Zápach menštruačného kalíška
Baby používam menštruačný kalisok už roky, teraz mi však začal neskutočne pachnut... Áno umývam ho, áno sterilizujem atď... Ale teraz keď som ho išla vymeniť (vypláchnut) neskutočný smrad ako skazené mlieko snáď ešte horšie... Vyslovene ten kalisok smrdel, nejde ani to nicim prevonat ani prevariť nepomohlo...
Tampón tak cítiť nebolo, môže to byť tým že je starý ten kalisok alebo? Mám si kúpiť nový?
6r, jasné že ho nebudem používať takýto len skôr neviem či ho treba nejak špeciálne vyčistiť alebo proste kúpiť nový
Myslim, ze po 6 rokoch je pouzivanim jeho povrch natolko mikroskopicky porezny, ze sa tam usadili bakterie, co ziju z materialu, ktory im “poskytujes”.
Uz len vyhodit a kupit novy.
Ja som vždy Namocila na noc do pohara s tabletami milton na dezinfekciu
Tiez by som ho hned vymenila, vsak to tiez je taka vec, ktora nevydrzi vecne, no nie? Treba to obmienat aj ked to nie je jednorazova zalezitost.
Prepáč, ale 🤢 ... 6 rokov si zavádzať ten istý kalisok je nechutne, aj keď si sterilizovala ...
Prepáč, ale 🤢 ... 6 rokov si zavádzať ten istý kalisok je nechutne, aj keď si sterilizovala ...
@jesenzima to nieje ten istý tampón ktorý je špinavý, ty používaš jednorazový riad? To je to isté. Pri správnom čistení vydrží roky roky.... Keď ho dôkladne vycistis nemalo by mu byť nič. Pozri si o tom najprv niečo než sa tu začneš pohorsovat... Zubnu kefku tiež nepouzijes jeden krát a to pochybujem že ju zakaždým dezinfikujes
Zjavne ten tvoj kalisok už prezrel, čiže žiadna sterilizacia ale šup kúpiť nový.
Tak ono ho treba každých pár rokov vymeniť.

A tento jeden kolko používaš? Keď tak páchne tak jednoznačne kúp nový, snáď nebudeš taký smradlavý používať...