Veľmi silná menštruácia
Ahojte baby, máte nejaké rady na zmiernenie krvácania počas MS, lebo ja som už totálne bezradná. Prvý deň v pohode, kým sa to rozbehne, ale potom druhý aj tretí deň som úplne mimo, bolí ma spodok ako kosti, a chodím na WC každú chvíľu, veľké krvné zrazeniny, úplne leje zo mňa, som hotová, prvý deň aj bolesti brucha. V noci musím ísť aj 6x sa prebaliť, čo nevydržím, nespím, lebo si neviem nájsť polohu, a ráno do práce som vymletá s opuchnutými očami. Myslela som, že po pôrode to bude lepšie, ale už mám tri za sebou...Skúšala som ascorutin, citrón, nejaké bylinky, nič...
MS je pravidelne tak 27 deň, ale HA v žiadnom prípade...
Ďakujem za každú radu...
Tiež mám nehormonálnu danu, lebo nechcem do seba pchať hormóny a lekár moje komentáre o silnom krvácaní neriešil (asi som sa málo sťažovala).
Mne pomohli extra vysoké dávky vitamínu C - nejaké dva dni pred začiatkom MS som si začala dávať, dala som si aj 3-5 tabletiek s obsahom 1000 mg (tisíc) a brala som aj počas MS takéto väčšie dávky. Postupne sa to po pár cykloch upravilo a teraz mi stačí aj 3xdenne iba 100 mg (sto).
Výrazne sa zmiernilo krvácanie a vďaka tomu ustúpili aj sprievodné nepríjemnosti.
Určite to nezaberie každému, lebo príčiny bývajú rôzne. Ale ak sú v poriadku obličky, tak odporúčam vyskúšať.
Zápasila som s rovnakým problémom dva roky. Sestra niekde vysnorila knihu od M.Trebenovej v ktorej odporúča piť čaj z kapsičky pastierskej. Pijem ho hneď v prvý deň menštruácie, kedy sa krvácanie ešte len rozbieha. Druhý deň je ķrvácanie silnejšie, no nie je to až tak dramatické ako v minulosti. Na tretí deň mám už len slabé dozvuky. Za skúšku to isto stojí. Áááá...ešte som obmedzila mliečne výrobky a červené mäso
@frzeiovn ahoj, pijem tiez pastiersku kapsicku, beriem ascorutin 3x2 tbl a aj tak som v tomto cykle mala za den 16 nocnych vloziek. gyn mi predpisala dicynone tabletky,tak v dalsom cykle vyskusam.
Dobrý chcem sa spýtať čo môže znamenať keď som mala len jeden deň menštruáciu ? Dr mi dal termín aj na budúci týždeň ale chcela by som vedieť čo to môže znamenať pred desiatimi mesiaci som mala cisársky rez .

@frzeiovn Ja som na tom bola uplne rovnako, to co si napisala sedi na 100%. aj na mna resp. teraz mam pauzu, kedze som tehotna 😅.
Skusala som tiez vsetko, ale absolutne nic nepomahalo...mozno troska zmiernila alchemilka, ale ziadne zazraky. Gynekolog mi poradil iba hormonalne tabletky, ktore to mozu napravit. Tie som ale ja osobne odmietla, aj preto lebo som este nerodila, no ak sa to nezmeni po porode a budem rovnako trpiet, tak mozno skusim aj hormony. 🤷 Zial asi ine naozaj nepomoze...