icon

Úľava od pálenia v intímnej oblasti

lenicka2506
19. sep 2025

Milé žienky, ktoré ste riešili niečo podobné čo Vám pomohlo? Môj gynekológ má dovolenku a zastupujúci mi nič nedal. 5 dní cítim pálenie v intímnej oblasti, zápach ( nie rybaci), biely výtok. Včera sa pridalo častejšie močenie, pocit pálenia viac, už aj pri sedeni. Kúpila som si v lekárni Canestest, ktorý vyšiel pozitívne. Tretí deň používam Canesten gyn ( 6 dňový), pijem urologicky čaj. Zatiaľ bez zlepšenia.

Úľava od pálenia v intímnej oblasti
simsalabim
19. sep 2025

@lenicka2506 tak toto vyzera na bakterialnu infekciu, takze Canesten ti vobec nepomoze. Mozes skusit betadine cipky (dezinfekcne), ale ja by som od zastupujuceho ziadala lieky, napr. Macmiror alebo Polygynax vaginalne. Pricetny gynekolog ich predpise hned, kym caka na kultivaciu, lebo su kombinovane (antibiotikum+antimykotikum).

lenicka2506
autor
19. sep 2025
@simsalabim

@lenicka2506 tak toto vyzera na bakterialnu infekciu, takze Canesten ti vobec nepomoze. Mozes skusit betadine cipky (dezinfekcne), ale ja by som od zastupujuceho ziadala lieky, napr. Macmiror alebo Polygynax vaginalne. Pricetny gynekolog ich predpise hned, kym caka na kultivaciu, lebo su kombinovane (antibiotikum+antimykotikum).

@simsalabim čakala som 2 hodiny u zastupujúceho gynekológa, nepredpisal / nechcel mi nič predpísať. Žiadala som Macmiror, recept som nedostala. Že mám ísť ku svojemu gynekológovi, ktorý aktuálne nerobí

simsalabim
19. sep 2025
@lenicka2506

@simsalabim čakala som 2 hodiny u zastupujúceho gynekológa, nepredpisal / nechcel mi nič predpísať. Žiadala som Macmiror, recept som nedostala. Že mám ísť ku svojemu gynekológovi, ktorý aktuálne nerobí

@lenicka2506 tak ja by som isla asi na gynekologicku pohotovost...co sa mas trapit do pondelka?

anonym_b90c70
19. sep 2025

Choď sa poradiť do lekárne, Canesten mi nezabral tuším nikdy...naposledy som mala Clotrimazol tablety a Fungicidin masť a do 2 dní úľava...alebo skús Rosalgin výplach + som si ním natočila vložku aby pôsobil zvonku.

anonym_496cd6
19. sep 2025
@lenicka2506

@lenicka2506 to čo je za prístup mal ho zastúpiť.
Kúp si rosalgin výplach a tabletu v lekárni bez predpisu

simsalabim
19. sep 2025
@anonym_b90c70

Choď sa poradiť do lekárne, Canesten mi nezabral tuším nikdy...naposledy som mala Clotrimazol tablety a Fungicidin masť a do 2 dní úľava...alebo skús Rosalgin výplach + som si ním natočila vložku aby pôsobil zvonku.

@anonym_b90c70 Canesten a clotrimazol maju uplne rovnaku ucinnu latku. A ten test, co tu davala autorka, naznacuje bakterialnu infekciu, nie mykozu, takze jej ani jeden nema ako pomoct ( a evidentne ani nezabera). Potrebuje antibiotika.

lenicka2506
autor
19. sep 2025
@anonym_496cd6

@lenicka2506 to čo je za prístup mal ho zastúpiť.
Kúp si rosalgin výplach a tabletu v lekárni bez predpisu

@anonym_496cd6 dokupila som Rosalgin a Lomexin

lenicka2506
autor
19. sep 2025
@simsalabim

@lenicka2506 tak ja by som isla asi na gynekologicku pohotovost...co sa mas trapit do pondelka?

@simsalabim prosím kde je gynekologická pohotovosť?

simsalabim
19. sep 2025
@lenicka2506

@simsalabim prosím kde je gynekologická pohotovosť?

@lenicka2506 v nemocniciach. A Lomexin je tiez antimykotikum, takze na bakterialnu infekciu - ak ju mas - uplne zbytocny.
To uz skor ten Betadine, lebo nici vsetko, ale nie na silnejsie infekcie nestaci.

lenicka2506
autor
19. sep 2025
@simsalabim

@lenicka2506 v nemocniciach. A Lomexin je tiez antimykotikum, takze na bakterialnu infekciu - ak ju mas - uplne zbytocny.
To uz skor ten Betadine, lebo nici vsetko, ale nie na silnejsie infekcie nestaci.

@simsalabim ďakujem za odpoveď

levantinka
19. sep 2025

Autorka kazdy lekar ked neordinuje by mal mat zastupujuceho lekara. Pripadne skus tu pohotovost. Musia ti urobit vyter a na zaklade toho urcit o aku infekciu sa jedna. Lebo liecenie bez diagnozy nebude mat efekt.
Na cikanie si davaj zatial kapucinkovu tinkturu alebo propolisovu ak mas.

lenicka2506
autor
19. sep 2025
@levantinka

Autorka kazdy lekar ked neordinuje by mal mat zastupujuceho lekara. Pripadne skus tu pohotovost. Musia ti urobit vyter a na zaklade toho urcit o aku infekciu sa jedna. Lebo liecenie bez diagnozy nebude mat efekt.
Na cikanie si davaj zatial kapucinkovu tinkturu alebo propolisovu ak mas.

@levantinka bola som u jediného zastupujúceho lekára, ktorý robí. Zatiaľ mám brusnice a užívam lieky na odvodnenie, Furon keďže mi puchnu nohy

anna777115
19. sep 2025
@lenicka2506

@levantinka bola som u jediného zastupujúceho lekára, ktorý robí. Zatiaľ mám brusnice a užívam lieky na odvodnenie, Furon keďže mi puchnu nohy

@lenicka2506 Brusnice ti , ako pomožu na infekciu pohlavnych organov.Ty potrebuš kultiváciu sterou z pošvy a nasledne nasadenie ATB . Tieto voĺnopredajné somariny ti určite nepomóžu.

kristiii
19. sep 2025
@lenicka2506

@lenicka2506 kokso, toto je zdravotníctvo..hlavne, že máme platiť stále väčšie odvody. A niektorí lekári sú lekári fakt len kvôli prachom. Potom aby im človek doprial vyššie platy. Ja som bola v lete s podobným problémom u zastupujúceho lekára a hneď mi predpísal atb. Ešte s dodatkom, že ak nezaberú, mám sa niekoľko dní po dobratík nemu vrátiť

hopsas
19. sep 2025

@lenicka2506 na toto ti Canesten nepomôže.potrebujes ATB. Choď na pohotovosť.

anonym_53956f
20. sep 2025
@lenicka2506

@lenicka2506 skus toto, mne to pomohlo, je to na bakterialnu vaginozu, https://www.canesten.hr/istrazite-proizvode-rob...
Kup si vaginalne probiotika k tomu.

simsalabim
20. sep 2025
@anonym_53956f

@lenicka2506 skus toto, mne to pomohlo, je to na bakterialnu vaginozu, https://www.canesten.hr/istrazite-proizvode-rob...
Kup si vaginalne probiotika k tomu.

@anonym_53956f ved ten canesten v tubickach, co si dala link, su vaginalne probiotika a mliecna kyselina...ako nas Lactofeel. Naco si ma este kupovat dalsie vaginalne probiotika?
Tu treba antibiotika. Alebo toto, ako tu uz pisem niekolky krat, urcene aj na bakterialnu infekciu, na rozdiel od vsetkych tych antimykotik, co sa tu spomenuli: https://www.drmax.sk/betadine-sup-vag-14x200mg?...
Ale na silnejsiu infekciu asi nezaberu.
A stara socikovska klasika https://www.drmax.sk/borogynr-vaginalne-capiky-..., ja si este pamatam, ako mi gynekolog po kazdom vysetreni urobil s tym vyplach. Ale podla mna omnoho slabsie ako Betadine.

aurinia
20. sep 2025
@simsalabim

@anonym_53956f ved ten canesten v tubickach, co si dala link, su vaginalne probiotika a mliecna kyselina...ako nas Lactofeel. Naco si ma este kupovat dalsie vaginalne probiotika?
Tu treba antibiotika. Alebo toto, ako tu uz pisem niekolky krat, urcene aj na bakterialnu infekciu, na rozdiel od vsetkych tych antimykotik, co sa tu spomenuli: https://www.drmax.sk/betadine-sup-vag-14x200mg?...
Ale na silnejsiu infekciu asi nezaberu.
A stara socikovska klasika https://www.drmax.sk/borogynr-vaginalne-capiky-..., ja si este pamatam, ako mi gynekolog po kazdom vysetreni urobil s tym vyplach. Ale podla mna omnoho slabsie ako Betadine.

@simsalabim mas pravdu, netreba uz k nim probiotika...ja ich beriem Gyntax sa tusim volaju...su super ked pridem po kupani z kupaliska, alebo pri vytokoch, su vo forme rozpustnych čipkov, lepsie ako tablety...ona ale vraj vybrala ATB...pri takychto problemoch gynekolog berie ster, tak by mal vediet, ci dal spravne ATB...ten canesbalance je super tiez, len je drahsi, krabicka s 10ks vyjde 17e. Mne na bakterialnu infekciu vzdy zabrali, ATB som nebrala uz roky.