Ťažká dysplázia krčka maternice
Zdravim. Mám ťažkú dysplaziu krčka. Liečim sa už asi 2 roky. V januári 2024 mi zístili ľahkú dysplaziu tak mi lekárka odporučila HP virin. V júli boli výsledky rovnaké. Neskôr mi lekárka odporučila deflagyn. Na ďalšej kontrole som mala už ťažkú dysplaziu a to som sa dala zaočkovať. Som zúfalá. Dala som sa zaočkovať a aj napriek tomu sa mi výsledky zhoršili. HP virin beriem stále a deflagyn som brala už 2x. Strašne sa bojim
@mayqa ahoj, som po konizacii krčka maternice, mala som tiez ťažkú dysplaziu … nemusis sa toho bat, ja som mlada, nemam deti, a vsetko dopadlo v poriadku .. tiez som sa dala aj 3x zaočkovať gardasilom .. operácie som sa bala a nakoniec to nebolo vobec take strasne, bola som v narkoze a bolesti po operácii mozno jeden den ale nie silne, take ako ked mam menštruáciu … nic strasne to nebolo 🙂 ťažkosti po operácii ziadne, bola som pred mesiacom a pol
Ahoj, mala som stredne ťažkú displáziu krčka v 2016, zoperovali ma a odvtedy mi tam už nič nenašli. Neboj sa operácie, čím skôr to zoberú, tym lepšie. Držkaj sa ❤️
Nechápem to lebo brala som všetko čo povedala gynekologička a aj tak sa mi to zhoršovalo
Nechápem to lebo brala som všetko čo povedala gynekologička a aj tak sa mi to zhoršovalo
@mayqa Rozhodujúci je stav tvojej imunity, len ten môže porazit vírus. Všetky tieto doplnky sú drahé a neúčinné.
@mayqa Ešte doplním, mne moja gynekologicka predpísala lieky na podporu imunity, Isoprinosine a injekcie Polyoxidonium. Kontrolný ster bol po roku, hpv som stále pozitívna, ale je zlepšenie z L SIL na Ascus US. Od užívania Isoprinosine ubehol len mesiac, injekcie som ešte nemala dobrane. Uvidím, ako vyjde další ster.
Pri akomkoľvek stupni dysplázie krčka maternice je účinok takýchto doplnkov nepotvrdený. Jediná možná liečba pri už existujúcej dysplázii, spôsobenej napr. HPV, konizácia krčka. Sama som ju podstúpila, navyše mám medicínsky background, a tak ako už bolo spomenuté, nie je to žiadna veľká operácia, ktorej by si sa mala báť.
Taktiež by som zvážila zaočkovať Gardasilom (ja som ním tiež dala zaočkovať už po zistení dysplázie, nevylieči už existujúcu infekciu HPV, ale pomáha ochrániť pred novou potenciálnou).
A úprimne? Zvážila by som aj názor iného gynekológa... toto nie je bežný postup pri zistení ťažkej dysplázie krčka.

@mayqa a máš sex.zivot s jedným partnerom? Má kondóm? Alebo si bez sexu? Abstinencia by nepomohla na ukludnenie?