icon

Trápi ma chronická bolesť hlavy

meninka
3. aug 2017

Ahojte maminky, trapi ma chronicka bolest hlavy, ktora trva niekolko rokov odkedy beriem tabletky na schizofreniu. Uvazujem, ze ich vysadim. Bola som na magnetickej rezonancii a dalej neviem ako. Rodina chce, aby som normalne fungovala, doslova ma vsade tlacia a ja nevladzem. Bojim sa najhorsieho, nie, nejde o depku, ale o stav blazna. Je to normalne? Ta bolest si vyzaduje lezanie. Podla vas, mam prestat chodit na kontroly? Doktorovi, je to jedno, pojdete na hospitalizaciu. Nemozem sa k tomu vyjadrit zle, ale dobre vie, ze tbl, prve, boli este horsie. Stretli ste sa s tym. Dakujem za precitanie, prip. odpoved.

meninka
autor
Odpoveď bola odstránená
ertlovik18
4. aug 2017

neviem kolko druhov liekov je na taketo choroby ale mozno by ti mohol doktor skusit predpisat dalsie a mozno ti tie sadnu lepsie. osobne si ale myslim, ze aj keby ti uz nemal ake predpisat, ze by si mala prestat uzivat tie co mas. na nieco ich asi mas a pokial viem tak to nie je bezpecno to len tak vysadit nie? a rodina to podla mna mysli iba v dobrom, ze chcu aby si chodila medzi ludi aj ked nevladzes, takto nemozes prezit cely zivot. musis sa aj ty k tomu trochu inak postavit 🙂

rdi
4. aug 2017

Podla mna by si ich nemala vysadit, ved vsade to hovoria, pisu, ze taketo lieky sa nemaju len tak davat a ani vysadzovat. Porad sa s doktorom ci by sa to nedalo riesit inak alebo ci ti ich nevie zase vymenit. Rodina podla mna robi dobre, ze sa ta snazi zase trosku zaradit do normalneho zivota, to, ze sa to tebe nepaci alebo, ze nevladzes neznamena, ze ti chcu zle 🙂

nikawero12
4. aug 2017

@meninka v žiadnom prípade nevysadzuj svojvoľne lieky ani neodmietaj chodiť k lekárovi. Schizofrénia je ťažké psychické ochorenie a liečba patrí do rúk odborníkom-psychiatrom a určite sa nehraj na samoliečiteľku. Pri neliečenej schizofrénii sa môžeš dostať do stavu, že ublížiš sebe, alebo niekomu inému. Takže žiadne také, že prestaneš chodiť na kontroly!

evakalna
4. aug 2017

Neexperimentuj s liekmi. Porozprávaj sa o tých neznesiteľných bolestiach hlavy so svojím psychiatrom alebo neurológom. Zmenia ti lieky alebo upravia dávkovanie. Musíš o tom komunikovať s nimi. Takže napíš na budúce ako si dopadla.

meninka
autor
4. aug 2017

@evakalna Ja beriem injekcie, lepsia liecba nie je, ale velmi pomaha kontakt s ludmi.