Váš názor na hladinu cukru
Ahojte, mam 13 a boli sme so školou na výstave stredných škôl, bola tam zdravotnícka stredná škola a merali tam cukor v krvi a ja som tam s kamoškami zo srandy šla, kamošky mali cukru v krvi 5/6 a ja som pred tým vypila okolo 200ml Mattony pomarančovej. Mala som toho cukru v krvi 11! Je možné že mi ten cukor stúpol iba z Mattony alebo je to určite cukrovka? Rodičia o tom vedia, v rodine má iba môj starý otec cukrovku. Nadváhu nemám.Prosím o odpovede, ďakujem.
Sladká voda by mala vplyv na meranie ak bolo spravené do hodín od merania.
Stačí ísť lekárke nalačno, piť len čistú vodu a ona môže z krvi či moču zistiť či je cukor nad odporúčanými hodnotami, prípadne poslať na diebetologickú ambulanciu.
Ak to chceš vedieť skôr, dá sa v lekárni kúpiť test na cukor z moču, ak bude pozitívny aj na lačno je dobré doniesť aj test lekárke.

Tou samotnou Mattoni to nebude - i keď je to sladká voda. Skôr zaváži, čo si predtým jedla. Je zbytočné sa tým teraz stresovať, lebo samotné číslo na nič nepoukazuje ( je tam veľa premenných ) Zastav sa niekedy u doktorky a ona ti urobí test. Prípadne ak má starý otec glukomer, tak si to vyskúšaj u neho - najlepšie merať ráno nalačno.