Voľnopredajné lieky na vaginálnu mykózu po antibiotikách
Prosím o radu čo voľnopredajné si kúpiť pri vaginálnej mykóze z antibiotík (dnes som doužívala atb) . S čím máte najlepšie skúsenosti?
Jedná sa len o vonkajšie podráždenie sliznice bez výtoku a zápachu.
Ďakujem 🙏🏼🙏🏼
Canesten gyn - krem a podla potreby aj tabletka, mozno sa stav este vyvinie a zhorsi a bude treba aj tu. Pripadne krem a vyplach Rosalginom. Po douzivani vaginalne probiotika.
Dr max probio femina, fungicidin krem
@denisa_deniska užívam. No asi slabé … nikdy sa mi toto nestalo
Candivac...najlepsia vec....užíva sa vnútorne,a funguje dlhodobo po dobratí
Mne pomohlo tea tree olej par kvapiek do teplej vody, vytierať namočeným vatovym tamponom,aj sa mi osvedčila kysla smotana, dať na vložku
Probiotika si nasad urcite a aspon mesiac este treba uzivat. Zvykla som Biopron, ale teraz som nasla nejake od GS, Strong mali na sebe napisane, menej kmenov, ale naozaj to bolo podstatne lepsie.
A odspodu, kludne aj Jenamazol ked si kupis, tam mas aplikatory 3 ks, a je to krem. Canesten mna napriklad stipe, ale toto je top.
@kacenocka2 jezis, nieeee, mne to vyzralo, mala som to este horsie. Ten olej mastny ostal na vrchu a nezriedilo sa mi to a auuuuu...
@nevenka jenamazol mám, dávam si, nepomáha
Tak potom asi smer lekar, ked volnopredajne nepomaha...alebo treba dlhsiu liecbu, no. Mne sa to stava, ono sa povie, ze 3 dni staci, aj Canesten je taky, ale to nemusi byt vzdy pravda. A potom po prelieceni este probio do posvy. Nielen jest. Tak ATB su svinstvo na toto, ale co sa da robit, ked to treba uzivat...🤕
@nevenka 😯 zaujímavé,mne to roky pomáha na mykózu.
1-2 kvapky do 2 dcl vlažnej vody,nie jedna k jednej.
Ono žena musi alebo by mala na intímnu hygienu použivať špecialne mydlá a gely práve kôli tymto problemom ktore sa nám ženám občas prihodia ja použivam Mark gel ktory udržiava prirodzené pH a to je vlastne podstatné aby sme predišli takymto problémom vrelo odporučam ja som spokojná odkedy ho použivám https://zerotoxic.sk/products/mark-gel-na-hygie...
@lucialucy43 mykóza je po atb- liečbe nielen problémom pošvy,ale celého organizmu.Určite je potrebné užívať niečo najprv vnútorne(tak ako radím candivac),mám najlepšiu skúsenosť,a potom celý rok mám pokoj s mykózami.Intímne gely sú samozrejmosťou už v dnešnej dobe snáď u každej ženy 😉
@bubinkaaa ono je to jedno z druhym nadvazuje to preto som pisala že treba aby sa žena chranila ako zvonka tak z vnutra ako pišeš aj ty ...

Canesten, a užívať probio, pri atb nutnosť