icon

Úplne zlý menštruačný cyklus

1. sep 2022

Dievčatá poraďte, najskôr som 3 mesiace nemala menštruáciu, teraz mam už 10ty deň a je to ako otvorený vodovodný kohútik. Zajtra musím ísť ku gynekológovi na injekciu, aby sa to zastavilo.
Už som raz v takejto situácii bola, asi rok dozadu, tiež som mala výpadok a potom to nešlo zastaviť. Dal mi injekciu a tým to skončilo. Urobil mi sono a povedal, ze mam cystu. Povedal mi, aby som si kúpila ascorutin a nejaké železo. Čo s tým? Ako sa to lieči?
Ďakujem za vaše odpovede a rady

yoxinka
1. sep 2022

Toto sú ale otázky na tvojho gynekológa 🤷‍♀️. My ťa nepoznáme, nikdy sme ťa nevideli, vyšetriť ťa cez internet nevieme a medicínu sme neštudovali …. ja nerozumiem, prečo sa toto, čo sa pýtaš tu, neopýtaš svojho lekára … 🤷‍♀️ Ja sa vôbec nečudujem, že sú mnohí doktori už prednas*atí, keď tam chodia ľudia zdiagnostikovaní internetom a chcú od nich len potvrdiť svoje online zistenia …

anetkasivakova
1. sep 2022

Môže ísť aj o hormóny🙂

autor
1. sep 2022

@yoxinka samozrejme že sa opýtam svojho lekára, ale viem, že podobný problém tu riešilo veľa dievčat. Čo je zle na tom, ak sa chcem poradiť? Vymeniť si nejaké informácie? Ak mi nevieš poradiť, tak v poriadku, ale nemusíš sa hneď do mna navazat

autor
1. sep 2022

@anetkasivakova určite, chcem ho poprosiť aj o urobenie hormonálneho profilu

anetkasivakova
1. sep 2022

Ja som mala tiez take problémy a to bolo kôli hormonom som nemohla ani otehotnieť tak lekar mi predpisal najprv antikocepciu a potom duphaston ten pomaha najviac na vsetko

yoxinka
1. sep 2022

Tak ale načo ti tie informácie sú? Veď lekár ťa vidí, vyšetrí ťa, skontroluje. On ťa pozná. Vie, aký je tvoj zdravotný stav. Tú vec s menštruáciou môže ovplyvňovať hocičo o čom my tu nikto nemáme potuchy. Tak daj sem svoju zdravotnú dokumentáciu a ideme všetky študovať … 🤷‍♀️. Čo pomohlo mne, nemusí absolútne tebe, lebo tvoj problém môže byť niečo iné. Niekto ti tu napíše, čo pomohlo jemu, ty sa toho chytíš, ale tvoj problém môže byť totálne niečo iné. Môj gyndoš mal strašné nervy ma tieto fóra, lebo mu tam chodili ženy s diagnózou, že toto im je, lebo tak jej to bolo poradené a nebolo tej sily, aby ich presvedčil, že jej problém je úplne niečo iné. Dal lieky, ona nebrala … no úplne zle.

autor
1. sep 2022

@anetkasivakova otehotnieť u mna nebol problém, mam dve deti. Už mam tesne po 40tke. Toto bude asi zmena hormónov.

autor
1. sep 2022

@yoxinka buď taka milá a chod mudrovať niekde inde. Ďakujem

anetkasivakova
1. sep 2022

@yoxinka Čo ak ma niekto rovnaký problém a môže jej nejako pomôcť? 🙂 Možno ty nie ale niekto iný áno🙂 a mimochodom volá sa to diskusia 🙂 Preto to sem píše lebo chce o tom diskutovať a ten kto nechce tak nech nediskutuje🙂 napr: mne diskusie v modrom koniku velmi pomohli už veľa krát tak prečo by jej nemali 😉

yoxinka
1. sep 2022

@anetkasivakova
Veď dobre, dobre.
@autorka ja len že poznám viacero žien s podobným problémom a príčina bola u každej úplne niečo iné. U jednej to bol hornonálny problém, liečilo sa úpravou hormónov, u druhej to bola cysta, v konkrétne jej prípade sa to muselo riešiť operáciou a zas u inej u ktorej bola príčinou cysta, liečilo sa liekmi, posledná žena s týmto problémom, ktorú poznám, mala endometriózu. No tak si vyber 🤷‍♀️.

stellarstar
1. sep 2022

Keď ti gyn vylúči choroby tak môžeš skúsiť gynex alebo inofolic na úpravu ms

stellarstar
1. sep 2022

@yoxinka týmto označením si neoznačila autorku diskusie ale iny nick
Ako vidím veľa z vás označuje autorku týmto spôsobom a popritom nemyslia na to že označujú úplne iného 🙈 tak to len pre info

autor
1. sep 2022

@stellarstar gynex nie sú homeopatiká? Uvidím čo mi ponúkne

stellarstar
1. sep 2022

Hej sú, mne môj gyn kedysi predpisoval kvapky Mastodynon ( skoro to iste ako gynex ) lebo ma nechcel furt tlmiť s hormónmi a aj tieto kvapky mi dali cyklus pekne do poriadku

ninka99865
1. sep 2022

Presne to sa mi dialo ale asi dva roky každé dva tri mesiace a už som myslela že skončím na psychiatrii kvôli tomu 🙏 žiaden Gyn nevedel čo somnou, keď som cystu nemala mala som krasne 5 dni krvácanie a koniec a keď cysta bola tak kým mi nepichli inj neprešlo to… nakoniec mi na Endo spravila podrobný HP (od gynekológa nestačil) a zistila, že potrebujem mat hodnotu štítnej žľazy čo najnižšiu, nestačí aby bola v normálne plus mi vyšiel mierne zvýšená hodnota DHEA a tak mi dala metformin.. od vtedy mám krasne 29-30 dňové cykly.. dovtedy boli 35-36. Gyn chceli domna pchať len antikoncepciu..

autor
1. sep 2022

@stellarstar skúsim, ďakujem

macilaci
1. sep 2022

Práve s tým bojujem. V júni som v máji som mala silný, zač júna len špinenie v júli nič. Od 9 augusta špinenie od soboty 27 prišlo normálne a od pondelka noci vodopád. Včera mi pichli na zmenšenie maternice. Poobede sa to zmiernili a večer už zase silnenlo. Dnes zase silné jak fras.😔. Všetky výsledky mam OK. V prechode nie som. Vyzerá to na kyret😧

autor
6. sep 2022

@macilaci ako to s tebou dopadlo? Ja mam momentálne menštruáciu 12den, beriem ascorutin dicynone a ma v sebe 3x injekciu, ale bez úspechu
Na sone bolo vidno cystu na p. vajecniku. Zobral mi krv a mam prísť na hormonálny profil po ukončení, ale zatiaľ to na ukončenie ani nevyzerá
Podľa sono mam na maternici úplne tenkú sliznicu

autor
6. sep 2022

@ninka99865 ja zatiaľ čakám na hormón.profil a uvidím čo potom bude so mnou

autor
23. sep 2022

@macilaci ahoj, bola si na tom kyrete? Smerujem k nemu aj ja

macilaci
23. sep 2022

Ahoj. Nie pichli len tu injekciu, aj tak týždeň trvalo kým som prestala krvácať 😔. Teraz som brala noretistheron. Už 2 dní čakám kedy dôjdu krámy. Lekár povedal že na 2 deň mam čakať. Samozrejme nič ☹️

autor
23. sep 2022

@macilaci tak ja už noret. som brala, dobrala som 10 dni, menstruacia prišla za 4 dni, ale to je ako vodopád. Dnes som bola na druhej injekcii a ak sa to nezastaví tak má kyret neminie

macilaci
23. sep 2022

No super😔. Držím palce.

macilaci
26. sep 2022

Včera som dostala, hrozne kŕče také som mávala pred pôrodom pred 13 rokmi☹️ a dnes aj dosť silné krvácanie.