icon

Vaginálna mykóza

18. mar 2023

Ahojte, zjavne mám tento problém. Rybaci zápach a strašne nepríjemné pocity. Mám doma masť fucicort, mohla by som ju použiť? Jasne, že v pondelok pôjdem k dr ale aspoň zatiaľ

macekovam
18. mar 2023

v lekarni si mozes kupit volnopredajny clotrimazol.. aj cipky aj mast..

kacernakokse
18. mar 2023

Radšej kúpiť vaginálne tablety. Tá masť je len na vonkajšie časti, dovnútra by sa nemala zavádzať. Tablety sú voľnopredajné, myslím že trojdňové alebo aj jednodňová existuje (neviem či na sr) a do pondelku uz môžeš byť zdravá. Pokiaľ ti to zaberie, k lekárovi ísť netreba.

autor
18. mar 2023

Ďakujem, skočím teda do lekárne

bajka16
18. mar 2023

Kúp si rosalgin. Nemusíš vybrať celú kúru, len to vyplachni vnútri a potom použi buď tabletku alebo krém. Hlavne sa neumyvaj intímnym gélom teraz.

panelacikova
18. mar 2023

@kacernakokse áno, minule som to riešila po ATB.
autorka - sú aj 1-dňové. ja som zvolila zlatý stred 3-dňové. potom sú rôzne, aj 5 a 6-dňové. určite lekáreň a zvoliť tento postup. a počkať napríklad po tých 3-dňových do konca liečby. lebo ak je to to, čo si myslíš, lekár ti v prvom rade tiež odporučí len vaginálne čapíky. ak sa stav zlepší alebo upraví, nemusíš sa preháňať k lekárovi. mala som to teraz po rokoch dvakrát po sebe po mesiaci, v oba mesiace som užívala ATB...

simsalabim
18. mar 2023

Rybaci zapach nie je znakom mykozy, ale bakterialnej infekcie. Treba lokalne ATB. Alebo bez predpisu skus Betadine cipky, no nemusia zabrat, kedze iba dezinfikuju. To, co ti radia kocky vyssie, je na mykozu. Ta sa ale neprejavuje rybacim zapachom.

autor
18. mar 2023

No veď, ja ked idem s týmto problém tak mi vždy robí ster a na základe toho stanovuje liečbu.
@panelacikova
@simsalabim ale,.tiež si asi myslím, že to nebude mykóza ale skôr bakt

panelacikova
18. mar 2023

tak teraz som nemala zápach, len silné svrbenie. a aj tak mi našiel gynekológ klasické kvasinky a odporučil vaginálne tablety. ale v minulosti sa mi stalo, že raz-dvakrát za rok som tiež zacítila taký ten zápach, ako opisuješ, vtedy som to vyriešila rosalginovou kúrou. alebo som si kúpila clogín, ten mi zaberal úplne že super. tiež výplach. ale je trošku drahší, než je rosalgin. ale teda mne zabral vždy. čiže som neriešila lekára a ATB. možno by to stálo za zváženie, poraď sa v lekárni, pozri na nete prípadne.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/clo...