icon

Tipy na zmiernenie príznakov vonkajších hemoroidov

6. máj 2025

Ahojte užívam ATB z čoho má posledný tyzdň dosť preháňalo a asi kvôli tomu mi vyšiel hemoroid. Zatiaľ to stipe, aj to cítim pri chôdzi, je asi vonkajsi keďže je viditeľný, dá sa aj jemné zástrčit dnu, vtedy trochu splaskne ale zároveň hneď vyjde naspäť, nič príjemné...ale chcem sa a tým skúsiť popasovať najskôr voľne dostupnými prípravkami až potom prípadne riešiť cez doktora. Zatiaľ som si kúpila masť faktu a plánujem aj sedacie kúpele v dubovej kôre, len teda neviem ako dlho tam treba sedieť. Máte nejaké tipy ako si uľaviť pri tomto neprijemnom probléme? Dakujem

janka1224
6. máj 2025

Skúsila by som aj čapík + masť ktorú spomínate. Mne vždy pomohla takáto kombinácia a potom sú tabletky detralex, kde sa na začiatku užíva vyššia dávka, aj to mi pomohlo v akútnej fáze hemoroidov.

anulienka30
6. máj 2025

odporucam FINE 6 ....mne nič iné nepomáhalo

simca115
6. máj 2025

mne pomáha vždy proctoglynevol či ako sa to píše

monicazbb
6. máj 2025

Kombinacia čipkov a maste. V lekarni poradia.

autor
6. máj 2025
@janka1224

Skúsila by som aj čapík + masť ktorú spomínate. Mne vždy pomohla takáto kombinácia a potom sú tabletky detralex, kde sa na začiatku užíva vyššia dávka, aj to mi pomohlo v akútnej fáze hemoroidov.

@janka1224 ďakujem vyskúšam a je možné že sa to prekročí aj takto teda že sa to,, schová,, alebo ,e to nebude také dráždivé a bolestivé?

sense
6. máj 2025

Detralex a procto glyvenol

slapina
6. máj 2025

ja som skúšala po pôrode asi všetko...proctoglyvenol, detralex, mastičky, krémy, fine 6, dubovú kôru, nepomohlo nič...

autor
6. máj 2025
@slapina

ja som skúšala po pôrode asi všetko...proctoglyvenol, detralex, mastičky, krémy, fine 6, dubovú kôru, nepomohlo nič...

@slapina a čo teda ako ste to riesili

slapina
6. máj 2025

no keďže mi to momentálne nespôsobuje žiadne problémy, tak som to akosi prestala riešiť. 🙊

janka1224
6. máj 2025

mne prišla úľava po dvoch dňoch určite a samo sa schovalo

autor
6. máj 2025
@janka1224

mne prišla úľava po dvoch dňoch určite a samo sa schovalo

@slapina aj vás to bolelo a prešlo? Lebo mňa to boli je to dosť nepríjemné....keby sa to chcelo aspoň zmierniť že by to človek necítil...

isis234
6. máj 2025

Ak máš i bolesti, choď lekárovi

kvietok1233
6. máj 2025

Masť faktu

michaela002
Autor odpoveď zmazal
aandrea9
6. máj 2025

Netreba kúpele. Stačí gél z dubovej kôry, bežné dostupný v lekárni. Ja iné ani nepoužívam.