Ťažký predmenštruačný sydróm
Baby, prosím dajte nejaké typy na ťažký pms, mam už od ovulky, takže sa trápim aj skoro dva týždne, som po pôrode a teda je to ešte horšie ako bolo💆♀️🤷♀️ďakujem
Ja už našťastie po pôrode neviem čo sú to bolesti, ale predtým by som aj stenu vykusala od bolesti... No skús termofor, teplú sprchu, cvičenie, ležať s pokrčenými nohami.
Ďakujem dievcata, ešte bolesti by som ako tak vytrpela, ale skôr únava, podráždenie, placlivost...bolesti hlavy, prsia.. Ako dôjde pms tak pohoda, do ovulky anielik a po ovulke do MS ma naštve aj mucha😂
@marion30 mam to rovnako a som zo seba zufala uz ,chudata deti a manzel ,bozechran mi daju len malinky podnet na hnev, potrebujem v tom case viac pozornosti a ziadne povinnosti lebo neskutocna unava ,och a kazdym pms je to horsie a horsie , ja chcem byt staaale stastna mama a zena 😁 ako to ovladat???
@marion30 ja vidim na sebe zmeny pri zmene hormonov, cize v polke cyklu. no potom to trosku utichne a pred ms sa to stupnuje. je to blbe, lebo ako tak v pohode som a aj nemam zadrzane tekutiny snad 1t z celeho cyklu. lebo nez opadnu hormony, ked dostane ms, tez to trva. potom ked prichadza ovulka, tiez sa necitim uplne OK.
Ja mám tiež odskúšaný pupalkový olej. Dávam si jednu lyžičku denne a keď mi je dosť zle, tak si dám aj ráno aj večer. Užívam ho denne, lebo ja mám bolestivú aj ovuláciu.
@majamat
@20erika07 ja zatiaľ čo pomáha berem Mastodynom,mala som od ženského čistý progesterón ale bolo mi veľmi zle, tento Mastodynom je celkom ok ale potom som zas dosť akčná a akoby mierne pripita 😬 neviem či skúsiť ešte Gynex Energy alebo tu pupalku,tu som mala kapsule a bolo tak myslím aj niečo navyše a nesadli mi
@ottka
@marion30 ja som este nic neuzivala a popravde ja som nezodpovedna v uzivani cohokolvek :-/ fuj ale mam 3dni do kramov a tie stavy na grcanie, oci mi taha furt zatvarat, navaly, akokeby mi hlava horela z teploty, wuaa uz nech ich dostanem 🙏🤪
Olej by som nedala asi, nevypijem nic v tekutom stave ,uz ked tak nejaku pilulku ale nic nepoznam overene, a ako citam asi je to individualne co ako komu sadne :-/
mne teraz cez leto byvalo trosku lepsie. mam aj nadvahu a od januara chudnem. odvtedy sa citim o trosku lepsie,a le aj tak. nechcem sa moc napchavat, preto chcem byt v pohode, pred ms sa neviem odvazit, lebo sa mi voda zadrziava. teraz na jesen som nejaka mimo, tak to zrejme pojde zas dolu vodou. teraz posledny tyzden som nejaka znicena, bolia ma klby. tak neviem co to urobi s hormonmi. ☹
@marion30 Ja som ho kúpila v lekárni. Je to prírodný produkt . Na internete som si hľadala niečo prírodné na tieto problémy a našla som pupalkový olej. Užívala som ho 4-5 týždňov a cítila som zlepšenie. Užívam ho 4 mesiace a nemôžem sa sťažovať. Mám už len jemné bolesti počas ovulácie a jemné bolesti pred menštruáciou.
Trochu teórie:
Čo je príčinou?
Väčšinou je to tzv. estrogénová dominancia – ktorá nastáva:
-s vekom - po 35. roku začne progesterón klesať prirodzene, a keďže progesterón a estrogén si navzájom oponujú, estrogén „vyhráva“.
-oslabená pečeň
- nezdravá črevná flóra
- vyčerpanie a stres
- kvasinky
-konzumácia fytoestrogénov (sója, ľanový olej konzumované vo väčších množstvách)
-vplyv xenoestrogénov (plastové fľaše, kozmetika a pod..)
-estrogény z mlieka
Čo teda robiť? - posilniť pečeň - jesť veľa sírnatej zeleniny (brokolica, kapusta, karfiol..) a vlastne zeleniny celkovo (vláknina), vyhýbať sa jednoduchým cukrom, obmedziť kravské mlieko, prejsť na prírodnú kozmetiku.. A v neposlednom rade pridať pohyb. Mne pomohla takáto úprava stravy a za 3 mesiace som cítila značné zlepšenie, až také, že bolesť zmizla úplne, cyklus sa mi natiahol na 26 dní (predtým som mala 21, čo bol masaker, mala som aj problém so železom).. A keď občas zhreším na strave, tak pridám pohyb.. (stačí chôdza hodinka denne, žiadne extra športové výkony)
Dievčence ďakujem vám ❤ zatiaľ ako tak ten Mastodynom není zlý,ale neviem či je pre mňa vhodný,mám nezhubný nádor v prse ale o to nejde, problém je v tom že mi veľmi opuchaju pazuchy,také som ich mala len keď som mlieko zastavovala ale čo to môže byť?veď už som 5mesuacov po pôrode pochybujem že ešte mliecko,a kontrolu mám v Mama centre až o týždeň dačo🙁😬
@ottka prosím ťa,pupalkovy olej sa berie celý mesiac alebo stačí pre menzesom pár dní?
@janula2511 prvý krát som ho užívala celý mesiac. Potom už len pár dní pred menzesom a počas neho.
@ottka ešte ho berieš? A zabral ti? Pomáha aj na silné menštruačné krvácanie?
@janula2511 Brala som ho aj pri bolestivej ovulácii a pomohol. Momentálne ho neberiem, bolesti sa mi zmiernili, ale to je už asi vekom, mám 43 a menzes mi slabne.

@marion30 ahoj, skús pupalkovy olej 🙂