej výchovy.

zuzanazu85
6. júl 2022

@amiaja tak úprimne by som to nenapísala,ale 👍 🤭😁

punkieh
autor
6. júl 2022
punkieh
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzanazu85
6. júl 2022

@punkieh není zač,ale dúfam ,že nebude,ako sa vraví ,,aj nabudúce". Fakt,to tie tabletky ti rozhodili všetko. Buď rada,že dostaneš mrchu 🙄. Nebudúce aspoň trocha rozmýšľaj! 😒

nika_val
6. júl 2022

@punkieh tak v tvojom pripade by si mala trošku pozvolnit z alkoholu.. lebo takymto štylom budes onedlho niekde znasilnena, odkopnuta a ešte aj nabuchaná

20erika07
6. júl 2022

@punkieh fuu si dala svojmu telu riadne zabrať, uz len vydrzat a nebrat uz tbl po. Vo svajciarsku Ti to v lekarni takto hala bala ani nepredaju. Sestra si raz kupovala a musela udat este aj svoje osobné údaje do nejakých papierov. Nepi ked ta zneuzivaju ci vyuzivaju ci co.

amiaja
6. júl 2022

@punkieh tak potom si davaj pozor na alkohol a aj na to akych ludi mas okolo seba ked to bolo nasilu a aj nejaky pan to "trosku vyuzil"

zuzka1117
6. júl 2022

Preboha , to sa niektoré ženy naozaj takto správajú k vlastnému telu ? 😬

drahomirrra
6. júl 2022

A naco slopes, ked potom davas kade kde komu, preboha? Okrem patalii kvoli tabletke po sa u svojho lekara popytaj aj na odbery na pohlavne ochorenia. Aby si nebola este prekvapenejsia.

pallacinka29
6. júl 2022

@punkieh Sadni na zadok, zober ucebnicu gramatiky a biologie, prip. ak Ti to Tvoje IQ dovoli, tak aj Trestny zakon… a prestan slopat a zacni si vazit sama seba.

sszuzu8
6. júl 2022

Keď ješ tabletky po ako lentilky co k tomu dodať. Je normálne to co sa ti deje keďže si pojedla príliš veľa hormónov. Modli sa nech nemáš dlhodobé následky

lalenka33
6. júl 2022

Nemyslím si, že niektorá normálna žena v tomto storočí toto čo ty zažila, ale žereš tabletky po, ako cukríky a potom sa pýtaš, že čo ti je? Čítať asi vieš, tak pozri príbalový leták a máš odpoveď. Za tie peniaze si kludne mohla mať antikoncepciu na pol roka. Či chceš každý mesiac jesť tabletku po lebo sa ožieraš tak, že potom nedokážeš udržať nohy pri sebe? Asi ti dávajú rodičia vysoké vreckové lebo viac, ako 16-17 určite nemáš. Smer gynekológ ani nie pre rozhádzaný cyklus s ktorým ti aj tak nepomôže, telo sa musí samé vyčistiť z tej nálože hormónov, ale na testy na pohlavné choroby. A keď sa dokážeš strieskať tak, že nevieš čo robíš, tak aj smer psycholog lebo takýmto štýlom sa z teba skoro stane nabúchaná alkoholička.

vler
6. júl 2022

@nika_val a este mozno aj s pohlavnou chorobou

oblecenie99
7. júl 2022

Ja to nikdy nepochopím, poznám takú,čo antikoncepcia nie,lebo to je fuj a zásah do tela a potom mala potrat, lebo to už nie je fuj a zásah do tela.. naozaj si daj predpísať hormonálnu antikoncepciu, aby si takéto veci nemusela riešiť. Ženy ti tu naložili, ale majú pravdu... A nechápem,prečo si ešte nebola s týmto u lekára.

punkieh
autor
Autor odpoveď zmazal
punkieh
autor
7. júl 2022

@lalenka33 NA pribalovom letáku píše toto.. Opakované podávanie počas jedného menštruačného cyklu sa neodporúča vzhľadom na možnosť narušenia cyklu.
..Dodržala som to, tak som si nemyslela že to bude až také zlé.. áno viem že to nie je vôbec dobré pre mňa ale neožieram sa kade tade a rozťahujem nohy každému ako to tu niektoré píšu, stalo sa mi to počas môjho veľmi zlého obdobia v živote tak som trošku panikárila.. ale vreckové od rodičov už nepotrebujem keďže mám 21.. ďakujem

bessie12
7. júl 2022

@punkieh vekovo si mozno dospela, ale rozumovo asi nie. Toto nie su lentilky, ale tabletky plne hormonov. Rozhadze ti to cely cyklus. Raz zobrat OK, ale nie kazdy mesiac. Daj si radsej predpisat HAK alebo zacnite pouzivat kondomy.

vroni
7. júl 2022

Môj ty boh, ešte aspoň zo 30 nech jej napíše, že to nie sú lentilky! To už určite pochopila aj sama. A určite aj to, že náročné obdobie sa nerieši scapkanim sa do nemoty.
Inak, ja by som si aspoň pol roka žiadnu atk predpísať nedala. Na rozhasene hormóny dat ďalšie umelé hormóny asi nebude zvlášť dobrý nápad. Najprv kontrolu u gynekológa, či sa niečo nepokaslalo viac než len hormóny, potom na pol roka tvrdo obmedziť alkohol a nosiť si sebou kondómy. Potom uvidíš.

punkieh
autor
7. júl 2022

@vroni ďakujem veľmi pekne za jeden z mála milých komentárov.

vroni
7. júl 2022

@punkieh, držím palce. Niekedy sa toho pokaske naraz viac a človek to nezvládne celkom s noblesou 😉

1bambinko1
7. júl 2022

hlvne aby sa ti to upravilo a bolo lepšie. niekedy to proste takto vystreli a problémy s tým spojené sa vedia potiahnuť aj trocha dlhšie no hlavne aby, si bola už v poriadku